Locations / Sites

Informatie over fakkelen

Informatie over fakkelen

Het gebeurt soms dat er uit de fakkels op onze site een grote vlam zichtbaar is.

Dat lijkt op het eerste gezicht gevaarlijk, maar er is geen reden tot bezorgdheid. De fakkels zorgen juist voor veiligheid. Ze hebben een belangrijke veiligheidsfunctie bij het veilig uit dienst nemen van onze installatie.

Waarom is fakkelen in onze fabriek soms nodig?

Er zijn momenten dat men de installatie volledig productvrij wil te maken. Dat kan gepland zijn bij een onderhoudsstop, of ongepland bij een storing in het productieproces. Dan worden de aanwezige producten naar de fakkel gestuurd, waar ze op een gecontroleerde en veilige manier verbrand worden tot water en CO2. De fakkel staat steeds klaar om gebruikt te worden. Om die reden kan het zijn dat je een kleine waakvlam ziet, net zoals bij een oude verwarmingsinstallaties. Indien er product verbrand dient te worden, zal de vlam groter worden.

Omdat de fakkels een belangrijke veiligheidsfunctie hebben, worden deze continu door onze experts onderhouden en gecontroleerd. Tijdens het fakkelen zullen onze medewerkers ook bijkomende handelingen doen om de fabriek op een veilige manier uit dienst te nemen.

Fakkelen kan gepaard gaan met enige geluidsontwikkeling, ook zal de vlam extra licht geven in de buurt. Uiteraard beperken we het fakkelen tot het absolute minimum.