Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Technical development area manager

  • Location: Belgium, Kallo
  • Type: Vast contract, onbepaalde tijd
  • Application Deadline: 31/05/2019
  • Hours: Voltijds

Apply now

Borealis Kallo heeft binnen de nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy2 een vacature voor een

Technical Development Manager 

Locatie: Kallo

 

Daarom wil jij bij Borealis aan de slag …

Je krijgt de kans om actief bij te dragen aan het uitbouwen van de nieuwe productie-afdeling, je werkt mee aan de visie en lange termijnstrategie voor het optimaal functioneren van Dehy2. Je krijgt de kans om je coaching skills dagelijks te gebruiken en de ruimte om innovatieve verbeteringsvoorstellen te doen en deze succesvol te implementeren. Je staat mee in voor het investment portfolio beheer. Initieel word je ondergedompeld in een intensief trainingsprogramma om je voor te bereiden op het uitvoeren van taken in de projectfase en vervolgens ook in (pré-)commissioning activiteiten en plant opstart. Bij opstart zal de nadruk vooral liggen op je leidinggevende vaardigheden. Na verloop van tijd wordt deze focus verlegd naar niet enkel het aansturen van mensen maar ook zelf de taken van een procesingenieur uitoefenen en instaan voor het uitvoeren van studies en projecten!

Op termijn willen we meebouwen aan jouw groei en ontwikkeling met verschillende mogelijkheden, waaronder internationale ervaringen binnen de Borealis groep. Er wacht jou een mooie loopbaan binnen de context van een groeiend, innovatief en internationaal bedrijf.

Dit wordt jouw boeiend takenpakket

  • In de projectfase binnen de nieuwe productie-afdeling Dehy2 neem je deel aan het aanwervingsproces voor Technical development, ontwikkel je mee een kwalitatief en intensief trainingsprogramma zodat jij en de proces ingenieurs klaar zijn om opdrachten uit te werken gekoppeld aan commissioning/opstart activiteiten of continue operatie van de unit. Daarnaast ben je eigenaar van een package unit waarbij je zorgt voor de compleetheid van een technisch pakket.
  • In de commissioning/opstartfase supporteer je de commissioning van de package units die je toegewezen worden. Je treedt hier ook op als trainer naar productie en onderhoud toe. Tijdens opstart help je mee in trouble shooting.
  • Tijdens continue operatie maak je deel uit van het Technical Development & Engineering Team, dat haalbaarheidsstudies voor investeringsprojecten uitvoert. Eveneens maak je deel uit van het POT (plant operatie team) van Dehy 2 waar je eigenaarschap en verantwoordelijkheid neemt voor de Dehy 2 plant.
  • Je beheert het lokale studie en investment portfolio van de plant en communiceert dit ook effectief in het plant operatie team.
  • Je ondersteunt de business bij de opmaak van business cases en verzekert een hoge kwaliteit van documentatie /presentatie om goed te laten keuren.
  • Je maakt deel uit van een projectteam en werkt verder samen met externe contractors, die je aanstuurt in het kader van de verschillende projecten.

Wij kiezen voor jou want

Je behaalde een diploma burgerlijk ingenieur Scheikunde Proces/Chemische Technologie en vult deze aan met een ruim aantal jaar ervaring in een chemische productie omgeving. Je bent een geboren coach en kan onderbouwde feedback geven. Door jouw leiderschap en capaciteit om mensen te inspireren en motiveren, kom je tot mooie resultaten met je team. Je hebt oog voor de ontwikkeling van je medewerkers. Je streeft, net als Borealis, voortdurend naar verbetering en deelt graag best practices zowel binnen als buiten de eigen plant. Je functioneert als een echte steering manager voor de verschillende projecten. Door jouw positieve ingesteldheid, zin voor initiatief, sterke peoplemanagementskills en inzicht in de business maak je van deze rol een succes! Je drukt je vlot uit, zowel in het Nederlands als het Engels en bent niet bang om je netwerken aan te spreken om projecten gerealiseerd te krijgen.

Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen , basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Kallo produceert propyleen en PP. Door middel van een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat in de polypropyleenfabriek gebruikt wordt om PP te maken. De jaarlijkse productiecapaciteit is goed voor 480.000 ton propyleen en 300.000 ton PP. Deze vestiging stelt zo’n 180 mensen tewerk. De nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy 2 wordt een van de grootste, modernste installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com

Klaar om samen met ons grenzen te verleggen?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief. We behouden ons het recht voor om deze vacature af te sluiten van zodra we voldoende geschikte CV’s hebben ontvangen.

Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Ann Van Zele, Technical Development & Engineering Manager (ann.vanzele@borealisgroup.com). Voor vragen m.b.t. je sollicitatie of het sollicitatieproces kan je contact opnemen met Talent Acquisition, Kristel Devriendt (kristel.devriendt@borealisgroup.com).

Apply now