Locations / Sites
Takaisin

ADNOC ja Borealis allekirjoittavat sopimuksen petrokemian yhteistyön laajentamisesta ja kasvusta Ruwaisissa

  • Tarjouskilpailu uuden Borstar®-polypropeenitehtaan suunnittelu-, hankinta- ja rakentamistöistä alkaa vuonna 2017. Tehdas lisää kokonaistuotantokapasiteettia 0.5 miljoonaa tonnia vuodessa.
  • Yhtiöt ovat siirtymässä seuraavaan suunnittelu- ja rakentamisvaiheeseen uudessa Borouge-tehdaskokonaisuudessa
  • Sopimus on osa ADNOCin pyrkimystä laajentaa petrokemikaalien vuotuista tuotantoa 4,5 miljoonasta tonnista 11,4 miljoonaan tonniin vuoteen 2025 mennessä.

Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) ja Borealis ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen kahden avainprojektinsa edistämisestä. Hankkeet laajentavat ADNOCin ja Borealiksen petrokemian jatkojalostusliiketoimintaa ja tukevat harkitun integroidun kasvustrategian toteutumista.

Sopimuksen allekirjoittivat Arabiemiraattien valtioministeri ja ADNOCin pääjohtaja Sulttaani Ahmed Al Jaber sekä Borealis-konsernin toimitusjohtaja Mark Garrett.

Aiemmin tässä kuussa ADNOC ilmoitti, että strategista kumppanuusmallia ryhdytään käyttämään konsernin koko arvoketjussa ja että laitosportfolion johtamiseen otetaan aktiivisempi ote. Tämä uusi aloite perustuu ADNOCin joustavaan toimintamalliin sekä vuoden 2030 kasvustrategiaan. Se mahdollistaa ADNOCin irrottamaan ja maksimoimaan merkittävää arvoa läpi koko konsernin, johtamaan liiketoimintaa ja tuottojen kasvua, optimoimaan suoritusta, parantamaan teknologiansiirtoa ja turvaamaan tuotteiden paremman pääsyn markkinoille tärkeimmillä kasvualueilla.

Sopimuksen mukaan ADNOC ja Borealis siirtyvät Borouge 4 kokonaisuudessa rakennusprojektin valmisteluvaiheeseen. Laitoskokonaisuuteen kuuluu Abu Dhabissa saatavilla olevia syöttöaineita hyödyntävä kansainvälisen kokoluokan krakkeri sekä jatkojalostustuoteyksiköt polyolefiini- ja muille tuotteille. Suunnitellun Borouge 4 -kokonaisuuden on määrä olla tuotantokäytössä noin vuonna 2023 osana ADNOCin Takreerin jalostamoa.

Yhtiöt ovat päättäneet myös aloittaa suunnittelua, hankintaa ja rakentamista koskevan tarjouskilpailun uudesta polypropeenilaitoksesta (PP5), joka hyödyntää Borealiksen ainutlaatuista Borstar-teknologiaa. Laitos tullaan integroimaan osaksi Borouge 3 -kokonaisuutta, ja se tuottaa lisäarvoa Takreerin uudesta propaanin dehydrauslaitoksesta (PDH) saatavalle ylijäämäpropeenille. Uusi polypropeenilaitos tuottaa noin 0.5 miljoonaa tonnia polypropeenia vuodessa.

ADNOCin pääjohtaja sulttaani Jaber kommentoi: "Olemme sitoutuneet kasvattamaan jatkojalostusta ja hyödyntämään jokaisen tuottamamme öljybarrelin arvon. Tänään solmittu Borealis-sopimus on tärkeä merkkipaalu kahdessa avainprojektissamme, jotka tukevat harkittua kasvu- ja kumppanuusstrategiaamme."

"ADNOC pyrkii toimimaan Borealiksen kaltaisten samanhenkisten yhteistyökumppaneiden kanssa vuoden 2030 strategiamme toteuttamiseksi ja tuottaessaan ja toimittaessaan pitkän aikavälin kestävää arvoa Arabiemiraateille. Borouge 4 -kokonaisuuden ja polypropeenilaitoksen ansiosta vuotuinen petrokemikaalituotantomme kasvaa lähes 10 miljoonaan tonniin ja pystymme tarttumaan mahdollisuuksiin, joita olemme tunnistaneet eri markkinoilla. Näemme niitä erityisesti Aasiassa, jossa korkealuokkaisten polymeerien markkinoiden uskotaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2040 mennessä."

