Locations / Sites

Tutkimus ja kehitys

Borealis-konsernin innovaatiotoiminta on aktiivista läpi koko arvoketjun aina hiilivedyistä katalyytti- ja polymerointiprosessin kautta polyolefiinien tuotekehitykseen ja ammoniakista ammoniumnitraatin, typpihapon ja urean kautta lannoiteseoksiin. Borealis-konsernin innovaatiotoiminta on keskitetty kolmeen innovaatiokeskukseen Euroopassa, joista yksi sijaitsee Porvoon toimipaikalla.

Porvoon innovaatiokeskuksen ydinosaamista ovat katalyytti- ja prosessitutkimus ja kehitys. Porvoosta on lähtöisin myös Borealiksen oman Borstar ® –teknologian kehitys, joka käsittää sekä prosessin että katalyytit. Katalyyttikehitystä johdetaan hyvin varustellusta Aurora-laboratoriosta ja katalyyttien ylösskaalausta kaupalliseen mittakaavaan tehdään katalyyttikoetehtaalla. Uusi emulsioteknologiaan perustuva Borealis Sirius -katalyyttiperhe kehitettiin vastaamaan polyolefiinituotteiden kasvaviin vaatimuksiin. Prosessi, katalyytit ja uudet Borstar-tuotteet testataan ja ylösskaalataan Borstar-koetehtaalla, joka koostuu kahdesta linjasta – yksi polyeteenituotteille ja toinen polypropeenituotteille.

Innovaatiokeskuksessa toimiva projekti- ja teknologiayksikkö tukee Borstar-teknologiaprosessiin ja katalyytteihin liittyviä investointiprojekteja. Tekninen asiakastuki keskittyy extruusiopäällystykseen ja pakkaussovelluksiin.