November 02, 2017

Öljyisen veden keräilyjärjestelmän puhdistustyöt bentseeni- ja hiilivetypitoisista vesistä jatkuvat Kilpilahdessa

Borealiksen suurseisokin jälkeisen olefiiniyksikön käynnistyksen yhteydessä Kilpilahden öljyisen veden keräilyjärjestelmään pääsi normaalia suurempia määriä hiilivetyjä ja bentseeniä sisältäviä vesiä.


Borealiksen suurseisokin jälkeisen olefiiniyksikön käynnistyksen yhteydessä Kilpilahden öljyisen veden keräilyjärjestelmään pääsi normaalia suurempia määriä hiilivetyjä ja bentseeniä sisältäviä vesiä. Keräilyjärjestelmän puhdistustyöt aloitettiin välittömästi ja ne jatkuvat edelleen. Vedet aiheuttivat työhygieenistä haittaa Nesteen jalostamon alueella. Borealiksen ja Nesteen alueella suoritetuilla jatkuvilla keräilyjärjestelmän puhdistustöillä tilanne on parantunut, ja alueella on pystytty työskentelemään normaalisti maanantaista 30.10.2017 alkaen. Jalostamon alueella jatketaan kuitenkin edelleen tehostettuja bentseeni- ja hiilivetymittauksia.

Borealis suorittaa varotoimenpiteenä myös Kilpilahden tehdasalueen ulkopuolella päivittäin bentseeni- ja hiilivetymittauksia. Mittauksissa ei ole todettu bentseeni- tai hiilivetypitoisuuksia eli tapahtumalla ei ole vaikutusta tehdasalueen ulkopuolelle.
Borealiksen olefiiniyksikkö on käynnistetty, mutta yksikkö toimii rajoitetulla tuotantonopeudella. Teknisten ongelmien vuoksi soihdutus jatkuu yli viikonlopun, mutta soihdutuksen määrä on pienempi. Vähäisemmän soihdutuksen odotetaan myös pienentävän meluhaittaa.
Borealis pahoittelee tilanteesta aiheutunutta haittaa ja päivittää tilanteen etenemistä säännöllisesti mm. kilpilahti.fi -sivuille.


Lisätietoja:

Marjo Äijälä, Petrokemian tuotantojen päällikkö
Puhelin: p. 050 3794 174
sähköposti: marjo.aijala@borealisgroup.com

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa. Henkilöstöä on nykyään noin 6.600 eri puolilla maailmaa ja toimintaa yli 120 maassa. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 7,2 miljardia euroa ja tulos 1 107 miljoonaa euroa. Mubadala investointiyhtiönsä kautta omistaa Borealiksesta 64 % ja loput 36 % omistaa itävaltalainen öljy- ja kaasuyhtiö OMV. Yhteistyössä Borougen kanssa Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys. www.borealisgroup.com

Get In Touch

Heli Poikonen

Regional Communications Specialist

+358 50 3794 119

heli.poikonen@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local