Locations / Sites

Structuur en Eigenaars

Bedrijfsachtergronden


Het internationaal geïntegreerde olie, gas en chemicals bedrijf OMV heeft 75% van Borealis in handen. De overige 25% is in handen van een holdingmaatschappij van Mubadala uit Abu-Dhabi. We leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, gevestigd in de VAE) en Baystar™ (met Total, gevestigd in de VS).

Family of companies

© OMV Aktiengesellschaft

Alfred Stern

Voorzitter van de Executive Board en CEO van OMV, Voorzitter van de Supervisory Board van Borealis.

© Mubadala

Musabbeh Al Kaabi

Chief Executive Officer van de VAE Investments bij Mubadala, Voorzitter van Mubadala Petroleum, Yahsat en NOVA Chemicals. Bestuurslid van Dolphin Energy, Cepsa en Emirates Global Aluminium. Ondervoorzitter van de Supervisory Board van Borealis.

Bedrijfsachtergronden

OMV Aktiengesellschaft

OMV produceert en verkoopt op verantwoorde wijze olie, gas, maar ook chemische producten en oplossingen, en ontwikkelt innovatieve oplossingen voor een circulaire economie. Met een groepsomzet van 17 miljard euro en een personeelsbestand van om en bij de 25.000 medewerkers in 2020 (inclusief Borealis) is OMV een van de grootste beursgenoteerde bedrijven van Oostenrijk. Voor Exploration & Production heeft OMV een sterke basis in Centraal- en Oost-Europa en een evenwichtige internationale portefeuille, met het Midden-Oosten en Afrika, de Noordzee, Rusland en de regio Azië - Stille Oceaan als kernregio’s. De dagelijkse gemiddelde productie in 2020 bedroeg 463.000 vaten olie-equivalent per dag, met de klemtoon op aardgas. Voor Refining & Marketing beheert OMV drie raffinaderijen in Europa en bezit het een aandeel van 15% in ADNOC Refining en ADNOC Global Trading, met een totale verwerkingscapaciteit van meer dan 500.000 vaten per dag. Verder baat OMV ongeveer 2100 tankstations uit in tien Europese landen en runt het gasopslagfaciliteiten in Oostenrijk en Duitsland. In 2020 verkocht het in totaal 164 terawattuur (TWh) aan aardgas. Binnen Chemicals & Materials is OMV, samen met dochteronderneming Borealis, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinenoplossingen, alsook Europees marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van plastics. Het bedrijf levert diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, gevestigd in de VAE) en Baystar™ (met Total, gevestigd in de VS). Duurzaamheid maakt integraal deel uit van de bedrijfsstrategie van OMV. OMV ondersteunt de overgang naar een koolstofarme economie en heeft meetbare doelen gesteld voor het verminderen van de koolstofintensiteit en voor het implementeren van nieuwe energie- en petrochemische oplossingen.


Mubadala Investment Company

Mubadala is een pionier die wereldwijd investeert met integriteit en vernuft om een snellere economische groei op lange termijn te verzekeren voor Abu Dhabi. Als toonaangevende, strategische investeerder uit Abu Dhabi is Mubadala actief in 13 sectoren en ruim 30 landen over de hele wereld. Op die manier creëert het een blijvende waarde voor onze aandeelhouder, de overheid van Abu Dhabi.
Ons werk omvat de ontwikkeling van internationale topproducten in sectoren zoals de luchtvaart, ICT, halfgeleiders, metalen & mijnbouw en hernieuwbare energie, nutsvoorzieningen en het beheer van diverse financiële holdings. We bouwen voort op onze ervaring die we in de olie- en gassector opdeden, om in allerlei koolwaterstoffen te investeren. We verbeteren het groeipotentieel van de VAE door in gezondheidszorg, vastgoed en defensie te investeren. Ons investeringsbeleid geeft voorrang aan partnerschappen met de beste organisaties en aan de hoogste bestuursnormen.