Download list
Locations / Sites
Contacts
Login

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Reliability and Condition Monitoring Engineer

  • Location: Sweden, Stenungsund
  • Type: Permanent
  • Application Deadline: 08/12/2019
  • Hours: Full-time

Apply now

Borealis letar nu efter en Reliability och Condition Monitoring Ingenjör till vår Reliability-avdelning. Här får du agera detektiv och övervakare, med målet att maximera vår utrustnings tillförlitlighet. Du får ta dig an rollen som expert inom området och utgör en viktig del i att Borealis, med säkerhet som högsta prioritet, arbetar på en övergripande nivå med förebyggande underhållsaktiviteter och långsiktiga underhållsstrategier. Du kommer även att gå ner på detaljnivå i grundorsaksanalyser och bistå med problemlösning och beslutsunderlag vid akuta problem då snabba beslut måste fattas.

 

Vill du utvecklas i ett företag som alltid sätter säkerheten först?

Som Condition Monitoring Ingenjör har du övergripande ansvar för att övervaka och analysera vår utrustnings tillstånd genom i huvudsak vibrationsövervakning. Vi vill maximera vår utrustnings tillförlitlighet, ständigt hitta förbättringar av vår tillståndsövervakning, aktivt arbeta med förebyggande underhåll och hitta långsiktiga underhållsstrategier - ett arbete du har stort inflytande över. Här ges du en möjlighet att röra dig mellan det maskintekniska (felorsaksanalys och tillståndsövervakning) och det instrumenttekniska (handhavande och administration av övervakningssystemen). Det är även en socialt stimulerande roll där du kommer att samarbeta med flera olika roller inom drifts- och underhållsorganisationerna på Borealis.

Vi behöver din expertis i att…

  • Ansvara för online- och offlineövervakning samt vibrationsanalys av utrustning
  • Bedöma status av vår utrustning och kommunicera detta till underhålls- och driftspersonal
  • Stödja drift och underhåll med tekniskt kunnande samt att ge förslag till förebyggande underhåll och långsiktiga underhållsstrategier
  • Jobba med problemlösning och stödja felorsaksanalys (RCFA) samt proaktivt driva förbättringar inom tillförlitlighet
  • Ge råd kring övervakningen av vår roterande utrustning och processventiler
  • Driva och delta i projekt för att underhålla och kontinuerligt förbättra våra övervaknings- och maskinskyddssystem

 

För att vara rätt person bör du ha en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom maskin eller mekatronik. Har du läst en annan inriktning i din ingenjörsexamen eller har ordentligt med arbetslivserfarenhet är det också intressant. Som expert i rollen, har du också några års erfarenhet av arbete inom vibrationsanalys, tillståndskontroll, felanalys inom drift, underhåll och/eller konstruktion. Att delta och driva projekt är vanligt förekommande i rollen. Har du erfarenhet från detta sedan tidigare är det meriterande, men allra viktigast är att du har ett intresse för det. Har du dessutom med dig en certifiering enligt ISO 18436-2 Cat II eller högre är vi ännu mer imponerade. Likaså om du har erfarenhet av Bently Nevada och/eller CSI (Emerson).

För att trivas i rollen tror vi att du är en stjärna på att kommunicera, både på svenska och engelska, med dina olika samarbetspartners. Därför tror vi också att du har förmågan att samarbeta med olika typer av personligheter och gillar att nätverka. Du gillar att arbeta strukturerat, exempelvis när du går igenom mätdata. Denna har du också förmåga tolka och hantera utifrån rätt sätt tack vara din analytiska förmåga. I rollen kommer du ständigt stöta på nya spännande problem – och att se lösningar på dessa är inte en utmaning för dig!

 

Redo för en ny utmaning? Vi ser framemot din ansökan senast den 8 december, 2019. Vi ber dig inkludera CV och personligt brev i din ansökan. För detaljerad information om rollen, vänligen kontakta Mats Eric Olovsson, Reliability Manager på 0303-868 66 För frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Sofia Bäckhed, Talent Acquisition Specialist på 0303-863 78.

Apply now

Contacts

+46 303 8 6378
Sofia Bäckhed