Download lijst
Locations / Sites

Structuur en Eigenaars

Bedrijfsachtergronden


Het Oostenrijkse internationale olie- en gasbedrijf OMV heeft 75% van Borealis in handen. De overige 25% is in handen van een holdingmaatschappij van Mubadala uit Abu-Dhabi. We leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, gevestigd in de VAE) en Baystar™ (met Total, gevestigd in de VS).

Family of companies

© OMV Aktiengesellschaft

Rainer Seele

Voorzitter van de Executive Board en CEO van OMV, Voorzitter van de Supervisory Board van Borealis.

© Mubadala

Musabbeh Al Kaabi

Chief Executive Officer van de VAE Investments bij Mubadala, Voorzitter van Mubadala Petroleum, Yahsat en NOVA Chemicals. Bestuurslid van Dolphin Energy, Cepsa en Emirates Global Aluminium. Ondervoorzitter van de Supervisory Board van Borealis.

Bedrijfsachtergronden


OMV Aktiengesellschaft

OMV produceert en verkoopt olie en gas, innovatieve energie en hoogwaardige petrochemische oplossingen – op een verantwoorde manier. Met een groepsomzet van 23 miljard euro en een personeelsbestand van om en bij de 20.000 medewerkers in 2019 is OMV Aktiengesellschaft een van de grootste beursgenoteerde bedrijven van Oostenrijk. Voor Upstream heeft OMV een sterke basis in Centraal- en Oost-Europa en een evenwichtige internationale portefeuille met het Midden-Oosten en Afrika, de Noordzee, Rusland en de regio Azië - Stille Oceaan als verdere kernregio’s. De dagelijkse gemiddelde productie bedroeg 487.000 vaten olie-equivalent per dag in 2019. Voor Downstream exploiteert OMV drie raffinaderijen in Europa en bezit het een aandeel van 15% in ADNOC Refining and Trading JV, met een totale jaarlijkse verwerkingscapaciteit van 24,9 miljoen ton. Bovendien heeft OMV een aandeel van 75% in Borealis, een van de grootste producenten van polyolefinen ter wereld. Het bedrijf heeft ongeveer 2.100 tankstations in tien Europese landen. OMV heeft gasopslagfaciliteiten in Oostenrijk en Duitsland; zijn dochteronderneming Gas Connect Austria GmbH exploiteert een gaspijpleidingennetwerk in Oostenrijk. In 2019 verkocht het 137 terawattuur (TWh) aan gas. Duurzaamheid maakt integraal deel uit van de bedrijfsstrategie van OMV. OMV ondersteunt de overgang naar een koolstofarme economie en heeft meetbare doelen gesteld voor het verminderen van de koolstofintensiteit en het introduceren van nieuwe energie- en petrochemische oplossingen.


Mubadala Investment Company

Mubadala is een pionier die wereldwijd investeert met integriteit en vernuft om een snellere economische groei op lange termijn te verzekeren voor Abu Dhabi. Als toonaangevende, strategische investeerder uit Abu Dhabi is Mubadala actief in 13 sectoren en ruim 30 landen over de hele wereld. Op die manier creëert het een blijvende waarde voor onze aandeelhouder, de overheid van Abu Dhabi.

Ons werk omvat de ontwikkeling van internationale topproducten in sectoren zoals de luchtvaart, ICT, halfgeleiders, metalen & mijnbouw en hernieuwbare energie, nutsvoorzieningen en het beheer van diverse financiële holdings. We bouwen voort op onze ervaring die we in de olie- en gassector opdeden, om in allerlei koolwaterstoffen te investeren. We verbeteren het groeipotentieel van de VAE door in gezondheidszorg, vastgoed en defensie te investeren. Ons investeringsbeleid geeft voorrang aan partnerschappen met de beste organisaties en aan de hoogste bestuursnormen.