Back to News

Borealis vergroot zijn PP-capaciteit in Europa en versterkt zijn engagement voor Europese klanten

photo: Borealis Kallo, Belgium

photo: © Borealis

Borealis, een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen, vergroot zijn PP-capaciteit in Europa en versterkt zijn langetermijnengagement om in de vraag van Europese klanten naar innovatief polypropyleen te voorzien. Borealis had eerder al aangekondigd dat het de haalbaarheid van een aanzienlijke uitbreiding van zijn PP-productiecapaciteit in Europa ging onderzoeken.

  • Borealis heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen om de capaciteit van zijn PP-fabriek in het Belgische Kallo uit te breiden met 80 kt. Deze extra capaciteit zou medio 2020 beschikbaar moeten zijn. 
  • Borealis heeft ook de start van de FEED-fase (Front End Engineering & Design) voor de uitbreiding van zijn PP-fabriek in het Belgische Beringen goedgekeurd. De definitieve investeringsbeslissing in verband met deze uitbreiding van 250-300 kt wordt tegen het einde van 2019 verwacht. De start zou voor medio 2022 zijn. In het kader van dit project zou de huidige procestechnologie worden geüpgraded naar het gedeponeerde Borstar®-platform.

Met deze capaciteitsuitbreiding willen we maximaal voordeel halen uit de extra propyleenproductie in de nieuwe PDH-fabriek (propaandehydrogenatie) in Kallo, België. De definitieve investeringsbeslissing voor die nieuwe fabriek werd in oktober van dit jaar aangekondigd. De nodige grondstoffen zullen via een ondergronds pijpleidingennet aan Beringen worden geleverd. Dat is de veiligste en milieuvriendelijkste transportmethode. Borealis werkt al lang samen met diverse instanties en stakeholders in Vlaanderen en België, waaronder de Haven van Antwerpen en Locate-in-Limburg, om zijn groeiambities voor PP te ondersteunen.

“Deze PP-capaciteitsuitbreiding is de zoveelste belangrijke Europese investering om onze Europese klanten van dienst te zijn. Het Europese polypropyleenaanbod kan de stijgende vraag niet bijhouden. Vanwege de krimpende markt en het immer stijgend aantal toepassingen voor PP-materialen zijn extra investeringen nodig om de groei van onze klanten te ondersteunen. De synergieën die het lopende PDH-project in Kallo zal opleveren, zullen voor een betrouwbare en geïntegreerde waardeketen zorgen, van grondstof tot klant”, aldus Alfred Stern, Chief Executive van Borealis.

“Door de capaciteit op te drijven kunnen we voorzien in de stijgende vraag naar soepele en stijve verpakkingen. De technologie en producten van Borealis zorgen hierbij voor betere eigenschappen voor onze klanten. Extra aanbod is ook nodig om de autosector te ondersteunen, waar PP het snelst groeiende polymeermateriaal is,” aldus Maria Ciliberti, VP Marketing & New Business Development bij Borealis.

De PP-fabrieken van Borealis in Kallo en Beringen ontwikkelen gesofistikeerde en innovatieve PP-oplossingen voor een ruime waaier van hoogwaardige toepassingen, vooral voor geavanceerde verpakkingen, auto-onderdelen en gezondheidszorg.

EINDE

photo: Borealis Kallo, Belgium

photo: © Borealis

Downloads
Borealis vergroot zijn PP-capaciteit in Europa en versterkt zijn engagement voor Europese klanten English, Dutch
photo: Borealis Kallo, Belgium photo: © Borealis
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com