Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Rotating equipment engineer M/V

  • Location: Belgium, Kallo
  • Type: Vast contract, onbepaalde tijd
  • Application Deadline: 30/06/2019
  • Hours: Voltijds

Apply now

Borealis Kallo heeft binnen de nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy2 een vacature voor een Rotating Equipment Engineer (m/v). We bieden jou de kans om deel uit te maken van dit mega project in de Waaslandhaven.

Redenen om deel uit te maken van ons getalenteerd team

Als ervaren rotating equipment engineer (vooral in turbo- en zuigermachines) krijg je de kans om mee te bouwen aan één van de grootste, modernste en meest energie-efficiënte installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen. Na je opleiding in de bestaande plant, wordt je ingeschakeld in de nieuwe productie-afdeling Dehy 2. Je krijgt de kans om de te volgen onderhoudsstrategie mee te bepalen en mee te werken aan de commissioning van de nieuwe installatie. Een uitdaging van formaat dus! Eens alles operationeel is, zal je jezelf nog zeker kunnen blijven verder ontwikkelen. Je wordt dan immers verantwoordelijk voor het mechanisch onderhoudsbeheer van de Borealis sites in Kallo en Zwijndrecht. Variatie en werken met verschillende technologieën gegarandeerd! Je functie

Als Rotating Equipment Engineer garandeer je dat het rotating equipment van de procesinstallatie ontworpen en beheerd wordt volgens de wetgeving en de Borealis specificaties. Je bent het aanspreekpunt voor de Engineering partner en geeft technisch advies aan de Procurement afdeling. Je verzekert de beschikbaarheid van de installatie en werkt mee om de levensduur van de installatie verder te optimaliseren.

Je takenpakket is uitgebreid en gevarieerd; dit zullen echter je belangrijkste taken zijn:

  • In de projectfase binnen de nieuwe productie-afdeling Dehy2, werk je mee aan het implementeren van de onderhouds-strategie voor het rotating equipment (opstellen van specificaties, onderhoudsplannen en wisselstuklijsten). Je werkt hierbij nauw samen met de Maintenance Engineer en Condition Monitoring Engineer. Je stelt de commissioning plannen van nieuwe equipment op en leidt de afname bij de fabrikant.
  • Je wordt het aanspreekpunt van de nieuwe plant voor de stoomturbines, gasturbines, centrifugaal compressoren en zuigercompressoren.
  • In de commissioning/opstartfase neem je deel aan commissioning en opstart van de installatie, leid je het onderzoek naar eventuele technische storingen en implementeer je corrigerende acties om de nieuwe installatie in de fase van veilige en betrouwbare operatie te brengen.
  • Als Rotating Equipment Engineer geef je specialistische technische ondersteuning aan de onderhoudsafdeling en engineering ondersteuning bij projecten. Daarnaast geef je ook specialistische ondersteuning bij beschikbaarheidsvraagstukken en incidentonderzoeken.
  • Je begeleidt en superviseert de externe Engineering partners betreffende de mechanische discipline, stelt specificaties op, keurt ontwerptekeningen goed en volgt het fabricageproces op.

Ben je gebeten door techniek en houdt je van een gevarieerd en uitgebreid takenpakket?

Je behaalde een masterdiploma (elektro)mechanica en hebt idealiter enkele jaren relevante werkervaring als Rotating Equipment Engineer in de (petro)chemische sector. Ervaring met turbomachines is een pluspunt. Daarnaast heb je een goede kennis van ANSI, API, ATEX en de machinerichtlijn. Ben je echter een gemotiveerde schoolverlater, willen we je ook graag ontmoeten!Je kijkt ernaar uit om gans het productieproces van de nieuwe Dehy 2 installatie te leren kennen en gaat nadien graag op zoek naar verbeteringsmogelijkheden door bestaande processen te optimaliseren en nieuwe technologieën te introduceren. Als teamplayer overleg je graag met collega’s en leidt je hen met plezier op om de nodige kennis en competentie te bewaken op vlak van ontwerp en beheer van de installatie. Door je analytische manier van denken ben je een goede problem-solver. Je gaat steeds gestructureerd te werk, bent leergierig en neemt graag initiatief. Safety comes first, always! Verder verwachten we een flexibele attitude om tijdelijk in het ploegensysteem te werken en mee te draaien in het wachtsysteem. Tot slot beheers je vlot de Nederlandse en Engelste taal.

Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen , basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Kallo produceert (poly)propyleen en PP. D.m.v. een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat in de polypropyleenfabriek gebruikt wordt om PP te maken. Deze vestiging stelt zo’n 150 mensen tewerk. De nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy 2 wordt een van de grootste, modernste installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com

Klaar om samen met ons grenzen te verleggen?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief. We behouden ons het recht de vacature vroeger af te sluiten wanneer er voldoende geschikte kandidaten zijn.

Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Abdoulahi Talal, Manager Reliability Antwerpen-Kallo (Abdoulahi.Talal@borealisgroup.com). Je HR contactpersoon is Kristel Devriendt, Talent Acquisition Specialist (kristel.devriendt@borealisgroup.com).

Keep discovering!

Apply now