Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Plant Availability Engineer Mechanical

 • Location: Sweden, Stenungssund
 • Type: Permanent
 • Application Deadline: 31/07/2018
 • Hours: Full-time

Apply now

Är du sugen på nytt jobb och vill hjälpa till att driva ett progressivt underhållsarbete? Skulle du tycka att det vore kul och spännande att tillämpa dina teorier i praktiken? Borealis letar efter en maskiningenjör som ska förbättra säkerhet, kvalité, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet i vår anläggning i Stenungsund genom att ingå i underhållsorganisationen (PA&T, Plant Availability & Turnaround). Jobbet syftar till att maximera vår utrustnings tillförlitlighet inom materialhanteringen genom att bl.a. implementera och utveckla riskbaserat underhåll (Förebyggande, Förutsägande, Föregripande), problemlösning vid produktionsstörningar, stötta utförandeorganisation med kunskap, delta i projekt som representant för underhåll, tillse korrekt reservdelshantering och stötta inköpsavdelningen vid köp av material eller tjänster. Typiska utrustningar inom materialhanteringen är packmaskiner, kranar för hantering av containrar, silos och transportsystem.

I det dagliga arbetet rör du dig mellan kontoret, verkstäderna och fabriken. Du jobbar dagligen tillsammans med utförarna, driftorganisationen och utvecklingsavdelningen för att skapa en världsledande verksamhet.

Du kommer att...

·         Tillämpa och säkerställa ett högt säkerhets- och kvalitetstänk i all verksamhet.

·         Tekniskt ansvara för underhållet, på både kort och lång sikt, av den mekaniska och statiska utrustningen inom ditt ansvarsområde.

·         Ansvara för det förebyggande underhållet inom ansvarsområdet. I detta ingår att utifrån riskvärderingar av utrustningar skapa förebyggande, förutsägande och föregripande underhållsplaner baserat på strategier för utrustningstyper samt säkerställa relevant reservdelshållning.

·         Leda utredningar för säkerhets- och tillförlitlighetsincidenter inom eget kompetensområde.

·         Identifiera och analysera problem för att skapa långsiktiga och hållbara lösningar. Exempel är ansvar för att identifiera och driva arbete med EOL-utrustning (End Of Lifetime).

·         Ge tekniska expertråd, göra beräkningar och planera tekniska aktiviteter för att säkerställa en hög säkerhet och tillgänglighet på fabriken.

·         Delta i studier och projekt som representant för underhållsavdelningen.

·         Delta i lokala och stötta koncernens nätverk, utöva inflytande för att bidra till Borealis utveckling och ta vara på lärdomar.

·         Utveckla och genomföra lokala och koncernövergripande procedurer och instruktioner.

·         Agera som intern utbildare inom ditt kompetensområde. 

Kunskap, färdighet och erfarenhet

·         Civil- eller Högskoleingenjör inom maskinteknik eller likvärdig utbildning.

·         Några års relevant erfarenhet är meriterande men vi söker även dig som är nyutexaminerad som vill växa och utvecklas med oss.

·         God samarbetsförmåga är av stor betydelse.

·         God förmåga att kommunicera med och distribuera information till människor.

·         Stort intresse för tekniska aspekter av kemisk processindustri är viktigt.

·         Vana och intresse för IT (SAP, Sharepoint, Office).

·         Goda kunskaper i svenska och engelska – tal och skrift.

·         Fördjupad kunskap om lyftkranar och regelverk kring kranar är meriterande.

·         Kunskap om styr- och reglerteknik är meriterande.

·         Erfarenhet kring problemlösning och projektledning är meriterande.

Egenskaper

För att trivas hos oss och göra ett bra jobb ser vi att du uppskattar att tillämpa teknisk expertis och att förmedla den anpassat till åhöraren. Du tycker om att samarbeta med andra och bidrar aktivt med din kunskap och ett stort engagemang. Du är fokuserad på att leverera resultat och att uppfylla kundförväntningar. Du behöver också ha förmågan att tänka på ett analytiskt sätt, vara strukturerad, lösningsorienterad och kunna kommunicera fakta till mottagare inom olika delar i organisationen.

 • Positiv och konstruktiv.
 • Analytisk förmåga.
 • Strukturerad.
 • Initiativrik.
 • Målinriktat och proaktivt driv.
 • Förmåga att skapa och bibehålla relationer och nätverk.
 • Förmåga att samarbeta över kulturella och språkliga gränser.
 • Teamwork och samarbete.

Om detta låter intressant och passar in på dig så tveka inte att söka in till oss! Hoppas vi hörs!

Apply now