Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Laboratorieingenjör till QC!

  • Location: Sweden, Stenungsund
  • Type: Permanent
  • Application Deadline: 28/08/2018
  • Hours: Full-time

Apply now

Har du högskoleutbildning inom kemiteknik eller liknande? Är du kvalitetsmedveten och kundorienterad? Då kan du vara den vi söker till Borealis Quality Control i Stenungsund!

På Borealis i Stenungsund tillverkas högteknologisk plast för kabel- och rörapplikationer med höga kvalitets- och säkerhetskrav. I vårt labb för kvalitetskontroll (QC) analyserar vi råmaterial och produkter från våra fabriker. Vi har en mängd labbtekniker i vårt laboratorium så som mikroskopi, SEM, FTIR, MFR och densitet.

Vi söker nu en labingenjör. Som ingenjör på QC-labb, är du en viktig del i att säkerställa att våra produkter har rätt kvalitet när den når våra kunder. Du kommer att vara ansvarig för analysutrustning och testmetoder inom ditt område och utbilda våra labbtekniker på dessa. Du utvecklar och underhåller metoderna med fokus på säkerhet, kvalitet och noggrannhet. Du spelar en viktig roll i teamet med labbingenjörer på QC, samt representerar QC i olika projekt och i multifunktionella grupper.

Dina främsta arbetsuppgifter

  • Arbeta aktivt för att ytterligare höja vår höga kvalitetsfokus och HMS-resultat (Hälsa, Miljö och Säkerhet)
  • Bidra med expertis när det gäller problemlösning, optimering och utveckling inom ditt område tillsammans med dina kollegor
  • Hålla i utbildningar inom ditt ansvarsområde för laboranter på QC-labb
  • Vara kontaktpunkt gentemot leverantörer och underhållsavdelning
  • Leda mindre investeringsprojekt och ansvara för att testutrustning inom ditt område hålls i bästa skick

Vem är du?

För att trivas hos oss och göra ett bra jobb, ser vi att du är strukturerad, engagerad, och har ett driv att ständigt vilja förbättra. Det är av stor vikt att du har en god kommunikationsförmåga, är prestigelös och har förmåga att motivera andra. Du tycker om att samarbeta med andra och bidrar aktivt med din kunskap. Du är fokuserad på att leverera resultat och att uppfylla förväntningar från våra interna kunder. Att vara ett föredöme med fokus på säkerhet, tillförlitlighet och kvalitet ser vi som en självklarhet. Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, samt goda datorkunskaper.

Vi ser att du har högskoleutbildning inom tex kemiteknik, erfarenhet inom processindustri och/eller kvalitetskontroll är meriterande.

Övrigt

Om du har frågor om tjänsten vänligen kontakta Anna Fritzson, Quality Control Manager, telefon 0303-863 96 eller Lilian Ilanner, Talent Acquisition Specialist, telefon 0303-86378.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28:e augusti.

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom områdena polyolefiner, baskemikalier och konstgödsel. Vi har för närvarande 6400 anställda och bedriver verksamhet i mer än 120 länder. Vi arbetar aktivt med att minska vår miljöpåverkan och tillsammans med kemiföretagen i Stenungsund för Hållbar Kemi 2030. www.borealisgroup.com

 

Apply now