Organisatie

Blijven groeien in een sterke familie van bedrijven

Borealis is voor 75% eigendom van OMV, een internationaal geïntegreerd olie-, gas- en chemiebedrijf gevestigd in Oostenrijk, en voor 25% eigendom van Abu Dhabi National Oil Company, ADNOC, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten.

Samen met twee grote joint ventures - Borouge (met ADNOC) en Baystar™ (met Total, in de VS), levert Borealis producten en diensten aan klanten over de hele wereld.

Eigendomsstructuur van Borealis

1997A Sale Of Nestes 50 Share In Borealis C Omv

OMV is één van de grootste beursgenoteerde bedrijven van Oostenrijk. OMV wil de omslag maken van een geïntegreerd olie-, gas- en chemiebedrijf naar een toonaangevende leverancier van innovatieve en duurzame brandstoffen, chemicaliën en materialen. Tegelijk gaat het een wereldwijde hoofdrol spelen in de circulaire economie. Door over te schakelen op koolstofarme activiteiten streeft OMV ernaar om uiterlijk in 2050 voor alle drie de Scopes een netto-nuluitstoot te bereiken.

 • Binnen Chemicals & Materials is OMV, via zijn dochteronderneming Borealis, een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinenoplossingen én Europees marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de recyclage van plastics. Samen met zijn twee grote joint ventures – Borouge (met ADNOC, in de Verenigde Arabische Emiraten en Singapore) en Baystar™ (met TotalEnergies, in de VS) – levert Borealis producten en diensten aan klanten over de hele wereld.
 • Voor Refining & Marketing produceert en verkoopt OMV brandstoffen en grondstoffen voor de chemische sector, exploiteert het drie raffinaderijen in Europa en heeft het een belang van 15% in een joint venture voor raffinage in de Verenigde Arabische Emiraten. OMV heeft ongeveer 2.100 tankstations in tien Europese landen. De activiteiten omvatten ook Gas & Power in Oost-Europa, waar het een gasgestookte centrale in Roemenië exploiteert.
 • Voor Exploration & Production exploreert en produceert OMV olie en gas in de vier kernregio’s van Midden- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de Noordzee en Azië-Pacific. De gemiddelde dagelijkse productie in 2021 omvatte de productie van een joint venture in Rusland en bedroeg 486.000 vaten olie-equivalent per dag, met de klemtoon op aardgas (~60%). Sinds 1 maart 2022 zijn de Russische entiteiten niet langer geconsolideerd. Zijn activiteiten omvatten Gas Marketing in West-Europa, waar het ook gasopslagfaciliteiten exploiteert in Oostenrijk en Duitsland.


Meer info over OMV
ADNOC Logo

ADNOC is een toonaangevend gediversifieerd energie- en petrochemieconcern dat volledig in handen is van het emiraat Abu Dhabi. Het doel van ADNOC is de waarde van de enorme koolwaterstofreserves van het emiraat te maximaliseren. Dit door verantwoorde en duurzame exploratie en productie ter ondersteuning van de economische groei en diversificatie van de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer info over ADNOC

Joint Ventures

2020 Baystar

Bayport Polymers LLC (Baystar™) is een joint venture die voor 50% in handen is van Total Petrochemicals & Refining USA, Inc (TPRI) en voor 50% van Borealis via Novealis Holdings LLC. Baystar combineert de expertise van Total in de exploitatie van grote industriële platforms met de gepatenteerde Borstar®-technologie van Borealis om een breed gamma producten aan te bieden die helpen te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar kunststofproducten.

Meer over Baystar
Borouge

Borouge, genoteerd aan de Abu Dhabi Securities Exchange, is een van 's werelds grootste leveranciers van innovatieve en gedifferentieerde polyolefinoplossingen voor de energie-, infrastructuur-, mobiliteits-, geavanceerde verpakkings-, gezondheids- en landbouwindustrie. ADNOC bezit een meerderheidsbelang van 54% en Borealis heeft een belang van 36% in Borouge.
In 2021 kondigden ADNOC en Borealis de definitieve investeringsbeslissing aan voor de Borouge 4-uitbreiding. Borouge 4 zal toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid en de capaciteiten van beide aandeelhouders optimaal benutten.

Meer over Borouge
Borealis Logo no tagline 4c jpg 001 2014 High Res c Borealis

Borealis Brasil S.A.

Borealis Brasil S.A. is een joint venture tussen Borealis (80%) en de Braziliaanse onderneming Braskem (20%). De joint venture werd opgericht in 1999 en verwierf de Braziliaanse mengactiviteiten en activa van het Braziliaanse petrochemische bedrijf OPP Petroquimica S.A. en bedient alle industrieën in Zuid-Amerika die polyolefinen nodig hebben via verschillende bedrijven in Brazilië, Colombia, Chili en Argentinië.

Onze Executive Board

 • Thomas Gangl

  Thomas Gangl

  Chief Executive Officer (CEO)

 • Daniel Turnheim

  Daniel Turnheim

  Chief Financial Officer (CFO)

 • Craig Arnold

  Craig Arnold

  Executive Vice President Polyolefins, Circular Economy Solutions and Innovation & Technology

 • Wolfram Krenn

  Wolfram Krenn

  Executive Vice President Base Chemicals & Operations

 • Philippe Roodhooft

  Philippe Roodhooft

  Executive Vice President Joint Ventures & Growth Projects