Download list
Locations / Sites
Contacts

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Maskiningenjör

 • Location: Sweden, Stenungsund
 • Type: Permanent
 • Application Deadline: 25/10/2019
 • Hours: Full-time

Apply now

Är du en erfaren maskiningenjör som brinner för teknik? Är du dessutom analytisk och initiativtagande? Då kan du vara den vi söker för rollen som maskiningenjör till vår underhållsorganisation på Krackern.

I rollen upprätthåller du specialistkompetens avseende mekanisk utrustning, med syfte att utveckla utrustningens tillförlitlighet. Detta sker i nära samarbete med övriga ingenjörer inom området. Du kommer ingå i ett gott team, där alla stöttar varandra och rollen rapporterar till Plant Availability Manager (Underhållschef) på Krackern. Viktiga faktorer i det dagliga arbetet är säkerhet, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet.

 

Ditt arbete gör skillnad…

… och vi behöver din hjälp med att:

 • Förebygga skador och haverier på anläggningen, för att på så sätt säkerställa en hög tillgänglighet på produktionsanläggningen
 • Ansvara för förebyggande underhållsprogrammens tekniska innehåll samt ge input till optimering av programmet
 • Säkerställa att det dagliga arbetet bidrar till att uppfylla företagets strategi och uppsatta mål
 • Ge teknisk support i samband med oplanerade stopp
 • Analysera driftutfall, fel och störningar på maskinanläggningen och tar fram underlag för förändringar/förbättringar av utrustning och arbetsmetoder
 • Specificera reservdelsbehov, beställningstexter, samt optimera lagernivå
 • Representera underhållsavdelningen vid nyprojektering och upphandling av ny utrustning
 • Utföra granskning av underlag samt besiktning av nyinstallation för att säkerställa god tillförlitlighet och underhållsmässighet
 • Ta fram underlag för budget och investeringar samt driva investeringsprocesser

 

Vem är du?

Du har en ingenjörsexamen inom området med några års erfarenhet eller likvärdig kunskap som du samlat på dig under flera års arbete, inom konstruktion och eller underhållsarbete. Du har erfarenhet av Tryckkärlsdirektivet (PED), har du också IWE/IWV-utbildning är det meriterande. Vi tror också att materialkunskap, erfarenhet från ATEX-miljö och kännedom i maskindirektivet kan underlätta ditt arbete på Borealis. I övrigt talar du flytande svenska men har också goda engelskakunskaper, i både tal och skrift.

Som person är du säkerhetsmedveten med ett analytiskt tänkande. Du har god förmåga att samarbeta, där din kommunikativa förmåga är till stor hjälp. Du är initiativtagande och driven, där du gärna ser att du kommer i mål med dina arbetsuppgifter. Trots många aktiva projekt lyckas du hålla kvalitet. Att vara ordningsam är inte en utmaning för dig!

 

Är du intresserad av detta jobb? Vi ser framemot din ansökan senast den 25 Oktober, 2019. Vi ber dig inkludera CV och personligt brev i din ansökan. Vi jobbar med löpande urval, så vänta inte med din ansökan. För detaljerad information om rollen, vänligen kontakta Karin Bergener, Plant Availability Manager på +46 303 872 95.. För frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Sofia Bäckhed, Talent Acquisition Specialist på 0303-863 78. 

Apply now

Contacts

+46 303 8 6378
Sofia Bäckhed