Latauslista
Locations / Sites
Takaisin

Dutch PPE Solutions verlaagt invloed op het klimaat bij productie van meltblown filter materiaal door het gebruik van Borealis Bornewables™

Foto: Dutch PPE Solutions produceert meltblown filter material in Nederland en gebruikt daarvoor Borealis Bornewables™ polypropylene (PP)

© DSM

  • Filter materiaal gemaakt op basis van Bornewables™ polypropyleen (PP) granulaat.
  • Dutch PPE Solutions, een joint venture tussen VDL Groep and Royal DSM, produceert op CO2 neutrale wijze meltblown filter materiaal
  • Bornewables PP is gemaakt van 100% bio-based basismateriaal afkomstig van afval- en reststromen uit de voedingsindustrie en is ISCC PLUS gecertificeerd.

Borealis levert Dutch PPE Solutions hernieuwbare PP uit het Bornewables™ portfolio van circulaire polyolefines. Hiermee helpt Borealis hen om de impact op het klimaat bij productie van meltblown te verlagen.

Dutch PPE Solutions, een joint venture van VDL Groep and Royal DSM, levert kwalitatief hoogstaande FFP2 gezichtsmaskers en filter materiaal dat volledig in Nederland wordt geproduceerd. Door het gebruik van Bornewables en groene elektriciteit heeft Dutch PPE Solutions haar CO2 uitstoot significant verlaagd. Dutch PPE Solutions heeft ervoor gekozen om samen te werken met Borealis, de toonaangevende leverancier van meltblown PP materialen en hernieuwbare polyolefinen, aangezien Borealis het mogelijk maakt om filtermedia van de hoogste kwaliteit te leveren, waarbij invloed op het klimaat verkleind wordt.

“In Nederland produceren wij kwalitatief hoogstaande medische FFP2 gezichtsmaskers en meltblown filter materiaal om leveringszekerheid te garanderen voor medewerkers in de gezondheidszorg en de lokale industrie. Met Borealis als partner verlagen we tegelijkertijd onze CO2 uitstoot en invloed op het klimaat” zegt Mark Bakermans, directeur van Dutch PPE Solutions.

In lijn met haar EverMinds™ ambities om de circulaire economie te versnellen zijn Borealis Bornewables gemaakt van hernieuwde basismaterialen zoals afval en restmateriaal van plantaardige olie en gebruikte olie uit de voedingsindustrie. De Borealis Bornewables producten zijn ISCC PLUS gecertificeerd volgens de massa balans methode. Hiermee zijn de hernieuwbare materialen volledig traceerbaar van ruw materiaal tot eindproduct.

“We zijn verheugd dat we samen met Dutch PPE Solutions een oplossing kunnen aanbieden die bijdraagt aan een verhoogde veiligheid en klimaatbescherming” zegt Trevor Davis, Hoofd Marketing Consumer Products bij Borealis. “Dankzij ons Bornewables-assortiment kunnen we onze klanten helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken met behoud van de bestaande kwaliteitsnormen van hun producten. Dat is lijn met de filosofie van EverMinds.”


EINDE

Media contacts:

Borealis:
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
Tel.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
e-mail: Virginia.Wieser@borealisgroup.com

Koninklijke DSM:
André van der Elsen
DSM Communications
Tel. : +31 45 578 2421
e-mail: media.contacts@dsm.com

VDL Groep:
Miel Timmers
VDL Groep Communications
Tel.: + 31 6 1476 7066
e-mail: m.timmers@vdl.nl

Foto: Dutch PPE Solutions produceert meltblown filter material in Nederland en gebruikt daarvoor Borealis Bornewables™ polypropylene (PP)

© DSM

Ladattavat tiedostot
2021 MR Dutch PPE Solutions and Borealis_Nl Englanti, Dutch
Foto: Dutch PPE Solutions produceert meltblown filter material in Nederland en gebruikt daarvoor Borealis Bornewables™ polypropylene (PP) © DSM
Foto: Dutch PPE Solutions, een joint venture van VDL Groep en Royal DSM, produceert meltblown CO2 neutraal. © DSM
Yhteystiedot medialle
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation

Latest News

Uutiset – 5. November 2021

Borealis mukana etsimässä ratkaisuja kuluttajapakkausten uudelleenkäyttöön

Lue lisää

Uutiset – 3. November 2021

Pellettien nollahävikin sertifiointijärjestelmää pilotoitiin Borealiksen tuotantopaikkakunnilla

Lue lisää

Uutiset – 27. October 2021

Borealiksen pienoisyritys avautui TAT:n Yrityskylään

Lue lisää

Uutiset – 19. October 2021

Borealis mukana Carbon neutrality empowered by handprint –hankkeessa

Lue lisää

Lehdistötiedote – 7. September 2021

Uponor Infran ja Borealiksen yhteistyön tulos: viettoviemäriputki, jonka hiilidioksidipäästöt ovat jopa 70 % pienempiä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 1. July 2021

Borealiksesta Renasci N.V:n vähemmistöosakas – tavoitteena on kehittää yhteistyössä uusia kierrätysratkaisuja

Lue lisää

Uutiset – 12. May 2021

Borealis on mukana Maskiton meri -kampanjassa: Pidetään huolta kansallisaarteistamme – luonnosta ja vesistöistä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 29. April 2021

Muutoksia Borealiksen tulosjulkaisukäytännöissä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 9. April 2021

Borealiksen fenoli ja aromaatit –yksikön seisokilla turvataan laitosten luotettava ja turvallinen toiminta tulevaisuudessa

Lue lisää