June 06, 2024

Borealis ja IINO Lines allekirjoittavat toisen pitkäaikaisen rahtaussopimuksen VLGC-nestekaasualuksesta

  • Maailman ensimmäinen jääluokkaan IB kuuluva VLGC-kaasusäiliöalus vähentää polttoaineenkulutusta ja päästöjä
  • Pitkäaikainen rahtaussopimus parantaa Atlantin ylittävien raaka-ainekuljetusten kustannuskilpailukykyä

Borealis, yksi maailman johtavista edistyneiden ja kestävien polyolefiiniratkaisujen toimittajista ja Euroopan edelläkävijä polyolefiinien kierrätyksessä, ja IINO Kaiun Kaisha, Ltd. (IINO Lines), Japanissa pääkonttoriaan pitävä merikuljetusten globaali johtaja, ilmoittavat VLGC-nestekaasualusta koskevasta pitkäaikaisesta rahtaussopimuksesta. Jääluokan IB alus toimitetaan vuoden 2027 ensimmäisellä neljänneksellä.

Aluksessa on 93 000 m3:n lastisäiliö ja se on maailman ainoa jääluokan IB jäävahvistettu VLGC-alus. Se kuljettaa raaka-aineita Borealiksen petrokemian tehtaille Porvooseen ja tukee tehtaan vakaata toimintaa. Jääluokan IB sertifiointi myönnetään aluksille, jotka pystyvät kulkemaan keskivaikeissa jääolosuhteissa jäänmurtajan avustamana Suomen ja Ruotsin merenkulkuviranomaisten jääluokkamääräysten mukaisesti. Määräyksillä pyritään takaamaan Itämerellä liikkuvien alusten riittävä kyky kulkea jäissä.

Kaksipolttoainemoottorinsa ansiosta uutta alusta voidaan käyttää joko nestekaasulla (LPG) tai vähärikkisillä polttoaineilla. Alus on suurin VLGC-kaasusäiliöalus, ja siinä on moottorin akseligeneraattorijärjestelmä, joka mahdollistaa sähköntuotannon LPG-kaksipolttoainemoottorin avulla. Tämä laskee sekä polttoaineenkulutusta että päästöjä vähentäen merkittävästi yleisimpiä laivojen tuottamia ilmansaasteita, kuten typpioksideja (NOx), rikkioksideja (SOx), hiilidioksidia (CO2) ja hiukkasia. Lisäksi maasähköön perustuvan tehonsyöttöjärjestelmän käyttöönoton ansiosta alusta voidaan satamaan ankkuroituna käyttää uusiutuvalla sähköllä, mikä pienentää sen hiilijalanjälkeä entisestään.

"On tärkeää tarttua jokaiseen tilaisuuteen tulla entistäkin itsenäisemmäksi ja joustavammaksi kuljettaessamme kustannuskilpailukykyisiä raaka-aineita valtamerten yli peruskemikaalilaitoksillemme Eurooppaan, jotta voimme ylläpitää kilpailukykyämme vastuullisten peruskemikaalien ja polyolefiiniratkaisujen toimittajana. Uusi rahtaussopimus ei pelkästään anna meille kilpailullista joustavuutta vaan auttaa meitä myös vähentämään kuljetustoimintamme ympäristövaikutusta strategisten energia- ja ilmastotavoitteidemme mukaisesti. Näin jatkamme merkityksellisten ratkaisujen luomista kestävään elämään", sanoo Thomas Van De Velde, Borealiksen peruskemikaali ja energia liiketoiminnan johtaja (Senior Vice President, Base Chemicals and Energy).

”Olemme IINO Linesilla erittäin ylpeitä tästä toisesta pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta, joka tarjoaa turvallisia ja joustavia kuljetuksia vastauksena Borealiksen uuteen raaka-aineiden hankintastrategiaan. Monipuolinen kokemuksemme ja tietotaitomme nestekaasukuljetuksista vuodesta 1960 lähtien, mahdollistaa paitsi tehokkaamman ja ympäristön kannalta kestävämmän kuljetuksen sekä myös laitoksen vakaan toiminnan vuodenajasta riippumatta. Odotamme innolla, että alus ylittää jäässä olevan meren ja toimittaa turvallisesti nestekaasua Porvooseen", sanoo Ryuichi Osonoe, IINO Linesin kaasukuljetusten toimitusjohtaja (Senior Managing Executive Officer of Gas Carrier). 

