Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Teamleader automation m/v

  • Location: Belgium, Kallo
  • Type: Vast contract, onbepaalde tijd
  • Application Deadline: 31/03/2019
  • Hours: Voltijds

Apply now

Borealis Kallo/Antwerpen heeft binnen de bestaande productie-afdelingen een vacature voor een

Teamleader Automation (m/v)

We bieden jou de kans om deel uit te maken van ons getalenteerd team - locatie: Kallo-Zwijndrecht.

Daarom wil jij aan de slag bij Borealis

Je komt terecht in een omgeving met een open cultuur, ruimte voor initiatief en appreciatie voor een nieuwsgierige ingesteldheid. Houd je ervan om uitgedaagd te worden en je technische kennis te delen? Stuur je daarnaast ook graag een team aan en houd je van het coachen van medewerkers? Als teamleader Automation vertegenwoordig jij de automatisatie-afdeling van Borealis Kallo-Zwijndrecht. Naast het people managementluik, heb je ook nog een technisch luik waar je heel wat uitdaging in kan vinden. Een mooie opportuniteit die je de gelegenheid geeft om je ervaring en kennis nog meer uit te diepen.

Als teamleader Automatisation ….

stuur je een team aan van een 3-tal Borealis automation engineers en specialisten, aangevuld met contractoren. Jouw belangrijkste taken:

  • Je coördineert en prioriteert het werk van je mensen en zorgt voor extra support van je team bij piekmomenten, door nauwgezet de workload van je mensen op te volgen. Je organiseert trainingen om medewerkers op te leiden en ervaringen te delen met collega’s.
  • Je bent verantwoordelijk voor de storingsvrije werking van de DCS-, PLC-en ESD-systemen van de productie-eenheden en voor de technische netwerken die al deze systemen met elkaar verbinden om d.m.v. een gedegen kosten / baten analyse, de beschikbaarheid van de productie-eenheden mee te optimaliseren.
  • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de hard- en software van de systemen en voor het implementeren van rendabele verbeteringen en uitbreidingen.
  • Samen met je team voer je onderzoeken uit naar technische storingen en bepaal je korte en lange termijn correctieve en preventieve maatregelen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het automatisatie-ontwerp en staat in voor de software en hardware wijzigingen ten behoeve van plant modificaties en projecten.
  • Jij en je team leveren specialistische ondersteuning aan de verschillende productie eenheden, de projectafdelingen en aan TD&E tijdens de studie fases. Daarnaast geef je ook advies m.b.t. een onderhoudsvriendelijke en betrouwbare systeem- en netwerkarchitectuur, je werkt mee aan het opzetten en implementeren van de onderhouds-strategie voor de DCS-, PLC- en ESD-systemen door het opstellen van de onderhoudsplannen in SAP en het optimaliseren van de servicecontracten.

Daarom kiezen wij voor jou

Je behaalde een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen en hebt reeds enkele jaren relevante werkervaring opgedaan als automation engineer in de (petro)chemische industrie. Je bent gebeten door procesautomatisatie en computernetwerken en hebt tevens een goede kennis van SIL en IEC-61511. Je hebt reeds ervaring in het coachen en aansturen van een team. Mensen kennen jou als communicatief, sociaal en verantwoordelijk. Jouw analytische geest en gestructureerde aanpak zorgen ervoor dat je telkens nieuwe verbeteringsvoorstellen kan vinden en uitwerken en goede oplossingen kan aanreiken voor de technische storingen. In heel dit proces is veiligheid voor jou de prioriteit. Je hebt geen bezwaar om in een wachtsysteem mee te draaien. Tot slot beheers je vlot de Nederlandse en Engelste taal.

Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen , basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Kallo produceert propyleen en PP. Door middel van een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat in de polypropyleenfabriek gebruikt wordt om PP te maken. De fabriek in Zwijndrecht produceert lage densiteit polyethyleen. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com

Ben je klaar voor de uitdaging samen met ons?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief. We behouden ons het recht de vacature vroeger af te sluiten wanneer er voldoende geschikte kandidaten zijn. Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Abdoulahi Talal, PA&T line Manager Antwerpen-Kallo (Abdoulahi.Talal@borealisgroup.com). Je HR contactpersoon is Kristel Devriendt, Talent Acquisition Specialist (kristel.devriendt@borealisgroup.com).

Keep discovering!

Apply now