Borealis Porvoon uteliaat työntekijät kutsuvat sinut mukaan matkalle kohti muovin vastuullista tulevaisuutta. Uteliaat eivät tyydy siihen, miten asiat ovat tänään, vaan pyrkivät jatkuvasti löytämään uusia ratkaisuja ja tapoja toimia. Tässä blogisarjassa työntekijämme avaavat, kuinka uteliaisuuden mentaliteetti heijastuu heidän työarkeensa. Tällä kertaa aiheena on kiertotalous, josta kertoo sekoitelaitoksella työskentelevä utelias tuotantopäällikkömme Andrei Ollikainen.

 • Muovi avaa mahdollisuuksia matkalla kohti kokonaisvaltaisempaa kiertotaloutta

  Andrei Ollikainen, tuotantopäällikkö

  Kiertotalouden näkökulmasta muovi on erinomainen materiaali. Kun muovia kierrätetään tehokkaasti, voidaan välttää uuden muovin valmistamista, joka osaltaan vähentää hiilidioksidipäästöjä. Vaikka muovi tuottaa hyvin lämpöä, on se aivan liian arvokas materiaali poltettavaksi. Tulevaisuudessa meidän on tärkeää löytää muita tapoja saada energiaa ja antaa muovin kiertää, sillä sen se tekee erittäin hyvin kestävien ominaisuuksiensa ansiosta.

  Lue lisää.

  DSC09468 Andrei

Borealis Porvoon uteliaat työntekijät kutsuvat sinut mukaan matkalle kohti muovin vastuullista tulevaisuutta. Uteliaat eivät tyydy siihen, miten asiat ovat tänään, vaan pyrkivät jatkuvasti löytämään uusia ratkaisuja ja tapoja toimia. Uteliaiden matkassa -blogisarjassa borealislaiset pohtivat, kuinka uteliaisuus näkyy heidän työarjessaan. Uusimmassa blogissa innovaatiokeskuksen asiantuntija Vinit Makwana kertoo, miten muovin kierrättäminen helpottuu tulevaisuudessa.

 • Kiertotaloutta akselilla Itä-Uusimaa – Intia

  Vinit Makwana, prosessiteknologiakehityksen asiantuntija

  Vaikka työsopimuksessani tehtäväkseni on kirjattu ”uusien teknologioiden kehittäminen muovin kierrätyksen tehostamiseksi”, minulle tämä tavoite on valtavan paljon enemmän kuin sanoja paperilla. Olen nimittäin omin silmin nähnyt, miten muovijäte voi saada kokonaisen miljoonakaupungin sekasorron partaalle.

  Lue lisää.

  DSC09498
 • Jatkuvaa työtä hiilijalanjäljen pienentämiseksi

  Heikki Ylinen, kenttätuotantomestari

  Borealiksen strategiapapereissa puhutaan suurista teemoista. Vihreästä siirtymästä ja kiertotaloudesta. Hiilineutraaliudesta ja energiansäästöstä. Kenttätuotantomestarina minun ja tiimini vastuulla on, että nuo aiheet muuttuvat paperilla olevista arvokkaista lupauksista vielä arvokkaammiksi käytännön teoiksi täällä Porvoon tuotantolaitoksilla.

  Lue lisää.

  DSC09317

Borealis Porvoon uteliaat työntekijät kutsuvat sinut mukaan matkalle kohti muovin vastuullista tulevaisuutta. Uteliaat eivät tyydy siihen, miten asiat ovat tänään, vaan pyrkivät jatkuvasti löytämään uusia ratkaisuja ja tapoja toimia. Uteliaiden matkassa -blogisarjassa borealislaiset pohtivat, kuinka uteliaisuus näkyy heidän työarjessaan. Tällä kertaa kenttätuotantomestari Heikki Ylinen kertoo, millaisia tekoja hiilijalanjäljen pienentäminen ja energiatehokkuuden parantaminen vaativat laitosten arjessa.