Borealis Beringen: Uitzonderlijk extra TEST-alarm op maandag 22 april om 12.00 u

In het kader van de huidige Turnaround in Beringen worden meerdere testen uitgevoerd om de veiligheid van alle collega’s te vrijwaren. Daarom ook deze bijkomende test van het noodalarm. Het gaat om een test waarbij we buiten het geluid van de alarmhoorns geen verdere overlast voor de buurt verwachten.

hide

Borealis in Kallo

Borealis in Kallo maakt deel uit van de Borealis Groep, een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen en de Europese marktleider in de mechanische recycling van kunststoffen.

Kallo 015 2020 Internet c Borealis

Contact

Borealis in Kallo

Borealis is een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen. In Europa is Borealis ook toonaangevend op het gebied van recycling van polyolefinen en een belangrijke producent van basis-chemicaliën.

Borealis heeft vier productiesites in België en Nederland: in Antwerpen, Beringen, Geleen (NL) en Kallo en een dienstencentrum in Mechelen en Zaventem met in totaal ongeveer 1400 medewerkers.

In Borealis Kallo maken we propyleen en polypropyleen (PP). Via een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat vervolgens wordt gebruikt om polypropyleen in de PP-fabriek te maken. De belangrijkste toepassingsgebieden van de producten zijn geavanceerde verpakkingen, alsook toepassingen in de automobielsector.

In 2019 startten de bouwwerken voor een nieuwe propaan dehydrogenatie (PDH) fabriek van wereldformaat in Kallo. Het wordt een van de grootste en meest efficiënte installaties ter wereld die propaan omzet in propyleen.

In Kallo werken ongeveer 330 medewerkers.

Informatie over fakkelen

Het gebeurt soms dat er uit de fakkels op onze site een grote vlam zichtbaar is.

Dat lijkt op het eerste gezicht gevaarlijk, maar er is geen reden tot bezorgdheid. De fakkels zorgen juist voor veiligheid. Ze hebben een belangrijke veiligheidsfunctie bij het veilig uit dienst nemen van onze installatie.

Waarom is fakkelen in onze fabriek soms nodig?

Er zijn momenten dat men de installatie volledig productvrij wil maken. Dat kan gepland zijn bij een onderhoudsstop, of ongepland bij een storing in het productieproces. Dan worden de aanwezige producten naar de fakkel gestuurd, waar ze op een gecontroleerde en veilige manier verbrand worden tot water en CO2. De fakkel staat steeds klaar om gebruikt te worden. Om die reden kan het zijn dat je een kleine waakvlam ziet, net zoals bij een oude verwarmingsinstallaties. Indien er product verbrand dient te worden, zal de vlam groter worden.

Omdat de fakkels een belangrijke veiligheidsfunctie hebben, worden deze continu door onze experts onderhouden en gecontroleerd. Tijdens het fakkelen zullen onze medewerkers ook bijkomende handelingen doen om de fabriek op een veilige manier uit dienst te nemen.

Fakkelen kan gepaard gaan met enige geluidsontwikkeling, ook zal de vlam extra licht geven in de buurt. Uiteraard beperken we het fakkelen tot het absolute minimum.

Downloads

Andere locaties in België en Nederland

Naast Borealis in Kallo zijn er nog andere locaties in België en Nederland: Antwerpen, Beringen, Brussel, Geleen en Mechelen.