Locations / Sites
Terug naar het Nieuws

Standpunt van Borealis over de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne confronteert ons allemaal met een complexe geopolitieke situatie. We zijn diep bedroefd door de humanitaire tragedie en het leed, onze gedachten zijn bij de mensen die worden bedreigd door deze verschrikkelijke oorlog. De oorlog in Oekraïne is een tragische en gevaarlijke gebeurtenis die we met de grootste consternatie bekijken. Onze diepste sympathie gaat uit naar alle directe en indirecte slachtoffers van de militaire actie van Rusland. We roepen op om alle vijandelijkheden te beëindigen, het bloedvergieten moet stoppen.

Het management van Borealis volgt de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne en de ingevoerde sancties op de voet. Vanwege van deze ontwikkelingen herbekijkt Borealis zijn bedrijfstransacties met Rusland, in overeenstemming met alle toepasselijke wetten, waaronder sancties van de VS, het VK en de EU.

Als bedrijf blijft onze topprioriteit het garanderen van de veiligheid van onze mensen terwijl we de bedrijfscontinuïteit handhaven. We staan in rechtstreeks contact met onze klanten om hen regelmatig op de hoogte te houden.

Voorlopig hebben we besloten de verkoop aan Rusland en Wit-Rusland stop te zetten. De verkoopvolumes worden omgeleid naar West-Europa.

We nemen de nodige maatregelen om een stabiele aankoop van materiaal voor de productievestigingen van Borealis te garanderen. We zijn bezig de bevoorrading uit Rusland en Wit-Rusland af te bouwen en te verschuiven naar bronnen uit het Westen.

Media Contact
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
+43 1 22 400 772
media@borealisgroup.com

Latest News

Persbericht – 10/06/2022

Borealis overweegt een uitkoopbod uit te brengen op Rosier

Lees meer

Nieuws – 22/02/2022

Het Antwerp@C-project zet een belangrijke volgende stap naar een halvering van de CO2-voetafdruk

Lees meer

Nieuws – 28/01/2022

Activiteiten tijdens de COVID-19-pandemie, update 28 januari 2022

Lees meer

Nieuws – 23/11/2021

Productie tijdens de COVID-19 pandemie, update 19 november 2021

Lees meer

Persbericht – 03/11/2021

Certificeringssysteem voor zero pelletverlies getest in productielocaties van Borealis

Lees meer

Persbericht – 15/10/2021

Enkel koffie graag, geen afval. Borealis gaat met partners Goodless, Miko Pac en Miko Service het pilootproject met herbruikbare bekers nu permanent uitrollen

Lees meer

Persbericht – 07/10/2021

Dutch PPE Solutions verlaagt invloed op het klimaat bij productie van meltblown filter materiaal door het gebruik van Borealis Bornewables™

Lees meer

Persbericht – 30/09/2021

Versnelde elektrificatie met ‘Cracker of the Future’

Lees meer

Persbericht – 08/09/2021

Borealis ondertekent een stroomafname-overeenkomst voor windmolenpark met Axpo en blijft zo het aandeel van hernieuwbare energie dat in zijn Belgische activiteiten wordt gebruikt, aanzienlijk opdrijven

Lees meer