Aktuell driftinformation

Våra anläggningar går med stabil drift.

hide

Organisation

En stark företagsgrupp

Borealis ägs till 75 % av OMV, ett internationellt integrerat olje-, gas- och kemiföretag baserat i Österrike, och till 25 % av Abu Dhabi National Oil Company, ADNOC, baserat i Förenade Arabemiraten. Tillsammans med två stora joint ventures – Borouge (med ADNOC) och Baystar™ (med Total i USA) levererar Borealis produkter och tjänster till kunder runt om i världen.

Borealis ägare

1997A Sale Of Nestes 50 Share In Borealis C Omv

På OMV hittar vi lösningar för ett mer hållbart liv. OMV transformerar nu sin verksamhet för att bli en världsledande leverantörer av hållbara bränslen, kemikalier och material, med fokus på lösningar inom cirkulär ekonomi. OMV är idag verksam inom tre integrerade affärssegment: Energi, Bränslen & Råvaror samt Kemi- & Materiallösningar. Genom att succesivt övergå till lösningar med lägre koldioxidutsläpp, strävar OMV efter att uppnå netto noll utsläpp senast år 2050. Verksamheten består av 22 300 mångsidiga och kompetenta medarbetare världen över, och hade 2022 intäkter på 62 miljarder euro. OMV-aktien handlas på Wienbörsen (OMV) och som American Depository Receipts (OMVKY) i USA.

Mer information om OMV
ADNOC Logo

ADNOC är en ledande diversifierad energi- och petrokemikoncern helägd av emiratet Abu Dhabi. ADNOC:s mål är att maximera värdet av emiratets stora kolvätereserver genom ansvarsfull och hållbar prospektering och produktion för att stödja Förenade Arabemiratens ekonomiska tillväxt och diversifiering.

Mer information om ADNOC

Joint Ventures

2020 Baystar

Bayport Polymers LLC (Baystar) är ett joint venture som ägs till 50 % av Total Petrochemicals &; Refining USA, Inc. (TPRI) och till 50 % av Borealis genom Novealis Holdings LLC. Baystar kombinerar Totals expertis inom drift av stora industriplattformar med Borealis egenutvecklade Borstar-teknik™® för att leverera ett brett utbud av produkter för att möta den växande globala efterfrågan på plastprodukter.

Mer information om Baystar
Borouge

Borouge, noterat på Abu Dhabi Securities Exchange, är en av världens ledande leverantörer av innovativa och differentierade polyolefinlösningar för energi-, infrastruktur-, mobilitets-, avancerad förpacknings-, hälsovårds- och jordbruksindustrin. ADNOC äger 54 % av aktierna och Borealis äger 36 % av Borouge.

Mer information om Borouge
Borealis Logo no tagline 4c jpg 001 2014 High Res c Borealis

Borealis Brasil S.A.

Borealis Brasil S.A. är ett joint venture mellan Borealis (80 %) och det brasilianska företaget Braskem (20 %). Samriskföretaget, som bildades 1999, har tagit över den brasilianska beredningsverksamheten och tillgångarna i OPP Petroquimica S.A, ett brasilianskt petrokemiskt företag, och betjänar alla industrier från polyolefiner i Sydamerika genom olika juridiska enheter i Brasilien, Colombia, Chile och Argentina.

Vår styrelse

 • Thomas Gangl

  Thomas Gangl

  Chief Executive Officer (CEO)

 • Daniel Turnheim

  Daniel Turnheim

  Chief Financial Officer (CFO)

 • Craig Arnold

  Craig Arnold

  Executive Vice President Polyolefins, Circular Economy Solutions and Innovation & Technology

 • Wolfram Krenn

  Wolfram Krenn

  Executive Vice President Base Chemicals & Operations

 • Philippe Roodhooft

  Philippe Roodhooft

  Executive Vice President Joint Ventures and Growth Projects