Locations / Sites

Over Borealis

Over Borealis

Borealis Polymers, Beringen

Borealis Polymers NV

Ravenshout
Industrieweg 148
3583 Beringen
Belgium
Tel. +32 11 45 90 11
Over Borealis

Borealis is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en duurzame polyolefinenoplossingen, alsook Europees koploper in het recycleren van polyolefinen. In Europa zijn we marktleider in basischemicaliën en meststoffen. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor belangrijke sectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.

We vinden telkens opnieuw uit wat essentieel is voor een duurzaam leven. Daarvoor bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, op onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. We gaan de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen versnellen en breiden geografisch uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn.

Met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen stellen we momenteel 7.600 medewerkers tewerk in ruim 120 landen. In 2022 boekten we een nettowinst van 2.1 miljard euro. Het Oostenrijkse internationale olie- en gasbedrijf OMV heeft 75% van onze aandelen in handen. De overige 25% is in handen van Abu Dhabi National Oil Company, ADNOC, uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). We leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, met hoofdkantoor in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS). www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Borealis Polymers in Beringen

Borealis Polymers in Beringen behoort tot de Borealis Group, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinenoplossingen, alsook Europees marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van plastics.
Borealis heeft drie productiesites in België, in Beringen, Kallo en Zwijndrecht en ook een dienstencentrum in Mechelen met in totaal meer dan 1100 medewerkers. In Beringen heeft Borealis twee polypropyleen (PP) fabrieken en een compoundingfabriek met een totale polyolefinenproductiecapaciteit van 385.000 ton per jaar. Er werken meer dan 400 medewerkers.

De belangrijkste toepassingsgebieden van onze producten zijn geavanceerde verpakkingen, hygiënische en elektronische toepassingen, alsook toepassingen in de automobielsector.

Documenten om te downloaden

Locatie certificaten

Alle documenten
Certificaat Beringen — ISO 14001
Certificaat Beringen — ISO 9001
Certificaat Beringen — ISO 45001
Certificaat Beringen — ISO 50001
Certificaat Beringen — ISCC PLUS
Certificaat Beringen — IATF 16949