Download list
Locations / Sites
Contacts
Login

Job Search

Want to be part of the team? Borealis is committed to making new discoveries – and that includes finding pioneering members to join our team.

Turnaround Engineer

 • Location: Belgium, Antwerp and Kallo
 • Type: Vast contract, onbepaalde tijd
 • Application Deadline: 05/01/2020
 • Hours: Voltijds

Apply now

Voor onze locaties in Antwerpen (Zwijndrecht) en Kallo zijn we op zoek naar een collega met turnaround ervaring in de (petro)chemie

Maak het verschil in de succesvolle uitvoering van onze shutdowns!

Als bedrijf streven we ernaar om waarde te creëren door duurzame en innovatieve oplossingen aan onze klanten aan te bieden. Goed draaiende fabrieken en bijgevolg goed onderhoud staan hierbij centraal. Als Turnaround Engineer is het jouw doel om te zorgen voor de scope van onze installaties en het opvolgen van de werkzaamheden gedurende de executiefase. Je bouwt in deze rol mee aan een vaste turnaround organisatie voor onze Dehy fabriek en 3 polyolefinefabrieken (PP, LDPE, LDPE compounding). Tegen 2022 zullen we bovendien een nieuwe Dehy fabriek opstarten. Bovendien draag je je steentje bij aan het verder implementeren en optimaliseren van onze turnaround processen. Zowel jouw expertise in turnaround werkprocessen als coördinerende kwaliteiten vinden hun plek in deze rol. Bovendien is dit een mooie opstap naar verdere (internationale) opportuniteiten binnen Borealis.  

Borealis is in beweging en ook als Turnaround Engineer zit je niet stil.

 • Samen met de Reliability, Onderhoud en Productie teams evalueer je alle werkorders en pas je een risico-analyse toe in de voorbereidingsfase.
 • Je gaat in overleg met de maintenance engineer inzake turnaround optimalisatie bij aanmaak, aanpassing, sanering en beheer van de preventieve plannen in SAP.
 • Je waakt over de modificaties en projecten die uitgevoerd worden in de turnaround en zorgt ervoor dat alle nodige informatie aangeleverd wordt bij de werkvoorbereiding.
 • Samen met de turnaround scheduler organiseer je schedule review sessies en je zorgt ervoor dat alle relevante informatie in het schedule beschikbaar is.  
 • Je stelt turnaround gerelateerde procedures op en verzorgt indien nodig training.
 • Je beheert de turnaround werkvoorbereiding op een kostenefficiënte manier.
 • Gedurende de executiefase volgt je de werkzaamheden nauwlettend op en waak je over de algehele voortgang. Tevens zorg je ervoor dat alle systemen (tools en middelen) operationeel zijn.
 • Je adviseert in samenspraak met de technische dienst en het productieteam, de scope en de prioriteiten van het lange termijnonderhoud, rekening houdende met ons beleid rond veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit.

Zin om jouw expertise met ons te delen en een cruciale coördinerende rol op te nemen?

Dan kan je jouw volgende uitdaging wel eens bij Borealis vinden. Idealiter heb je een bachelor- of masterdiploma in een technische richting, aangevuld met minimum 3 jaar ervaring. Jouw technische kennis op vlak van turnaround processen springt er bovenuit. Verder heb je een grondige marktkennis van (nieuwe) technologieën en services op gebied van turnaround tools, zodat we onze processen kunnen blijven verbeteren. Dankzij jouw rustige en diplomatische manier van communiceren, slaag je erin om je stakeholders uit verschillende disciplines te informeren, adviseren en overtuigen van  je aanpak. Je durft op de voorgrond treden en de lijnen uitstippelen. Veiligheid is daarenboven jouw stokpaardje en hier stap je niet vanaf. Verder communiceer je vloeiend in Nederlands en Engels. Tot slot vind je vlot je weg in MS Office en SAP.

Ga je de uitdaging met ons aan om onze turnarounds naar een volgend niveau te tillen?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, solliciteer dan online met je CV en motivatiebrief voor 05/01/2020. We behouden ons het recht voor om deze vacature af te sluiten van zodra we voldoende geschikte CV’s hebben ontvangen.

Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Frank Van Bellegem, Turnaround Manager Antwerpen/Kallo (0032 3 570 52 11). Je HR contactpersoon voor deze functie is Karolien Vercauteren,  Talent Acquisition Specialist, (0032 472 46 62 03). 

Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen. Het stelt momenteel meer dan 6800 medewerkers tewerk en heeft activiteiten in ruim 120 landen. In 2018 boekte Borealis een omzet van 8,3 miljard euro en een nettowinst van 906 miljoen euro. Via zijn holdingmaatschappij bezit Mubadala 64% van het bedrijf, terwijl de overige 36% in handen is van het Oostenrijkse OMV, een geïntegreerde, internationale olie- en gasmaatschappij. In samenwerking met Borouge, een joint venture met Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), en met Baystar™, een joint venture met Total en NOVA Chemicals in Texas, VS, levert Borealis diensten en producten aan klanten over de hele wereld. Als je wil blijven ontdekken over Borealis, kan je terecht op onze website www.borealisgroup.com en LinkedIn pagina https://www.linkedin.com/company/borealis/ )

Apply now

Contacts

+32 472 46 62 03
Karolien Vercauteren