Borouge-yhteisyritys perustettiin vuonna 1998, ja sen tuotanto on kasvanut tasaisesti Borouge 1-, Borouge 2- ja Borouge 3 -kokonaisuuksien valmistumisen myötä. Borouge 3 -laitosten onnistunut käyttöönotto vuonna 2016 nosti vuotuisen tuotantokapasiteetin nykyiseen 4,5 miljoonaan tonniin.

"ADNOC ja Borealis ovat tehneet jo kauan läheistä yhteistyötä hyvällä menestyksellä Borouge-kumppanuuden avulla. Tänään uudistamme pitkän aikavälin sitoumuksemme Borougeen ja odotamme siirtymistä seuraavaan vaiheeseen, jossa Borouge-yhteisyritys kasvaa ja laajenee", Borealis-konsernin toimitusjohtaja Mark Garrett toteaa.

"Erityisesti kehittyvien talouksien kasvu lisää polyolefiinituotteiden maailmanlaajuista kysyntää. Sekä ADNOC että Borealis tulevat varmasti hyödyntämään Borealiksen huippuedistyksellistä Borstar-teknologiaa, maailman johtavaa tuotevalikoimaa sekä erinomaista maantieteellistä sijaintia idän ja lännen kohtauspaikassa tuloksen aikaansaamiseksi parhaimman kasvun markkinoilla Aasiassa."

Puitesopimukseen on kirjattu myös, että ADNOC ja Borealis tarkastelevat menestyksekkään Borouge-yhteisyrityksen jatkamista ensimmäisen 30-vuotisen kauden jälkeen.

Uuden tuotantokapasiteetin rakentaminen Arabiemiraatteihin varmistaa toimitusvarmuuden pitkällä aikavälillä sekä mahdollistaa Borougen tuotevalikoiman laajentamisen ja edistyneimpien tuotteiden tarjoamisen. Uudet kilpailuvaltit ja Borougen todistettu toimintavarmuus tukevat Borougen asiakkaiden kasvutavoitteita autoteollisuudessa ja energiamarkkinoilla sekä putkiliiketoiminnan, maatalouden kalvojen ja jäykkien ja joustopakkausten toimialoilla.

Osana vuoden 2030 strategiaansa ADNOC pyrkii laajentamaan petrokemikaalien vuotuista tuotantoa 4,5 miljoonasta tonnista 11,4 miljoonaan tonniin vuoteen 2025 mennessä.

LOPPU

Lisätietoja:

Borealis:
Virginia Mesicek
External Communications Manager
puh.: +43 1 22 400 722 (Vienna, Austria)
Sähköposti: virginia.mesicek@borealisgroup.com

ADNOC:
Sähköposti: media@adnoc.ae

Ladattavat tiedostot
ADNOC ja Borealis allekirjoittavat sopimuksen petrokemian yhteistyön laajentamisesta ja kasvusta Ruwaisissa Englanti, Suomi, Swedish
Press Image
Yhteystiedot medialle
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Viimeisimmät uutiset

Lehdistötiedote – 09/04/2024

Borealis ottaa jälleen askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta 4,5 miljoonan euron investoinnilla Porvoon olefiiniyksikköön

Lue lisää

Lehdistötiedote – 04/03/2024

Borealis juhlii 30-vuotispäivää!

Lue lisää

Uutiset – 04/12/2023

Muovien kiertotalous tarvitsee uudenlaista tuotesuunnittelua ja logistiikkaa

Lue lisää

Uutiset – 31/10/2023

SPIRIT-ohjelman MSWPlast-hankkeessa suoritettiin onnistuneesti ensimmäinen teollisen mittakaavan sekajätteen lajittelukoe

Lue lisää

Uutiset – 27/10/2023

Borealiksen suurseisokki on päättynyt

Lue lisää

Lehdistötiedote – 24/10/2023

Borealis ja Alpiq solmivat ensimmäisen pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen uusiutuvan energian toimittamisesta Borealiksen Suomen tuotantolaitoksille

Lue lisää

Uutiset – 17/08/2023

Huoltoseisokki Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnalla

Lue lisää

Uutiset – 15/06/2023

SPIRITin vuosiseminaarissa jaettiin esimerkkejä muoviteollisuuden kestävyysmuutoksen eteen tehtävästä työstä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 13/06/2023

Muoviteollisuuden kestävää muutosta edistävässä SPIRIT-ohjelmassa lupaavia tuloksia toisen toimintavuoden käynnistyttyä

Lue lisää