Download list
Locations / Sites
Contacts
Login

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Shift teamleaders Dehy2 (m/v)

 • Location: Belgium, Kallo
 • Type: Vast contract, onbepaalde tijd
 • Application Deadline: 30/11/2019
 • Hours: Voltijds

Apply now

Binnen onze nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy2 verwelkomen we graag enthousiaste en veiligheidsbewuste shiftteamleaders (m/v)!

Daarom kies jij voor Borealis

Wil jij ook meebouwen aan één van de grootste, modernste en meest energie-efficiënte installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen? Bij opstart word je ondergedompeld in een intensief trainingsprogramma van meerdere maanden om je voor te bereiden op het uitvoeren van (pre-)commissioning activiteiten, plant opstart en leidinggeven aan een team.We bieden jou de kans om deel uit te maken van dit mega-project in de Waaslandhaven binnen de context van een groeiend, innovatief en internationaal bedrijf. Je komt terecht in een omgeving met een open cultuur, ruimte voor initiatief en appreciatie voor een nieuwsgierige ingesteldheid. Op termijn willen we meebouwen aan jouw groei met mogelijkheden binnen het productie dagteam, andere Operations afdelingen in Kallo of opdoen van internationale ervaringen binnen de Borealis groep.

Dit worden jouw uitdagingen …

 • In de projectfase binnen de nieuwe productie-afdeling Dehy2 neem je deel aan een intensief trainingsprogramma en sta je in voor het uitwerken van specifieke opdrachten gekoppeld aan commissioning/opstart activiteiten of continue operatie van de unit. In de commissioning/opstartfase en continue operatie stuur je je team voor het uitvoeren van taken die leiden tot een veilig en betrouwbaar functioneren van het productieproces.
 • Je draagt bij tot het bereiken van de vooropgestelde objectieven betreffende veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en kost. Je ondersteunt het Borealis-beleid op een constructieve en actieve manier en zorgt voor de implementatie ervan.
 • Je neemt de nodige verantwoordelijkheid op mbt werken in uitvoering in samenspraak met onderhoud en project.
 • Je stuurt, coacht en motiveert operators en betrekt actief reserve shift teamleaders in beslissingen. Je zorgt voor een duidelijke communicatie russen de shiften onderling, russen shift en dagteam en over de verschillende diensten heen. Je creëert een positieve groepssfeer en –dynamiek. Je waakt over de bezetting en competenties in je team en ontwikkeling van medewerkers.
 • Je zorgt voor de in- en uitdienstname van systemen met koolwaterstoffen, stoom, heaters, compressoren, pompen, stoomturbines, oliesystemen en veiligheidsventielen.
 • Je stelt met je team, conform geldende procedures en richtlijnen, de installatie veilig ter voorbereiding van de onderhouds- en projectwerkzaamheden. Je maakt werkaanvragen aan en voert administratieve taken uit in SAP.
 • Je bent een voorbeeld voor onze medewerkers en gaat veilig en verantwoord om met gevaarlijke producten. Je bent op de hoogte van de werking van brandblussers, brandweerwagen, het gebruik van meettoestellen, etc. Je stuurt het interventieteam aan in geval van brand, gas, ongeval, redding besloten ruimte, … als interventieleider.

Daarom kiezen wij voor jou

Jouw (bachelor)diploma in een technische of chemische richting vul je aan met enkele jaren werkervaring als shiftteamleader in de (petro)chemische industrie. Ervaring met projectaviteiten is een extra troef! Flexibel zijn typeert jou en je werkt graag in een volcontinu 6 ploegensysteem. Je kan niet wachten om het nieuwe productieproces aan te leren. Door jouw positieve houding en open kijk ga je actief mee op zoek naar verbeteringsmogelijkheden. Je bent een vlotte communicator en hebt sterke sociale vaardigheden zodat je goed je team kan aansturen en je medewerkers optimaal kan doen functioneren. Jouw motivatie, leergierigheid en zin voor initiatief maken van jou een graag geziene collega! Door jouw methodische aanpak ben je een kei in problemsolving. Je draagt veiligheid hoog in het vaandel, en aanvaardt geen afwijkingen hieromtrent! Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Engels.

Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen , basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Kallo produceert propyleen en polypropyleen (PP). Door middel van een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat in de polypropyleenfabriek gebruikt wordt om PP te maken. De jaarlijkse productiecapaciteit is goed voor 480.000 ton propyleen en 300.000 ton PP. Deze vestiging stelt zo’n 180 mensen tewerk. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com.

Klaar om de sprong te wagen?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief. We behouden ons het recht de vacature vroeger af te sluiten wanneer er voldoende geschikte kandidaten zijn. Je HR contactpersoon is Lize Vlegels, Talent Acquisition Specialist, lize.vlegels@borealisgroup.com.

Keep discovering!

Apply now