Over ons

Borealis is een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen. In Europa is Borealis ook toonaangevend op het gebied van recycling van polyolefinen en een belangrijke producent van basis-chemicaliën.

Bedrijfsprofiel

We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor belangrijke sectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.

Met klanten in meer dan 120 landen en een hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk, heeft Borealis ongeveer 6.000 mensen in dienst. In 2023 genereerden we een nettowinst van €216 miljoen. OMV, een geïntegreerd energie-, brandstoffen-, grondstoffen- en chemiebedrijf met hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk, bezit 75% van onze aandelen. Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, bezit de resterende 25%.

We vinden telkens opnieuw uit wat essentieel is voor een duurzaam leven. Daarvoor bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, op onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. We gaan de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen versnellen en breiden geografisch uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn. We vullen onze activiteiten aan met twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, met hoofdkantoor in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).

Innovatie

Innovatie is het fundament van Borealis om producten te ontwikkelen die waarde creëren voor de maatschappij. Het helpt de Borealis Groep om zijn concurrentievermogen te verbeteren en zijn efficiëntie en duurzaamheid te verhogen. Innovatie heeft een rechtstreeks effect op mensen, planeet en bedrijfswinst.

Circulaire economie

Als producent van hoogwaardige kunststoffen heeft Borealis een pioniersrol op zich genomen in recycling en in het oplossen van het plastic afvalprobleem. Plastic is een waardevolle grondstof die moet worden hergebruikt. Weg van een lineair productiemodel op weg naar een echt circulair model. Tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten wordt hogere recycleerbaarheid (design for recyclability of ontwerp voor recycling) in de ontwerpfase met de klanten opgenomen.
Op deze manier kunnen producten worden hergebruikt en daarna, aan het einde van de levensduur, worden ingezameld, gesorteerd en gerecycleerd.

Borealis stimuleert de circulaire economie van kunststoffen met verschillende initiatieven en is sterk betrokken bij het onderzoek naar, en de ontwikkeling van mechanische recyclingtechnologieën die dit doel ondersteunen. Via het EverMinds™ platform neemt Borealis concrete actie met klanten en partners in de waardeketen om de principes van de circulaire economie op grotere schaal in de industrie te implementeren.

Daarnaast biedt Borealis polyolefinen op basis van hernieuwbare grondstoffen.

Borealis wereldwijde aanwezigheid

  • Hoofdkantoor: Wenen, Oostenrijk
  • Klantenservice centra: België, Finland, Oostenrijk, Turkije, USA
  • Productiefaciliteiten: België, Brazilië, Duitsland, Finland, Italië, Nederland, Oostenrijk, USA, Zuid-Korea, Zweden
  • Innovatiecentra: Finland, Oostenrijk, Zweden
  • Verkoopkantoren/Vertegenwoordigingen: Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Tsjechië, Frankrijk, Mexico, Marokko, Polen, Zuid-Afrika, Spanje, Turkije, USA, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk
  • Joint Venture Borouge Hoofdkantoor: Singapore, Verenigde Arabische Emiraten
  • Joint Venture Baystar™: USA