Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Engineer for electrical testing!

 • Location: Sweden, Stenungsund
 • Type: Permanent
 • Application Deadline: 28/09/2018
 • Hours: Full-time

Apply now

Har du högskoleutbildning inom elkraft eller liknande, några års erfarenhet av elektriskt provning och gärna inom högspänning, är tekniskt intresserad och brinner för att vara med och testa framtida produkter och bidra med din kunskap inom elektrisk materialprovning? Då kan du vara den vi söker till Borealis Innovation Centre i Stenungsund!

Inom Innovation Centre jobbar vi i en internationell miljö med utveckling av nya produkter och applikationer för polyolefiner framför allt för kabelmarknaden. Elektrisk materialprovning är ett viktigt område för utvecklingsprojekt inom Innovation Centre. Under 2017 gjordes en stor investering i ett nytt laboratorium för högspänningsprovning med utökade möjligheter till testning för att kunna möta en ökad efterfrågan från våra interna och externa kunder.

På Application Hall, som är en del av laboratoriet inom Innovation Centre, kompanderar vi polyolefiner med olika additiv, extruderar kabel för vidare testning samt utför elektrisk materialprovning. Som en del i vårt labbteam utvecklar man nya metoder och utför högspänningsprover på nya produkter.

Dina främsta arbetsuppgifter

 • Arbeta aktivt för att bibehålla och förbättra vårt HMS-resultat (Hälsa, Miljö och Säkerhet)
 • Utveckla och dokumentera metoder för elektrisk materialprovning.
 • Utföra tester enligt specifikation, dvs. med korrekt provpreparering och handhavande av testutrustning i eltestlabbet
 • Utvärdera, rapportera och dokumentera tester i vårt Laboratory Information Management System (LIMS)
 • Bidra till produktutvecklingsprojekt och stötta tekniskservice genom testresultat och metodkunnande
 • Ansvara för att testmetoder inom ditt område hålls uppdaterade och komma med förbättringsförslag kring dessa
 • Leda mindre investeringsprojekt och ansvara för att testutrustning inom ditt område hålls i gott skick

Vem är du?

För att vara rätt person för rollen tror vi att du har en högskoleutbildning inom elkraft eller liknande. Du behöver ha minst några års erfarenhet av elektrisk provning och om du har jobbat med högspänning är det särskilt meriterande. Rollen kräver goda kunskaper i engelska i tal och skrift, samt goda datorkunskaper.

När det gäller dina personliga egenskaper ser vi att du uppskattar att tillämpa expertis och teknologi. Du tycker om att samarbeta med andra och bidrar aktivt med din kunskap och ett stort engagemang. Du är fokuserad på att leverera resultat och att uppfylla kundförväntningar. Du behöver också ha förmågan att tänka på ett analytiskt och konceptuellt sätt.

Övrigt

Om du har frågor om tjänsten vänligen kontakta Eleonor Janson, Group Leader Application Hall, telefon 0303-860 79.

Välkommen med din ansökan senast den 16 september. Vi önskar få din ansökan via systemet ("Apply now").

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom områdena polyolefiner, baskemikalier och konstgödsel. Vi har för närvarande 6400 anställda och bedriver verksamhet i mer än 120 länder. Vi arbetar aktivt med att minska vår miljöpåverkan och tillsammans med kemiföretagen i Stenungsund för Hållbar Kemi 2030. www.borealisgroup.com

 

Apply now