Locations / Sites
Takaisin

Itävalta ja Suomi sopuun verokiistassa

Borealis AG:n kahden suomalaisen tytäryhtiön verotusta koskevat kiistat ratkaistiin keskinäisin sopimusmenettelyin

Itävallan ja Suomen veroviranomaiset pääsivät 7. kesäkuuta 2019 sopuun Borealis Polymers Oy:n ja Borealis Technology Oy:n verotusta koskeneista kiistoista. Kiistat ratkaistiin Itävallan ja Suomen välisin keskinäisin sopimusmenettelyin. Borealis on tyytyväinen lopputulokseen, joka viimeinkin poistaa kaksinkertaisen verotuksen.

Veroriitaprosessit käynnistyivät vuosina 2014-2015, kun Borealis Technology Oy ja Borealis Polymers Oy olivat saaneet Suomen veroviranomaisilta konsernin sisäisiä lisensointisopimuksia koskevat jälkiverotuspäätökset. Suomen veroviranomaisten mukaan suomalaiset tytäryhtiöt eivät olleet lisensoineet aineettomia omaisuuksiaan vaan ne olivat myyneet omistamansa aineettomat omaisuudet itävaltalaiselle emoyhtiölleen Borealis AG:lle.


Molempien tapausten osalta keskinäisessä sopimusmenettelyssä vahvistettiin, että kyse oli konsernin sisäisistä lisensointisopimuksista, mutta lisenssimaksuja korotettiin. Keskinäisen sopimusmenettelyn tarkoituksena on välttää saman tulon kaksinkertainen verotus Suomessa ja Itävallassa. Menettely perustuu Itävallan ja Suomen väliseen kaksinkertaisen verotuksen välttämistä koskevaan sopimukseen sekä EU:n arbitraatiosopimukseen.

Borealis on vastuullinen yhtiö ja noudattaa aina jokaisen toimintamaansa lakeja ja säädöksiä. Borealis on valmis maksamaan yhteisöveronsa, mutta haluaa välttyä saman tulon moninkertaiselta verotukselta. Borealiksen näkemyksen mukaan Euroopan unionin alueelle kaivataan selvää ja yhdenmukaista verotuskäytäntöä tukemaan yritysten kilpailukykyä ja tulevaisuuden kasvua.
Borealis on Euroopan toiseksi suurin polyolefiinivalmistaja. Yhtiöllä on Euroopassa vahva laitoskanta ja se työllistää siellänoin 6 400 henkeä. Borealis on vahvasti sitoutunut Euroopan tuotantoonsa. Se työllistää Itävallassa noin 1 900 henkeä ja Suomessa noin 900 henkeä.

Yhteystiedot medialle
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Aiheeseen liittyvät uutiset

Lehdistötiedote – 09/04/2024

Borealis ottaa jälleen askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta 4,5 miljoonan euron investoinnilla Porvoon olefiiniyksikköön

Lue lisää

Lehdistötiedote – 04/03/2024

Borealis juhlii 30-vuotispäivää!

Lue lisää

Uutiset – 04/12/2023

Muovien kiertotalous tarvitsee uudenlaista tuotesuunnittelua ja logistiikkaa

Lue lisää

Uutiset – 31/10/2023

SPIRIT-ohjelman MSWPlast-hankkeessa suoritettiin onnistuneesti ensimmäinen teollisen mittakaavan sekajätteen lajittelukoe

Lue lisää

Uutiset – 27/10/2023

Borealiksen suurseisokki on päättynyt

Lue lisää

Lehdistötiedote – 24/10/2023

Borealis ja Alpiq solmivat ensimmäisen pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen uusiutuvan energian toimittamisesta Borealiksen Suomen tuotantolaitoksille

Lue lisää

Uutiset – 17/08/2023

Huoltoseisokki Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnalla

Lue lisää

Uutiset – 15/06/2023

SPIRITin vuosiseminaarissa jaettiin esimerkkejä muoviteollisuuden kestävyysmuutoksen eteen tehtävästä työstä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 13/06/2023

Muoviteollisuuden kestävää muutosta edistävässä SPIRIT-ohjelmassa lupaavia tuloksia toisen toimintavuoden käynnistyttyä

Lue lisää