January 25, 2019

Arbetsplatsolycka på Borealis i Stenungsund

Vid lunchtid torsdagen den 24 januari 2019 inträffade en arbetsplatsolycka på Borealis i Stenungsund då en medarbetare på ett entreprenörsföretag, som anlitats för underhållsarbete på en fastighet, omkom i en fallolycka i samband med takarbete.

Vid lunchtid torsdagen den 24 januari 2019 inträffade en arbetsplatsolycka på Borealis i Stenungsund då en medarbetare på ett entreprenörsföretag, som anlitats för underhållsarbete på en fastighet, omkom i en fallolycka i samband med takarbete. Mannen togs om hand av personal på plats, ambulans tillkallades omedelbart.

Tyvärr var skadorna så allvarliga att han inte gick att rädda.   

Polisen spärrade av platsen för teknisk undersökning. Borealis bistår polisen i utredningsarbetet. Utredningar får senare visa vad som orsakade olyckan.

– Vi alla på Borealis är bestörta över vad som hänt. Våra tankar går till mannens anhöriga, säger Gauthier Hanquet, platschef på Borealis.

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödningsmedel. Med sitt huvudkontor i Wien, Österrike har företaget i nuläget 6.600 anställda och verksamhet i fler än 120 länder. 2017 var omsättningen 7,5 miljarder euro och nettovinsten 1.095 miljoner euro. Mubadala, genom sitt investmentbolag, äger 64% av företaget, där återstående 36% ägs av OMV, ett integrerat, internationellt olje- och gasföretag. Borealis levererar tjänster och produkter till kunder över hela världen i samarbete med Borouge, ett samriskföretag med Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC). www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local