Borealis in Antwerpen

Borealis in Antwerpen maakt deel uit van de Borealis Groep, een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen en de Europese marktleider in de mechanische recycling van kunststoffen.

Antwerp LDPE Plant 002 2020 Internet c Borealis

Contact

Borealis in Antwerpen

Borealis is een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen. In Europa is Borealis ook toonaangevend op het gebied van recycling van polyolefinen en een belangrijke producent van basis-chemicaliën.

Borealis heeft vier productiesites in België en Nederland: in Antwerpen, Beringen, Geleen (NL) en Kallo en een dienstencentrum in Mechelen en Zaventem met in totaal ongeveer 1400 medewerkers.

In Antwerpen produceert Borealis ethyleencopolymeren en polyethyleen met een capaciteit van 120 kt verdeeld over twee hogedrukreactorlijnen. Het belangrijkste toepassingsgebied hiervan is voor draad en kabeltoepassingen.

In deze locatie werken ongeveer 260 medewerkers.

Downloads

Andere locaties in België en Nederland

Naast Borealis in Antwerpen zijn er nog andere locaties in België en Nederland: Beringen, Brussel, Geleen, Kallo en Mechelen.