Download list
Locations / Sites
Contacts
Login

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Laboratorieingenjör

  • Location: Sweden, Stenungsund
  • Type: Temporary
  • Application Deadline: 29/02/2020
  • Hours: Full-time

Apply now

Vi söker en vikarierande Laboratorieingenjör med stort intresse för kemi till vårt laboratorie på Krackern i Stenungsund.

Vill du vara med och bidra med din expertis i problemlösning inom analysteknik på laboratoriet? Som Laboratorieingenjör hos Borealis kommer du att utföra analyser på en mängd olika strömmar, allt från råvara till färdig produkt, samt ansvara för och utföra kalibreringar och förebyggande underhåll. Vår avdelning består av ytterligare 9 Laboratorieingenjörer, 1 Analysspecialist och 1 Kvalitetsingenjör. I din roll ingår det att utföra:

  • Dagliga analyser på olika procesströmmar
  • Kvalitetskontroller för uppnådda analysresultat
  • Analyser av produkter för import eller export
  • Ackrediterade analyser inom miljökontroll

Våra medarbetare är viktiga för oss och vi värdesätter en trygg och säker arbetsplats, där tillit, respekt och utveckling blir en naturlig del av vårt arbetssätt och förhållningssätt gentemot varandra. Vi uppmuntrar våra medarbetare att dela med sig av sina förbättringsförslag och välkomnar förändringar för att forma vår framtid tillsammans. Precis som vi, värdesätter du hälso-, säkerhets- och miljöfrågor.

Var 8:en helg förekommer helgjobb, övrig arbetstid är förlagd vardag mellan klockan 07.00 – 15.30.

Du är rätt kandidat för tjänsten om du...

...har en Kemiingenjörsutbildning och/eller tidigare erfarenheter av laboratorieverksamhet. Om du har erfarenhet av analytiskt arbete från processindustrin, är det ännu bättre. Du tycker om att självständigt driva ditt arbete och uppvisar en god analytisk förmåga. Din noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet kombineras väl med din förmåga att prioritera. Du samarbetar med dina kollegor på labbet och med kollegor från produktion och underhåll, engelska på affärsnivå är ingen utmaning för dig och naturligtvis svenska flytande i tal och skrift. Du har B-körkort.

Detta är en spännande jobbmöjlighet med många olika uppgifter där du får möjlighet att utvecklas på ett internationellt företag. Arbetsplatsen är på Borealis i Stenungsund, 45 minuters bilresa norr om Göteborg.

Är du intresserad av den här tjänsten? Vi ser fram emot din ansökan innan den 29 februari 2020. Ansök med ditt cv och personliga brev. Intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Laboratoriechefen Alma Pira-Edman, telefon +46 (0)303 87372. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Gabriella Mjölnevik, telefon +46 (0) 70 210 67 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Borealis

Borealis har utvecklats från sina tidiga rötter i Skandinavien till att bli ett globalt företag. Det har verksamhet på fem kontinenter - och stora tillväxtprojekt på tre. Borealis och dess 6 800 anställda strävar efter att skapa mervärde för sina samhällen och samhället som helhet. I linje med sitt uppdrag att fortsätta utvecklingen, driver Borealis innovativa lösningar som möjliggör omvandlingen till en mer cirkulär ekonomi. Våra produktionsanläggningar, innovationscenter och servicecenter samarbetar med kunder i mer än 120 länder för att leverera produkter som lämnar ett betydelsefullt bidrag till samhället och en hållbar framtid.

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödselmedel. Vi stödjer viktiga sektorer såsom fordonsindustrin och infrastruktur med bland annat rörsystem, kraft- och kommunikationskablar. Responsible Care® är ett initiativ Borealis driver för att förbättra säkerheten inom kemibranschen, samt bidra till att hitta lösningar till världens vatten- och sanitetsproblem genom produktinnovationer och Water for the World™ -programmet.

Apply now