Locations / Sites
Terug naar het Nieuws

Borealis lanceert Bornewables™-assortiment van circulaire, hoogwaardige polyolefinen

  • EverMinds™ in actie: circulaire polyolefinen geproduceerd met hernieuwbare grondstoffen volledig afgeleid van afval- en reststromen
  • ISCC Plus-certificering van de bewakingsketen garandeert duurzame sourcingpraktijken
  • Assortiment zonder fossiele brandstoffen biedt dezelfde hoge kwaliteit en prestaties voor toepassingen in alle sectoren

Borealis kondigt de lancering aan van Bornewables™, een nieuw assortiment circulaire polyolefinenproducten. Deze hoogwaardige polyolefinen, gemaakt met hernieuwbare grondstoffen die volledig afkomstig zijn van afval- en reststromen, leveren dezelfde materiaalprestaties als nieuwe polyolefinen, maar hebben een kleinere koolstofvoetafdruk. Als belangrijke uitbreiding van het bestaande assortiment polyolefinen van Borealis met een toegevoegde waarde kunnen de Bornewables worden gebruikt voor tal van toepassingen in alle sectoren. Door deze innovatieve en meer circulaire producten te gebruiken, kunnen klanten van Borealis hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen halen en tegelijk de bestaande kwaliteitsnormen handhaven.

De overstap naar circulaire plastics versnellen

De introductie van het Bornewables-assortiment is nog maar eens een voorbeeld van de vele manieren waarop Borealis zijn EverMinds™-mentaliteit inzet om innovatieve technologieën en producten te ontwikkelen die de overstap van een lineaire naar een circulaire economie helpen versnellen. Klanten van Borealis hebben nu een alternatief voor conventionele grondstoffen op basis van fossiele brandstoffen, waardoor ze de koolstofvoetafdruk van hun eigen producten kunnen verkleinen zonder te moeten inboeten aan kwaliteit of prestaties. Omdat de Bornewables geschikt zijn voor de meest veeleisende toepassingen, waaronder hygiëne en contact met voedsel, kunnen klanten van Borealis hun eigen productassortiment uitbreiden.

Hoewel op fossiele brandstoffen gebaseerde grondstoffen een hoeksteen zullen blijven van de internationale polyolefinenproductie van Borealis, werden grote stappen gezet in de richting van duurzamere grondstoffen voor een grootschalige commerciële productie. In maart van dit jaar begon Borealis bijvoorbeeld polypropyleen te produceren op basis van hernieuwbare grondstoffen, zoals hernieuwbaar propaan geproduceerd door Neste, in zijn Belgische vestigingen in Kallo en Beringen.

In tegenstelling tot hernieuwbare grondstoffen die worden geproduceerd aan de hand van landbouwgewassen die worden geteeld voor voedsel en veevoeder, zijn de Bornewables gemaakt van hernieuwbaar geproduceerde grondstoffen die uitsluitend afkomstig zijn van afval- en reststromen: van de productie van plantaardige olie, maar ook van olieafval en -resten; de houtindustrie; de voedingsindustrie – bijvoorbeeld gebruikte bakolie. Vanuit een duurzaamheidsperspectief versterkt het hergebruik van afval voor de productie van hernieuwbare grondstoffen de aantrekkingskracht van Bornewables.

Het volledige Bornewables-assortiment werd ISCC Plus (International Sustainability & Carbon Certification) gecertificeerd. Dit certificeringssysteem garandeert de traceerbaarheid van de hernieuwbare, duurzaam geproduceerde grondstoffen van hun oorsprong tot en met de volledige bewakingsketen.

“In de geest van EverMinds blijven we hoogwaardige oplossingen aanbieden aan klanten, terwijl we hen tegelijkertijd in staat stellen hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren”, aldus Lucrèce Foufopoulos, Executive Vice President Polyolefins, Innovation & Circular Economy Solutions bij Borealis. “Iedereen heeft baat bij producten met een kleinere koolstofvoetafdruk en een verminderde afhankelijkheid van grondstoffen op basis van fossiele brandstoffen. Zo ontwikkelt Borealis voortdurend nieuwigheden voor een duurzamer leven – want het leven vraagt om vooruitgang.”

EINDE

Perscontact:
Virginia Mesicek
Senior Manager, External Communications
tel.: +43 1 22 400 772 (Wenen, Oostenrijk)
e-mail: Virginia.Mesicek@borealisgroup.com

Media Contact
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
+43 1 22 400 772
media@borealisgroup.com

Latest News

Persbericht – 10/06/2022

Borealis overweegt een uitkoopbod uit te brengen op Rosier

Lees meer

Persbericht – 16/03/2022

Standpunt van Borealis over de oorlog in Oekraïne

Lees meer

Nieuws – 22/02/2022

Het Antwerp@C-project zet een belangrijke volgende stap naar een halvering van de CO2-voetafdruk

Lees meer

Nieuws – 28/01/2022

Activiteiten tijdens de COVID-19-pandemie, update 28 januari 2022

Lees meer

Nieuws – 23/11/2021

Productie tijdens de COVID-19 pandemie, update 19 november 2021

Lees meer

Persbericht – 03/11/2021

Certificeringssysteem voor zero pelletverlies getest in productielocaties van Borealis

Lees meer

Persbericht – 15/10/2021

Enkel koffie graag, geen afval. Borealis gaat met partners Goodless, Miko Pac en Miko Service het pilootproject met herbruikbare bekers nu permanent uitrollen

Lees meer

Persbericht – 07/10/2021

Dutch PPE Solutions verlaagt invloed op het klimaat bij productie van meltblown filter materiaal door het gebruik van Borealis Bornewables™

Lees meer

Persbericht – 30/09/2021

Versnelde elektrificatie met ‘Cracker of the Future’

Lees meer