Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Technical & Simulator Trainer Dehy2

  • Location: Belgium, Kallo
  • Type: Vast contract, onbepaalde tijd
  • Application Deadline: 03/05/2019
  • Hours: Voltijds

Apply now

Borealis Kallo heeft binnen de nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy 2 een vacature voor

Technical & Simulator Trainer

We bieden jou de kans om deel uit te maken van dit mega project in de Waaslandhaven – locatie: Kallo

Daarom kies jij voor Borealis

Je krijgt de kans mee deel uit te maken van één van de grootste, modernste en meest energie-efficiënte productie-installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen! Je wordt opgeleid om je rol in de nieuwe organisatie op te nemen en krijgt de verantwoordelijkheid om de operatorgroep de expertise bij te brengen voor het uitvoeren van (pre-)commissioning activiteiten en plant opstart. Je leert zelf eerst het productieproces aan en geeft nadien je expertise door aan shiftoperators en teamleaders door middel van verschillende trainingsvormen.

Je komt terecht in een omgeving met een open cultuur, ruimte voor initiatief en appreciatie voor een nieuwsgierige ingesteldheid. We bouwen eveneens mee aan jouw groei met mogelijkheden binnen het productie dagteam, andere Operations afdelingen in Kallo of de mogelijkheid tot het opdoen van internationale ervaringen binnen de Borealis groep. Een opportuniteit om een mooie loopbaan te creëren dus! Dit worden jouw taken:

  • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de technische competenties van productiemedewerkers met als doel de objectieven van operationele uitmuntendheid van de toegewezen productieafdeling te ondersteunen. Je herziet en verbetert continu het technische competentie ontwikkelingsproces. Hiervoor neem je de gepaste opleidingsmaatregelen zodat je proactief kan omgaan met veranderingen (demografie, nieuwe technologieën, uitrustingen,...) die het competentieniveau van de plant kunnen beïnvloeden.
  • In de projectfase werk je mee het intensief trainingsprogramma uit, geef je zelf training binnen je expertisegebied aan operators, ben je productievertegenwoordiger in de validatie (FAT) en verificatie (SAT) testen en operationeel maken van de Operator Training Simulator. Verder sta je in voor het certifiëringsproces van de verschillende operatorrollen.
  • In de commissioning/opstartfase maak je deel uit van het productie-opstartteam met focus op het invullen van extra trainingsnoden van de operatorgroep die leiden tot een veilig en betrouwbaar functioneren van het productieproces. Je analyseert proactief technische opleidingsnoden, vertrekkende vanuit o.a. incidenten, veranderingen, risico’s, individuele ontwikkelingsnoden en audits.
  • Je creëert korte en lange termijn opleidingsplannen, en een trainingsmatrix met minimale standaarden gebaseerd op noden en vereisten. Je organiseert en administreert opleidingen op basis van het vooropgestelde plan. Je ontwikkelt technische trainingsmaterialen voor de productieafdeling. Je geeft (panel)training door gebruik van Operator Training simulator. Je kan voorzien in de basistraining van de technische hoofdprocessen van de productieafdeling.
  • Je coacht en ondersteunt de “on the job” trainers in de afdeling.
  • Je definieert de minimale technische vereisten voor het aanwerven van nieuwe werknemers en voert technische gesprekken met kandidaat operators.

Jij bent de trainer die we zoeken want …

Je behaalde een bachelordiploma in een technische richting, (bij voorkeur chemie, procestechnieken, (elektro)mechanica of automatisatie) en deze vul je idealiter aan met enkele jaren relevante werkervaring als trainer in een productie omgeving. Jouw brede algemene kennis in productie versterk je met een oprechte interesse om medewerkers te ontwikkelen. Ervaring met simulators, evenals opleidings- en ontwikkelingsvaardigheden vormen een troef. Met jouw sterke sociale en communicatieve vaardigheden weet je hoe je een team kan enthousiasmeren, motiveren en engageren! Je kan je technische kennis gemakkelijk overbrengen naar collega’s en beheerst zowel het Nederlands als het Engels. Je kan vlot overweg met standaard IT applicaties (Excel, Word, Powerpoint, Visio). Initiatief nemen, leergierigheid, problemsolving en teamfocus zijn je op het lijf geschreven. Je bent flexibel en neemt mee deel aan de wachtdienst. Je draagt veiligheid hoog in het vaandel en duld geen compromissen hieromtrent!

Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen , basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Kallo produceert propyleen en PP. Door middel van een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat in de polypropyleenfabriek gebruikt wordt om PP te maken. De jaarlijkse productiecapaciteit is goed voor 480.000 ton propyleen en 300.000 ton PP. Deze vestiging stelt zo’n 180 mensen tewerk. De nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy 2 wordt een van de grootste, modernste installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com

Kan je niet wachten om je expertise te delen met de collega’s?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief. We behouden ons het recht voor om deze vacature af te sluiten van zodra we voldoende geschikte CV’s hebben ontvangen. 

 

Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Tom Geerts, Operations Manager Dehy (tom.geerts@borealisgroup.com).Voor vragen m.b.t. je sollicitatie of het sollicitatieproces kan je contact opnemen met Talent Acquisition, Kristel Devriendt (kristel.devriendt@borealisgroup.com).

 

Apply now