Locations / Sites
Takaisin

Borealiksen alkuvuoden tulos on vahva lannoitemarkkinoiden haasteista huolimatta

  • Borealiksen tulos vuoden 2018 toisella neljänneksellä oli 293 miljoonaa euroa, kun vuoden 2017 toisen neljänneksen tulos oli 261 miljoonaa euroa.
  • Borealis, Total ja NOVA Chemicals perustivat petrokemian teollisuuden yhteisyrityksen. 
  • Borealis investoi mtm:ään; arvoketjuyhteistyö tuotti muovipullon ja suuttimen, joka on valmistettu kokonaan kierrätetystä kulutusjätteestä.
  • Polymers for Europe Alliance palkitsi Borealiksen Euroopan parhaana HDPE:n ja LDPE:n polymeerituottajana.

Tunnusluvut

Q2 2018 Q2 2017

Vuoden alusta 2018

Vuoden alusta 2017

Liikevaihtomilj. euroa2,1491,8614,2003,891
Kokonaisliikevaihto*milj. euroa2,46022504,8484,701
Tulosmilj. euroa293261533574
Korollisen nettovelan vähennys/(lisäys)milj. euroa175112(384)(508)
Taux d’endettement%19%19%

* Borealiksen liikevaihto lisättynä omistusosuutta vastaavalla määrällä osakkuusyhtiöiden liikevaihdosta

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa ja peruskemikaaleissa. Borealis saavutti vuoden 2018 toisella neljänneksellä 293 miljoonan euron tuloksen, kun vastaavan neljänneksen tulos vuonna 2017 oli 261 miljoonaa euroa. Vahvaa tulosta vauhdittivat polyolefiinien hyvät integroidut katteet ja lisenssituotot, kun taas lannoitemarkkinat pysyivät vaikeina.

Nettovelka väheni toisella neljänneksellä 175 miljoonaa euroa huolimatta investoinnista Bayport Polymers LLC:hen, joka on Totalin ja NOVA Chemicalsin kanssa perustettu Yhdysvaltain Meksikonlahden rannikolla toimiva yhteisyritys. Vähentymisen taustalla olivat hyvä liiketoimintasuoritus ja Borougen vahva tulos. Borealiksen taloudellinen asema on edelleen hyvä, ja gearing oli vuoden 2018 toisen neljänneksen lopussa 19 %.

Borealis, Total ja NOVA Chemicals perustivat petrokemian teollisuuden yhteisyrityksen

Borealis, Total ja NOVA Chemicals ilmoittivat 24.5. perustaneensa petrokemian teollisuuden yhteisyrityksen Yhdysvaltain Meksikonlahden rannikolle saatuaan kaikki tarvittavat viranomaisten hyväksynnät. Yrityksen nimi on Bayport Polymers LLC (”Bay-Pol”), ja sen omistavat 50 prosentin osuudella Total ja 50 prosentin osuudella Borealiksen ja NOVA Chemicalsin yhteisyritys Novealis Holdings LLC. Diane Chamberlain on nimitetty uuden yrityksen toimitusjohtajaksi. Bay-Pol-yhteisyritykseen sisältyvät seuraavat: 

  • Totalin nykyinen 400 000 vuositonnin polyeteenilaitos Teksasin Bayportissa 
  • rakenteilla oleva miljoonan vuositonnin etaanihöyrykrakkeri Teksasin Port Arthurissa 
  • uusi 625 000 vuositonnin Borstar®-polyeteenilaitos yhteisyrityksen tehtaalla Teksasin Bayportissa (lopullinen investointipäätös on vielä tekemättä).

Borealis investoi mtm:ään; arvoketjuyhteistyö tuotti muovipullon ja suuttimen, joka on valmistettu kokonaan kierrätetystä kulutusjätteestä

Borealis käynnisti 15 miljoonan euron investointiprojektin mtm plastics GmbH:ssa Saksan Niedergebrassa. Investointi kasvattaa mtm plasticsin kokonaiskapasiteetin 60 000 tonnista 80 000 tonniin, ja sen tavoitteena on parantaa valmiuksia vastata huippuluokan regranulaattien markkinoiden tarpeisiin. Borealis ilmoitti myös 2,5 miljoonan euron lisäinvestoinnista ympäristönsuojeluun ja kapasiteetin laajentamiseen Fürstenwaldessa sijaitsevassa sisaryrityksessä mtm compactissa. Borealis osti mtm plastics GmbH:n ja mtm compact GmbH:n koko osakekannan heinäkuussa 2016.

