Download lijst
Locations / Sites

Structuur en Eigenaars

Bedrijfsachtergronden


Via zijn holdingmaatschappij bezit Mubadala 64% van het bedrijf, terwijl de overige 36% in handen is van het Oostenrijkse OMV, een geïntegreerde, internationale olie-en gasmaatschappij. In samenwerking met Borouge, een joint venture met Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), levert Borealis producten en diensten aan klanten over de hele wereld.

Family Of Companies

Z.E. Suhail Al Mazrouei


Managing Director van International Petroleum Investment Company (IPIC) en voorzitter van de raad van bestuur van Aabar Investments, voorzitter van de Supervisory Board van Borealis.

© OMV Aktiengesellschaft

Rainer Seele


Voorzitter van de Executive Board en CEO van OMV, ondervoorzitter van de Supervisory Board van Borealis.

Bedrijfsachtergronden


Mubadala Investment Company


Mubadala is een pionier die wereldwijd investeert met integriteit en vernuft om een snellere economische groei op lange termijn te verzekeren voor Abu Dhabi. Als toonaangevende, strategische investeerder uit Abu Dhabi is Mubadala actief in 13 sectoren en ruim 30 landen over de hele wereld. Op die manier creëert het een blijvende waarde voor onze aandeelhouder, de overheid van Abu Dhabi.
Ons werk omvat de ontwikkeling van internationale topproducten in sectoren zoals de luchtvaart, ICT, halfgeleiders, metalen & mijnbouw en hernieuwbare energie, nutsvoorzieningen en het beheer van diverse financiële holdings. We bouwen voort op onze ervaring die we in de olie- en gassector opdeden, om in allerlei koolwaterstoffen te investeren. We verbeteren het groeipotentieel van de VAE door in gezondheidszorg, vastgoed en defensie te investeren. Ons investeringsbeleid geeft voorrang aan partnerschappen met de beste organisaties en aan de hoogste bestuursnormen.


OMV Aktiengesellschaft


OMV produceert en verkoopt olie & gas, innovatieve energie en hoogwaardige petrochemische oplossingen – op een verantwoorde manier. Met een groepsomzet van 19 miljard euro en een personeelsbestand van om en bij de 22.500 medewerkers in 2016 is OMV Aktiengesellschaft een van de grootste beursgenoteerde bedrijven van Oostenrijk. Wat Upstream betreft, heeft OMV een sterke positie in Roemenië en Oostenrijk, naast een evenwichtige internationale portefeuille. In 2016 bedroeg de dagelijkse productie ongeveer 315.000 vaten olie-equivalent. Wat Downstream betreft, had OMV op het einde van 2016 een jaarlijkse raffinagecapaciteit van 17,8 miljoen ton en ongeveer 3.800 tankstations in 10 landen (waaronder Turkije). OMV heeft een gasleidingnet in Oostenrijk en gasopslagfaciliteiten in Oostenrijk en Duitsland. In 2016 verkocht het 110 terawattuur (TWh) aan gas.