Download lijst
Locations / Sites
Terug naar het Nieuws

Borealis kent EPCM-contract voor nieuwe propaandehydrogenatiefabriek van wereldklasse in België toe aan Maire Tecnimont Group

photo (f.l.t.r): Thomas Abel, Senior Vice President Projects and Giovanni Sale, Tecnimont Group Corporate Strategy Senior VP.

Borealis, een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen, heeft het contract voor techniek, inkoop en bouwbeheer (EPCM) en voor opleveringsdiensten voor een nieuwe propaandehydrogenatiefabriek (PDH), met inbegrip van de nodige nutsvoorzieningen en aansluitingen, toegekend aan Tecnimont, hoofdaannemer van Maire Tecnimont, een toonaangevende, internationale E&C-groep. De nieuwe faciliteit zal in een bestaande productievestiging van Borealis in het Belgische Kallo worden gebouwd. Met een geplande productiecapaciteit van 750.000 metrische ton per jaar zal het een van de grootste en efficiëntste faciliteiten ter wereld zijn.

Het Kallo PDH-project, goed voor een totale contractwaarde van ongeveer 90 miljoen euro, zal zichzelf terugbetalen.  

PDH is een vitale processtap bij de productie van propyleen uit propaan. Propyleen is een van de belangrijkste bouwstenen voor de hele chemische sector. Het is de grondstof waaruit polypropyleen (PP) wordt gemaakt. PP is op zijn beurt een van de meest gebruikte plastics. Het vormt de basis voor een heleboel industriële toepassingen die in tal van sectoren worden gebruikt, van auto-onderdelen tot textiel, voedingsverpakkingen, gezondheidszorg, energie en nog veel meer.

De nieuwe PDH-fabriek in Kallo wordt op een bestaande site van Borealis gebouwd. Die werd oorspronkelijk gekozen op basis van zijn uitstekende logistieke positie en ervaring in de productie van propyleen, maar ook om voordeel te halen uit synergieën met de bestaande PDH-installatie. De nieuwe fabriek zal gebruikmaken van de Oleflex™-technologie van Honeywell UOP, een alom gebruikte, betrouwbare en duurzame keuze voor de productie van specifiek propyleen. Ze zou medio 2022 opstarten.

“Investeren in onze Europese bedrijfsmiddelen is van essentieel belang als we ons engagement om de leverancier bij uitstek van onze klanten te zijn, willen nakomen”, aldus Alfred Stern, CEO van Borealis. “In een marktklimaat dat wordt gekenmerkt door een toenemende Europese vraag naar propyleen, zal onze hoogtechnologische PDH-fabriek in Kallo de nieuwe norm zijn op het vlak van kwaliteit, concurrentievermogen en duurzaamheid. De combinatie met de warmtekrachtkoppelingsinstallatie zal van deze fabriek een van de meest energiezuinige olefinenfabrieken ter wereld maken voor de productie van specifiek propyleen.”

“We zijn er trots op dat we deel uitmaken van dit nieuwe PDH-project. Dit baanbrekende initiatief zal de Europese petrochemische waardeketen een stevig duwtje in de rug geven”, aldus Pierroberto Folgiero, Chief Executive Officer van Maire Tecnimont. “Onze technologische aanpak van de verwerking van natuurlijke hulpbronnen, in combinatie met onze kenmerkende competenties op het vlak van polyolefinen, heeft van ons de partner bij uitstek gemaakt voor toonaangevende bedrijven uit de sector, zoals Borealis.”

EINDE

Perscontact Borealis
Virginia Mesicek
External Communications Manager
virginia.mesicek@borealisgroup.com
Tel. +43 1 22 400 772 (Wenen, Oostenrijk)

photo (f.l.t.r): Thomas Abel, Senior Vice President Projects and Giovanni Sale, Tecnimont Group Corporate Strategy Senior VP.

Gedownloade documenten
Borealis kent EPCM-contract voor nieuwe propaandehydrogenatiefabriek van wereldklasse in België toe aan Maire Tecnimont Group Engels, Dutch
photo (f.l.t.r): Thomas Abel, Senior Vice President Projects and Giovanni Sale, Tecnimont Group Corporate Strategy Senior VP. ©️ Borealis
Media Contact
Virginia Mesicek
Senior Manager a.i., External Communications

Latest News

Persbericht – 10/09/2019

Eerste spadesteek voor nieuwe Borealis-fabriek van wereldklasse in Kallo, goed voor 1 miljard euro

Lees meer

Nieuws – 27/08/2019

Petrochemiebedrijven vormen Cracker of the Future Consortium en tekenen R&D-overeenkomst

Lees meer

Persbericht – 08/08/2019

Borealis rapporteert solide tweede kwartaal en eerste jaarhelft dankzij sterke Europese bedrijfsprestaties

Lees meer

Persbericht – 06/05/2019

Borealis begint sterk aan 2019

Lees meer

Persbericht – 03/05/2019

Borealis zoekt getalenteerde durvers tijdens de opendeurdag van 18 mei

Lees meer

Persbericht – 20/03/2019

Borealis wint Foreign Investment of the Year Trophy 2019

Lees meer

Persbericht – 22/02/2019

Borealis boekt solide financiële prestaties met een nettowinst van 906 miljoen euro voor 2018

Lees meer

Nieuws – 31/01/2019

Borealis genomineerd voor Foreign Investment Trophy 2019

Lees meer

Persbericht – 06/12/2018

Borealis vergroot zijn PP-capaciteit in Europa en versterkt zijn engagement voor Europese klanten

Lees meer