Yksi Borealiksen ja mtm:n kiertotalousratkaisuihin perustuvan liiketoiminnan menestystarinoista on äskettäin valmistunut pilottihanke maailman johtavan liimojen, tiivisteiden ja toiminnallisten pinnoitteiden valmistajan Henkelin kanssa. Yritykset ovat kehittäneet uuden kokonaan kierrätettyyn kulutusjätteeseen perustuvan pakkausratkaisun Made-at-Home-yleisliiman pullolle ja korkille. Henkel markkinoi tuotetta tunnetun Pattex-tuotemerkkinsä alla. Pullot valmistaa arvoketjukumppani KKT Kaller Kunststoff Technik GmbH, joka on niin ikään Saksassa sijaitseva muovin valmistaja. Saksalainen muovikomponenttien valmistaja bomo trendline Technik GmbH valmistaa levitinsuuttimet.

Polymers for Europe Alliance palkitsi Borealiksen Euroopan parhaana HDPE:n ja LDPE:n polymeerituottajana

Borealis palkittiin Euroopan parhaana polymeerituottajana suurtiheyspolyeteenin (HDPE) ja pientiheyspolyeteenin (LDPE) luokissa. Polymeerien käyttäjät eri puolilta Eurooppaa osallistuivat tutkimukseen, jossa he arvioivat palvelutoimittajiensa suorituskykyä kesäkuun 2017 ja toukokuun 2018 välillä. Arvioinnin luokkina olivat polymeerin laatu, vaatimustenmukaisuus, toimitusvarmuus, viestintä ja innovaatio kahdeksan eri materiaalin osalta. Palkintoseremonia pidettiin 24.5. Euroopan muovinvalmistajien yhdistyksen (EuPC) vuosikokouksessa Italian Milanossa.

Näkymät

”Borealiksen toisen neljänneksen vahva tulos nosti vuoden ensimmäisen puoliskon tuloksen vahvaksi. Vaikka polyolefiinien integroidut katteet heikkenivät toisella neljänneksellä, taloudellinen tuloksemme oli edelleen vahva”, Borealis-konsernin toimitusjohtaja Alfred Stern kertoo. ”Arviomme mukaan polyolefiinien integroidut katteet heikkenevät lisää vuoden jälkipuoliskolla, ja lannoiteliiketoiminnan markkinakehityksen näkymät ovat edelleen epävarmat.

LOPPU

Ladattavat tiedostot
Borealiksen alkuvuoden tulos on vahva lannoitemarkkinoiden haasteista huolimatta Englanti, Suomi
Yhteystiedot medialle
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Viimeisimmät uutiset

Lehdistötiedote – 09/04/2024

Borealis ottaa jälleen askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta 4,5 miljoonan euron investoinnilla Porvoon olefiiniyksikköön

Lue lisää

Lehdistötiedote – 04/03/2024

Borealis juhlii 30-vuotispäivää!

Lue lisää

Uutiset – 04/12/2023

Muovien kiertotalous tarvitsee uudenlaista tuotesuunnittelua ja logistiikkaa

Lue lisää

Uutiset – 31/10/2023

SPIRIT-ohjelman MSWPlast-hankkeessa suoritettiin onnistuneesti ensimmäinen teollisen mittakaavan sekajätteen lajittelukoe

Lue lisää

Uutiset – 27/10/2023

Borealiksen suurseisokki on päättynyt

Lue lisää

Lehdistötiedote – 24/10/2023

Borealis ja Alpiq solmivat ensimmäisen pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen uusiutuvan energian toimittamisesta Borealiksen Suomen tuotantolaitoksille

Lue lisää

Uutiset – 17/08/2023

Huoltoseisokki Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnalla

Lue lisää

Uutiset – 15/06/2023

SPIRITin vuosiseminaarissa jaettiin esimerkkejä muoviteollisuuden kestävyysmuutoksen eteen tehtävästä työstä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 13/06/2023

Muoviteollisuuden kestävää muutosta edistävässä SPIRIT-ohjelmassa lupaavia tuloksia toisen toimintavuoden käynnistyttyä

Lue lisää