Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Laboratorietekniker, Kvalitetskontroll (QC)

  • Location: Sweden, Stenungsund
  • Type: Permanent
  • Application Deadline: 25/05/2018
  • Hours: Full-time

Apply now

Vi söker en laboratorietekniker till kvalitetslabb. Är du vår nya medarbetare?

Dina främsta arbetsuppgifter

Borealis i Stenungsund tillverkar högteknologisk plast för kabel- och rörapplikationer. På labbet för kvalitetskontroll (Quality Control, QC) kommer du att analysera material från våra fabriker i Stenungsund. Exempel på analystekniker är MFR, densitet, FTIR, HPLC, reologi samt bestämning av olika mekaniska egenskaper.

Vad innebär jobbet?

Arbetsuppgifterna utförs på vårt kvalitetslabb och här kommer du att ingå i ett skiftlag med labbtekniker. Du kommer också att samarbeta med andra tekniker och ingenjörer både på labbet och i fabriken. Arbetet sker under kontinuerligt 3-skift.

Den första tiden kommer du att få gå bredvid och lära dig av din utbildare och av dina närmsta arbetskamrater. Du kommer att få en introduktion som är anpassad efter din kunskapsnivå och bli väl omhändertagen av erfarna labbtekniker i en miljö där vi hjälps åt och stöttar varandra. Då tjänsten är på ett kvalitetslabb är det viktigt att följa instruktioner och rutiner.

Vem är du?

För att trivas hos oss ser vi att du är intresserad av laboratoriearbete och är noggrann och kvalitetsmedveten. Du gillar att jobba i grupp, visar stort engagemang och har en vilja att lära nya saker. Samarbete och kommunikation är viktigt då du kommer att arbeta tillsammans med många på QC. Då säkerhet alltid kommer först utgår vi även ifrån att du har stor säkerhetsmedvetenhet.

Du har gymnasieutbildning inom naturvetenskap eller teknik med kemi. Har du erfarenhet av laboratoriearbete är det meriterande. Du har god datorvana och kan svenska och engelska i både tal och skrift. Det är viktigt att du kan hantera att arbeta på dygnets alla timmar.

Vi ser fram emot Din ansökan!

Övrig information

Om du har frågor om tjänsten vänligen kontakta Åsa Qvist, Team Leader Quality Control, telefon 0303-863 64.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25:e maj. Sök via "Apply now".

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom områdena polyolefiner, baskemikalier och konstgödsel. Vi har för närvarande 6400 anställda och bedriver verksamhet i mer än 120 länder. Vi arbetar aktivt med att minska vår miljöpåverkan och tillsammans med kemiföretagen i Stenungsund för Hållbar Kemi 2030. www.borealisgroup.com

 

 

Apply now

Contacts

+46 70 312 79 42
Anders Thelander, People Reward Specialist