LOPPU

Borealis
Borealis on yksi maailman johtavista edistyneiden ja kestävien polyolefiiniratkaisujen toimittajista. Euroopassa Borealis on myös polyolefiinien kierrätyksen innovatiivinen johtaja ja merkittävä peruskemikaalien tuottaja. Hyödynnämme polymeeriasiantuntemustamme ja vuosikymmenten kokemustamme tarjotaksemme arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja keskeisille teollisuudenaloille, muun muassa kuluttajatuotteisiin, energiaan, terveydenhuoltoon, infrastruktuuriin ja liikkumiseen.

Borealiksella on asiakkaita yli 120 maassa, pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, ja henkilöstömäärä on noin 6 000. Vuonna 2023 tuloksemme oli 216 miljoonaa euroa. Itävaltalainen, kansainvälinen energia, poltto- ja syöttöaine, sekä kemikaalit ja materiaalit -yhtiö OMV omistaa 75 % osakkeistamme. Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa (UAE) sijaitseva Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) omistaa loput 25 %.

Luodessamme merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään perustanamme on sitoutumisemme turvallisuuteen, henkilöstöön, innovaatioihin ja teknologiaan sekä toiminnan erinomaisuuteen. Vauhditamme siirtymistä polyolefiinien kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme palvellaksemme paremmin asiakkaitamme kaikkialla maailmassa. Toimintaamme täydentää kaksi tärkeää yhteisyritystä: Borouge (kumppanina ADNOC, pääkonttori Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina TotalEnergies, Yhdysvallat).

www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Borealis Porvoossa

Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunta on täysin integroitu petrokemian keskittymä, joka muodostuu kuudesta tuotantolaitoksesta. Näihin kuuluvat krakkeri, jossa valmistetaan olefiinejä (eteeni, propeeni ja butadieeni), fenoli ja aromaatit – yksikkö, kaksi polyeteenilaitosta (joista toinen on Borstar®-laitos), polypropeenilaitos ja sekoitelaitos.

Borealis Porvoon valmistamat muoviraaka-aineet menevät pääasiassa putkituotteisiin, teräsputkenpäällystykseen, pakkauksiin sekä kaapelituotteisiin. Toimintoihin kuuluu myös Innovaatiokeskus, joka on keskittynyt katalyyttien ja prosessien tutkimukseen, sisältäen katalyytti- sekä Borstar PE ja PP -koetehtaat. Asiakaspalvelukeskus palvelee suomalaisia, pohjoismaalaisia ja Baltian maiden asiakkaita sekä tuotejakelijoita ympäri Eurooppaa. Suomen

Borealis Porvoon henkilöstömäärä on noin 900.

www.borealisgroup.com/porvoo

Tietoa IINO Kaiun Kaisha, Ltd.:stä (IINO Lines)

IINO Lines (IINO) on globaali Tokiossa sijaitseva ja vuonna 1899 perustettu meriliikenneyhtiö. IINO on kehittänyt meriliikennepalveluitaan omistajana ja operaattorina erikoistuen luonnollisiin energialähteisiin ja niihin liittyviin tuotteisiin, kuten raakaöljyyn, nesteytettyyn maakaasuun, nestekaasuun, ammoniakkiin, petrokemikaaleihin ja irtolasteihin. 31.3.2024 IINO omistaa ja/tai operoi 96 alusta, mukaan lukien neljää VLCC:tä, 36 kemikaalitankkeria, 22 kuivairtolastialusta, yhdeksää suurta kaasusäiliöalusta ja 25 pientä kaasusäiliöalusta. IINO on kuljettanut nestemäisiä kaasuja jo yli 60 vuoden ajan. Se aloitti rannikkoliikennöinnin vuonna 1960 Japanin ensimmäisellä paineistetulla nestekaasusäiliöaluksella ja valtamerikelpoisen nestekaasusäiliöaluksen liikennöinnin vuonna 1963. IINO Lines tarjoaa asiakkailleen turvallisia ja luotettavia meriliikennepalveluita hyvällä teknisellä ja miehistön hallinnallaan, pitkän kokemuksen ja ammattimaisen henkilöstön tukemana. Konsolidoitu liikevaihto 31.3.2023 päättyneellä tilikaudella oli 141,3 mrd. JPY. Maailmanlaajuiset toimistot sijaitsevat Shanghaissa, Singaporessa, Dubaissa, Lontoossa ja Houstonissa.

Lisätietoja on osoitteessa https://www.iino.co.jp/kaiun/english/index.html

Ota yhteys

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

Yhteistyössä

IINO Lines

Tokyo, Japan