Borealis Porvoon uteliaat työntekijät kutsuvat sinut mukaan matkalle kohti muovin vastuullista tulevaisuutta. Uteliaat eivät tyydy siihen, miten asiat ovat tänään, vaan pyrkivät jatkuvasti löytämään uusia ratkaisuja ja tapoja toimia. Tässä blogisarjassa työntekijämme avaavat, kuinka uteliaisuuden mentaliteetti heijastuu heidän työarkeensa.

 • Vihreä siirtymä on käytännön tekoja

  Aloitin työt Borealiksella reilut 14 vuotta sitten. Silloin ei vielä suuremmin puhuttu vihreästä siirtymästä, kiertotaloudesta tai hiilijalanjäljestä. Tänä päivänä kaikki nämä ovat erottamaton osa jokaisen borealislaisen arkea.

  Tekoja kestävän kehityksen eteen tapahtuu monella tasolla. Vaikka SPIRIT-hanke (“Sustainable Plastics Industry Transformation”) ei pyörikään ajatuksissani tavallisena tiistaina, sen puitteissa kehitettävät innovaatiot tulevat varmasti näkymään minunkin työssäni viiden tai kymmenen vuoden tähtäimellä.

  Aivan kuten Borealiksen aiemmat innovaatiot ovat tulleet näkyviksi nykyhetkeen.

  Lue lisää.

  DSC09303 Heikki 1
 • Borealiksella kaiken lähtökohtana on turvallisuus – ja se on jatkuva matka

  Panatda Puretasa, operaattori

  Borealiksella on jatkuvasti hankkeita turvallisuuden parantamiseksi. Tuntuu että myös me työntekijät saamme paljon päivitettyä tietoa, jonka pohjalta omaa toimintaa on mahdollisuus kehittää johdonmukaisesti. Henkilöstön mielipiteitä ja näkemyksiä kuunnellaan ahkerasti, mistä olen erityisen tyytyväinen. Viimekädessä me olemme kuitenkin ne tyypit, joiden kohdalla erilaiset turvallisuuskäytänteet ja säännöt muuttuvat konkretiaksi. Kentällä vallitsee viimeisin tieto, joten meitä on tärkeää kuunnella.

  Lue lisää.

  DSC09415 Panatda Puretasa
 • Matka kohti uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä on toden teolla alkanut

  Janika Hakkarainen, prosessi-insinööri

  Uusiutuvat raaka-aineet ovat tulleet näkyväksi osaksi Borealiksen arkea muutama vuosi sitten. Työssäni prosessi-insinöörinä aihe on siis vielä verrattain uusi, mutta selvää kehitystä tapahtuu ja otamme jatkuvasti konkreettisia askeleita. Olemmehan tehneet jo useita onnistuneita testiajoja uusiutuvilla raaka-aineilla. Lisäksi rakensimme uuden lastausalueen, jossa voidaan purkaa nimenomaan uusiutuvia ja kierrätettyjä raaka-aineita.

  Lue lisää.

  DSC09240 Janika 1
 • Muovi avaa mahdollisuuksia matkalla kohti kokonaisvaltaisempaa kiertotaloutta

  Andrei Ollikainen, tuotantopäällikkö

  Kiertotalouden näkökulmasta muovi on erinomainen materiaali. Kun muovia kierrätetään tehokkaasti, voidaan välttää uuden muovin valmistamista, joka osaltaan vähentää hiilidioksidipäästöjä. Vaikka muovi tuottaa hyvin lämpöä, on se aivan liian arvokas materiaali poltettavaksi. Tulevaisuudessa meidän on tärkeää löytää muita tapoja saada energiaa ja antaa muovin kiertää, sillä sen se tekee erittäin hyvin kestävien ominaisuuksiensa ansiosta.

  Lue lisää.

  DSC09468 Andrei
 • Kiertotaloutta akselilla Itä-Uusimaa – Intia

  Vinit Makwana, prosessiteknologiakehityksen asiantuntija

  Vaikka työsopimuksessani tehtäväkseni on kirjattu ”uusien teknologioiden kehittäminen muovin kierrätyksen tehostamiseksi”, minulle tämä tavoite on valtavan paljon enemmän kuin sanoja paperilla. Olen nimittäin omin silmin nähnyt, miten muovijäte voi saada kokonaisen miljoonakaupungin sekasorron partaalle.

  Lue lisää.

  DSC09498
 • Jatkuvaa työtä hiilijalanjäljen pienentämiseksi

  Heikki Ylinen, kenttätuotantomestari

  Borealiksen strategiapapereissa puhutaan suurista teemoista. Vihreästä siirtymästä ja kiertotaloudesta. Hiilineutraaliudesta ja energiansäästöstä. Kenttätuotantomestarina minun ja tiimini vastuulla on, että nuo aiheet muuttuvat paperilla olevista arvokkaista lupauksista vielä arvokkaammiksi käytännön teoiksi täällä Porvoon tuotantolaitoksilla.

  Lue lisää.

  DSC09317