Latauslista
Locations / Sites

Rakenne ja omistajat

Borealiksen omistavat itävaltalainen, kansainvälisesti toimiva öljy- ja kaasuyhtiö OMV (75 %) ja abudhabilainen Mubadala investointiyhtiö (25 %). Toimitamme palveluita ja tuotteita asiakkaillemme maailmalaajuisesti Borealiksen ja kahden tärkeän yhteisyrityksemme kautta: Arabiemiraateista käsin toimivan Borougen (omistus yhdessä ADNOC:in kanssa), sekä USA:sta käsin toimivan Baystarin™ (omistus yhdessä Totalin kanssa).

Family of companies

Yhtiön taustavoimat

OMV Aktiengesellschaft

OMV valmistaa ja markkinoi öljyä ja kaasua, sekä kemian tuotteita ja ratkaisuja vastuullisella tavalla. Se kehittää myös innovatiivisia ratkaisuja kiertotaloudelle. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli 17 miljardia euroa ja sen palveluksessa oli yli 25 000 henkilöä (ml. Borealis), mikä tekee siitä yhden Itävallan suurimmista pörssilistatuista teollisuusyhtiöistä. Exploration & Production (öljyn etsintä ja tuotanto) –yksikössä OMV:llä on vahva perusta Keski- ja Itä-Euroopassa, samoin kuin tasapainoinen kansainvälinen portfolio, jossa Lähi-itä & Afrikka, Pohjanmeri, Venäjä ja Aasian ja Tyynenmeren alue ovat ydinalueita. Keskimääräinen päivittäinen tuotanto oli 463 000 raakaöljytynnyrillistä vastaavan energian määrä (boe)/päivä vuonna 2020 painopisteen ollessa maakaasussa. Refining & Marketing (öljynjalostus ja markkinointi) –yksikössä OMV:llä on kolme jalostamoa Euroopassa ja se omistaa 15 % osuuden ADNOC Refining ja ADNOC Global Tradingistä, jalostuskapasiteetin ollessa yli 500 000 barrelia/päivä. Lisäksi OMV:llä on noin 2 100 jakeluasemaa kymmenessä Euroopan maassa sekä kaasuvarastoja Itävallassa ja Saksassa. Vuonna 2020 maakaasun myyntivolyymi oli noin 164 TWh. Chemicals & Materials (kemianteollisuus ja materiaalit) –yksikössä OMV on yhdessä tytäryhtiönsä Borealiksen kanssa yksi maailman johtavista edistyksellisten kiertotalouteen pohjautuvien polyolefiiniratkaisujen toimittajista ja eurooppalainen markkinajohtaja peruskemikaaleissa, lannoitteissa ja muovin mekaanisessa kierrätyksessä. Yritys tarjoaa palveluita ja tuotteita maailmanlaajuisesti asiakkailleen Borealiksen ja kahden tärkeän yhteisyrityksen kautta: Borouge (kumppanina Abu Dhabi National Oil Companyn eli ADNOC, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat) ja Baystar™ (kumppanina Total, Yhdysvallat). Vastuullisuus on keskeinen osa OMV:n yritysstrategiaa. OMV tukee siirtymistä vähähiiliseen talouteen ja on asettanut mitattavia tavoitteita hiili-intensiteetin vähentämiseksi ja uusien energia- ja petrokemian ratkaisujen käyttöönottamiseksi.


Mubadala Investment Company

Maailmanlaajuisesti toimiva sijoitusrahasto Mubadala on edelläkävijä, joka sijoittamalla huolellisesti harkittuihin kohteisiin ja noudattamalla korkeita eettisiä periaatteita, pyrkii edistämään Abu Dhabin tulevaisuutta turvaavaa talouskasvua. Mubadala on Abu Dhabin johtava strateginen sijoitusyhtiö, joka toimii 13 sektorilla ja yli 30 maassa luoden kestävää lisäarvoa osakkeenomistajallemme Abu Dhabin hallitukselle. Toimintamme ydinaluetta on kansainvälisten edelläkävijäyhtiöiden kehittäminen eri sektoreilla, esimerkiksi ilmailualalla, tieto- ja viestintäteknologiassa, puolijohteissa, metalli- ja kaivosteollisuudessa sekä uusiutuvassa energiassa, käyttöhyödykkeissä, sekä erilaisten rahoitus-holdingien hallinta. Öljy- ja kaasualalla sijoitamme pitkäaikaisen asiantuntemuksemme pohjalta laaja-alaisesti koko hiilivetykenttään, ja edistämme Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kasvumahdollisuuksia myös sijoittamalla terveydenhuoltoon, kiinteistöihin ja puolustusteollisuuteen. Sijoitustoimintamme pääperiaatteita ovat kumppanuus alan huippuorganisaatioiden kanssa ja sitoutuminen huippuluokan hallinnointi- ja ohjausjärjestelmiin.