Back to News

Borealiksen fenoli ja aromaatit –yksikön seisokilla turvataan laitosten luotettava ja turvallinen toiminta tulevaisuudessa

Borealiksen petrokemian tuotantolaitokset

Borealis

  • Borealiksen fenoli ja aromaatit -yksikön seisokki alkaa huhtikuun puolessa välissä.
  • Seisokilla turvataan laitosten luotettava, tehokas ja turvallinen toiminta vuosiksi eteenpäin.
  • Seisokkia varten on tehty mittava koronavarautumissuunnitelma, jolla pyritään varmistamaan kaikille alueella toimiville terveellinen ja turvallinen työympäristö.

Borealiksen fenoli ja aromaatit -yksikön seisokki alkaa huhtikuun puolessa välissä. Seisokin aikana tehdään erilaisia huolto- ja kunnossapitotöitä sekä investointeja. Huolto- ja kunnossapitotöihin kuuluu mm. prosessilaitteiden puhdistuksia ja määräaikaishuoltoja sekä painelaite- ja turvalaitejärjestelmien määräaikaishuoltoja. Investoinneilla uusitaan laitosten laitekantaa tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi. Borealiksen oman henkilöstön lisäksi seisokissa työskentelee työntekijöitä noin 65:stä palvelutoimittajayrityksestä.

Turvallisuus on Borealiksella aina ykkösasia. Seisokin sujuminen suunnitelmien mukaan, turvallisesti ja häiriöttömästi on pyritty varmistamaan huolellisella suunnittelulla, joka on aloitettu jo kaksi vuotta sitten. Seisokkia varten on myös tehty kattava koronavarautumissuunnitelma ja seisokin ajaksi sovituilla toimenpiteillä pyritään varmistamaan kaikille alueella toimiville terveellinen ja turvallinen työympäristö. Viranomaisohjeiden lisäksi seisokkityömaalla on mm. suojamaskin käyttöpakko, kaikilta seisokissa työskenteleviltä edellytetään negatiivista koronatestitulosta ja seisokkityöntekijöille tullaan tekemään säännöllisesti koronatestauksia.

Fenoli ja aromaatit -yksikön pysäytys ja käynnistys ei normaalisti aiheuta suurempaa soihdutusta tai muuta häiriötä lähiympäristölle mutta seisokkitöiden aikana laitoksilta saattaa kuulua normaalia enemmän melua. Lisäksi liikenne Kilpilahteen johtavilla teillä lisääntyy, koska seisokki työllistää myös ulkopuolisia henkilöitä. Seisokkiin liittyvistä asioista tiedotetaan tarvittaessa Kilpilahden alueen yhteisillä kotisivuilla www.kilpilahti.fi.

LOPPU

Median yhteyshenkilö:
Tiina Paulamäki
Viestintäasiantuntija
puh. 050-3794031
sähköposti: tiina.paulamaki@borealisgroup.com

Borealiksen petrokemian tuotantolaitokset

Borealis

Downloads
Lehdistötiedote 09042021 Borealiksen fenoli ja aromaatit –yksikön seisokilla turvataan laitosten luotettava ja turvallinen toiminta tulevaisuudessa Finnish
Borealiksen petrokemian tuotantolaitokset Borealis
Media Contact
Tiina Paulamaki
Regional Communications Expert