Borealis in Beringen

Borealis Polymers in Beringen maakt deel uit van de Borealis Groep, een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen en de Europese marktleider in de mechanische recycling van kunststoffen.

Beringen 004 2021 Internet c Borealis

Contact Borealis Beringen

Borealis Polymers in Beringen

Borealis is een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen. In Europa is Borealis ook toonaangevend op het gebied van recycling van polyolefinen en een belangrijke producent van basis-chemicaliën.

Borealis heeft vier productiesites in België en Nederland: in Antwerpen, Beringen, Geleen (NL) en Kallo en een dienstencentrum in Mechelen met in totaal ongeveer 1400 medewerkers. In Beringen heeft Borealis twee polypropyleen (PP) fabrieken en een compoundingfabriek met een totale polyolefinenproductiecapaciteit van 385.000 ton per jaar. Er werken meer dan 400 medewerkers.

De belangrijkste toepassingsgebieden van de producten zijn geavanceerde verpakkingen, hygiënische en elektronische toepassingen, alsook toepassingen in de automobielsector.

Informatie over fakkelen

Het gebeurt soms dat er uit de fakkels op onze site een grote vlam zichtbaar is.

Dat lijkt op het eerste gezicht gevaarlijk, maar er is geen reden tot bezorgdheid. De fakkels zorgen juist voor veiligheid. Ze hebben een belangrijke veiligheidsfunctie bij het veilig uit dienst nemen van onze installatie.

Waarom is fakkelen in onze fabriek soms nodig?

Er zijn momenten dat men de installatie volledig productvrij wil maken. Dat kan gepland zijn bij een onderhoudsstop, of ongepland bij een storing in het productieproces. Dan worden de aanwezige producten naar de fakkel gestuurd, waar ze op een gecontroleerde en veilige manier verbrand worden tot water en CO2. De fakkel is steeds klaar om gebruikt te worden. Om die reden kan het zijn dat je een kleine waakvlam ziet, net zoals bij vroegere verwarmingsinstallaties. Als er product verbrand wordt, zal de vlam groter worden.

Omdat de fakkels een belangrijke veiligheidsfunctie hebben, worden deze continu door onze experts onderhouden en gecontroleerd. Tijdens het fakkelen zullen onze medewerkers ook bijkomende handelingen doen om de fabriek op een veilige manier uit dienst te nemen.

Fakkelen kan gepaard gaan met wat geluidsontwikkeling, de vlam zam ook extra licht geven in de buurt. Uiteraard beperken we het fakkelen tot het absolute minimum.

Downloads

Andere locaties in België en Nederland

Naast Borealis in Beringen zijn er nog andere locaties in België en Nederland: Antwerpen, Geleen, Kallo en Mechelen.