Locations / Sites

Borealis Antwerpen

Borealis Antwerpen

Borealis Antwerpen N.V.

Nieuwe Weg 1
Haven 1053
2070 Zwijndrecht
Belgium
Over Borealis

Borealis is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en duurzame polyolefinenoplossingen, alsook Europees koploper in het recycleren van polyolefinen. In Europa zijn we marktleider in basischemicaliën en meststoffen. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor belangrijke sectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.

We vinden telkens opnieuw uit wat essentieel is voor een duurzaam leven. Daarvoor bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, op onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. We gaan de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen versnellen en breiden geografisch uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn.

Met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen stellen we momenteel 7.600 medewerkers tewerk in ruim 120 landen. In 2022 boekten we een nettowinst van 2.1 miljard euro. Het Oostenrijkse internationale olie- en gasbedrijf OMV heeft 75% van onze aandelen in handen. De overige 25% is in handen van Abu Dhabi National Oil Company, ADNOC, uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). We leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, met hoofdkantoor in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).

www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Borealis in België

Borealis Antwerpen behoort tot de Borealis Group, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinenoplossingen, alsook Europees marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van plastics.
Borealis heeft drie productiesites in België, in Beringen, Kallo en Zwijndrecht en ook een dienstencentrum in Mechelen met in totaal meer dan 1100 medewerkers. In Zwijndrecht, produceert Borealis ongeveer 110.000 ton per jaar ethyleencopolymeren en polyethyleen, verdeeld over twee hogedruk reactorlijnen. Er worden ook ongeveer 70.000 ton polyethyleen compounds van lage densiteitspolyethyleen geproduceerd.

De belangrijkste toepassingsgebieden van de Borealis België productie-eenheden zijn draad en kabel, folie, vezels, spuitgieten als ook automobieltoepassingen. De producten worden wereldwijd verkocht.

Documenten om te downloaden

Locatie certificaten

Alle documenten
Certificaat Antwerp — ISCC PLUS
Certificaat Antwerp — ISO 14001
Certificaat Antwerp — ISO 9001
Certificaat Antwerp — ISO 50001