Download lijst
Locations / Sites
Terug naar het Nieuws

Borealis wint Foreign Investment of the Year Trophy 2019

Vlnr. Marc Van Gastel, FIT; Geert Bourgeois, Vlaams minister-president; Thomas Van De Velde, Borealis; Claire Tillekaerts, FIT; Bruno Segers, FIT

© Flanders Investment & Trade

Investering van meer dan 1 miljard euro voor nieuwe fabriek bij Borealis uit Kallo.

Borealis ontving uit handen van minister-president Geert Bourgeois, de Foreign Investment of the Year Trophy 2019. Borealis krijgt de trofee voor haar investering van meer dan 1 miljard euro in een nieuwe propyleen fabriek in Kallo. Het is in Europa een van de grootste investeringen in de sector sinds 20 jaar. De fabriek zal midden 2022 operationeel zijn en de meest efficiënte fabriek in zijn soort worden. 

Claire Tillekaerts - gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade: “Borealis verdient deze trofee absoluut. Dit gaat om een omvangrijke investering op wereldschaal. Dat een internationaal chemiebedrijf als Borealis daarvoor nadrukkelijk voor Vlaanderen en de haven van Antwerpen kiest, is een bewijs dat onze regio beschikt over een chemiecluster van wereldklasse die vanuit onze regio exporteert naar Europa en de hele wereld". 

Dankzij de nieuwe fabriek wordt Borealis een nog betrouwbaardere leverancier en sterke partner voor haar klanten voor de levering van propyleen als chemische bouwsteen. De fabriek dient vooral de productie van polypropyleen, de grondstof waarmee onze klanten verschillende toepassingen maken zoals o.a. pijpleidingen voor de distributie van drinkbaar water, toepassingen in de medische wereld en in allerlei huishoudartikelen, onderdelen voor de automobielsector waar polypropyleen zorgt voor lichtere en dus milieuvriendelijkere wagens. Borealis heeft ervoor gekozen de nieuwe fabriek in Kallo te bouwen om een aantal redenen. De ligging in de Antwerpse haven die de verbinding met de klanten gemakkelijk maakt, is een van de belangrijkste. Dankzij de aanwezigheid van een netwerk aan pijpleidingen kunnen we tevens op een veilige en duurzame manier onze propyleen naar onze eigen fabrieken in Kallo en in Beringen krijgen”, voegt Alfred Stern (CEO Borealis) hieraan toe.

 “We zijn zeer blij met deze trofee. Het is voor ons een stimulans om verder te gaan in de ingeslagen richting, duurzame oplossingen te bieden aan onze klanten en het bedrijf nog steviger te verankeren in Vlaanderen, ondersteund door de professionele kennis en ervaring van onze medewerkers!”, zegt Thomas Van De Velde (Vice President BU Hydrocarbons & Energy).

Van bij het begin van dit project werd er rekening gehouden met duurzaamheid. Met haar meest geavanceerde technologie zal de fabriek minder energie per ton propyleen verbruiken. Het bedrijf zal grotendeels zelf in haar warmtebalans voorzien en een derde van haar elektriciteitsbehoefte zelf produceren d.m.v. een geïntegreerde warmtekrachtkoppeling.
Tijdens de bouw van de nieuwe fabriek zullen er 1500 extra mensen op de locatie tewerkgesteld worden en er zullen ongeveer 100 nieuwe jobs gecreëerd worden in de fabriek.
Op www.borealisdurvers.be staan alle vacatures, de nodige competenties en het takenpakket van zowel operatoren, technici, mecaniciens, elektriciens, ingenieurs als administratieve krachten.
 
Borealis werd verkozen tot winnaar na drie stemrondes door een professionele jury, het online publiek en de aanwezigen in de zaal. Het bedrijf haalde het van drie andere genomineerden: Chinees verpakkingsexpert CPMC, Nieuw-Zeelands logistiek speler Mainfreight en Japans specialist in farmaceutica en medische technologie Nipro.

Voor meer informatie:
Anne Cornelissen Tel. 011/45 90 66 of 0475/560231 of anne.cornelissen@borealisgroup.com
www.foreigninvestmenttrophy.be
#FITtrophy2019

Vlnr. Marc Van Gastel, FIT; Geert Bourgeois, Vlaams minister-president; Thomas Van De Velde, Borealis; Claire Tillekaerts, FIT; Bruno Segers, FIT

© Flanders Investment & Trade

Gedownloade documenten
Borealis Wint Foreign Investment Of The Year Trophy 2019 Dutch
Vlnr. Marc Van Gastel, FIT; Geert Bourgeois, Vlaams minister-president; Thomas Van De Velde, Borealis; Claire Tillekaerts, FIT; Bruno Segers, FIT © Flanders Investment & Trade
Media Contact
Anne Cornelissen
Communications Specialist

Latest News

Nieuws – 07/12/2020

Nieuwe mijlpaal bereikt in de bouw van de nieuwe PDH-fabriek in Kallo

Lees meer

Persbericht – 04/12/2020

Borealis krijgt ISCC PLUS-certificering (International Sustainability & Carbon Certification) voor al zijn Europese productievestigingen voor polyolefinen

Lees meer

Persbericht – 01/12/2020

EverMinds™ in actie: Close The Loop, het pilootproject van Borealis in België, elimineert wegwerpbekers met behulp van een innovatief dubbel gesloten kringloopsysteem

Lees meer

Nieuws – 06/11/2020

Activiteiten tijdens de COVID-19-pandemie, update 6 november 2020

Lees meer

Persbericht – 04/11/2020

Borealis boekt solide financieel resultaat voor het derde kwartaal, in een uitdagend maar verbeterend marktklimaat

Lees meer

Persbericht – 08/10/2020

EU ondersteunt innovatieve CO2-reductie project met CEF subsidie

Lees meer

Persbericht – 18/09/2020

Borealis lanceert Bornewables™-assortiment van circulaire, hoogwaardige polyolefinen

Lees meer

Persbericht – 06/08/2020

Borealis boekt positief financieel resultaat voor tweede kwartaal ondanks COVID-19 en lage olieprijzen

Lees meer

Persbericht – 09/06/2020

Grootste destillatiekolom voor nieuwe Borealis-fabriek komt aan op de site in Kallo

Lees meer