Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Technical Trainer Site Logistics (m/f)

 • Location: Belgium, Beringen
 • Type: Permanent
 • Application Deadline: 22/03/2019
 • Hours: Full-time

Apply now

 

Voor ons Borealis Site Logistics team in Beringen zijn we op zoek naar een communicatieve technical trainer.

 

Redenen om deel te worden van ons team

We bieden je een contract van onbepaalde duur dat jouw eerste stap kan zijn in een verdere carrière bij Borealis, een toonaangevende leverancier van innovatieve oplossingen binnen de wereld van polyolefins, basischemicaliën en meststoffen. Je zal deel uitmaken van een bedrijf met een open cultuur waar initiatief en engagement aangemoedigd wordt.

Jouw takenpakket

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de technische competenties van onze medewerkers van onze logistieke afdeling die ondersteuning bieden in het behalen van de doelstellingen op vlak van operationele uitmuntendheid.  

Je werkt nauw samen met het Site Logistics Management Team om de huidige competenties te behouden en verder te ontwikkelen.

Je neemt de juiste trainingsmaatregelen om proactief eventuele wijzigingen aan te pakken (demografisch, nieuwe werkmethoden, machines enz.) die een positieve invloed hebben op het competentieniveau van het team.

Verder neem je de rol op van back-up teamleader.

 

Als technical trainer zijn dit jouw belangrijkste taken:

 • Je analyseert proactief wat de trainingsnoden zijn van de teamleden. Deze trainingsnoden kunnen vanuit verschillende hoeken komen (bv. leren uit incidenten, veranderingen, risicobeheer, BPM data, VGM-matrix, competentiematrix, veiligheid/proces kritische problemen, schierongevallen, synergi-meldingen, feedback uit veiligheidsrondgangen, samenvatting van instructies, werkplaatsleren, eigen installatiebeoordelingen, organisatie reviews, nieuwe technologieën en systemen, beste praktijken, new instructies IT-Systemen)
 • Je ontwikkelt een korte- en lange termijnplan voor de technische trainingen, organiseert deze trainingen aan de hand van dit plan en volgt deze verder op zodat de competenties behouden blijven en de medewerkers zich verder ontwikkelen
 • Je geeft technische training en je bent in staat technische basisopleiding te geven in de belangrijkste technische processen.
 • Je beoordeelt en verbetert voordurend het proces voor technische competentieontwikkeling: beoordeelt de huidige status, duidt verbeterpunten aan en stuurt het verbeterplan.
 • Je neemt de verantwoordelijkheid van geselecteerde IT-systemen als lokale Key-User en traint vereiste eindgebruikers en coacht en ondersteunt "on-the-job-trainers".
 • Je neemt de verantwoordelijkheid om bestaande werkinstructies te herzien of nieuwe WI's te maken.
 • Je bent verantwoordelijk voor trainingsontwikkelingen, coaching en ondersteuning voor de verschillende shiften.
 • Je bent in bepaalde gevallen een back-up voor de shift team leaders, wat een zekere mate van flexibiliteit in werkuren vereist.

 

 

Jouw profiel

Je bent de juiste kandidaat voor deze functie als je wordt erkend als een initiatiefnemend en een zeer gemotiveerde persoon die graag continu leert en de werkprocessen in onze logistieke afdeling verbetert. Je hebt oog voor de trainingsbehoeften van de operators om zo de prestaties te verbeteren. Ervaring in het logistieke gebied en specifiek in verpakkingsoperaties in de kunststof/ petrochemische industrie (met hoge veiligheidsnormen) heeft de voorkeur. Je hebt kennis van MS Office (Excel, Word, Powerpoint) en SAP. Je bent communicatief en bekwaam in coaching. Tot slot spreek en schrijf je vloeiend  Nederlands en kan je in het Engels communiceren.

 

Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende leverancier van innovatieve oplossingen op het gebied van polyolefinen, basischemicaliën en kunstmest. Met 6.600 medewerkers in meer dan 120 landen zijn wij een echt wereldwijd bedrijf en behalen jaar na jaar uitstekende resultaten. We doen dit door te vertrouwen op het potentieel van onze werknemers en hun vermogen om samen het onvoorstelbare te bereiken. Wil je meer over ons weten bezoek dan www.borealisgroup.com

 

Ben je er klaar voor om samen met ons grenzen te overschrijden?

Voel je je na het lezen van deze vacature enthousiast om lid te worden van Borealis, dan zijn we verheugd je te ontmoeten. Solliciteer online en upload je CV en motivatiebrief.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Louis Mertens, louis.mertens@borealisgroup.com

 

Jouw HR contactpersoon is Sofie Minardi, Talent Acquisition Specialist, sofie.minardi@borealisgroup.com

 

Keep discovering!

Apply now