October 31, 2018

Borealiksen neljännes oli vahva, yhtiö keskittyy kasvuun ja vahvistaa entisestään sitoutumistaan muovin kierrätykseen

Borealis saavutti vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä 279 miljoonan euron tuloksen, kun vastaavan neljänneksen tulos vuonna 2017 oli 273 miljoonaa euroa.

  • Borealiksen tulos vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä oli 279 miljoonaa euroa, kun vuoden 2017 kolmannen neljänneksen tulos oli 273 miljoonaa euroa.
  • Bayport Polymers kaksinkertaistaa polyeteenikapasiteettinsa. Totalin, Borealiksen ja NOVA Chemicalsin yhteisyritys teki lopullisen investointipäätöksen uudesta 625 000 vuositonnin PE-yksiköstä
  • Borealis nimitti Rainer Höflingin lannoite- ja melamiiniliiketoimintayksikön toimitusjohtajaksi, Borealiksen peruskemikaaleista vastaava konsernin johtaja Markku Korvenranta jätti tehtävänsä
  • Borealis vahvistaa sitoutumistaan muovien kierrätykseen ja hankki itävaltalaisen muovinkierrätysyritys Ecoplast Kunststoffrecycling GmbH:n

Tunnusluvut 

Q3 2018 Q3 2017

Vuoden alusta

2018

Vuoden alusta

2017
Liikevaihtomilj. euroa2 0461 8226 2465 712
Kokonaisliikevaihto*milj. euroa2 5382 1917 3866 892
Tulosmilj. euroa279273812848
Korollisen nettovelan
vähennys/(lisäys)
milj. euroa(282)33(666)(475)
Gearing%
23%18%

* Borealiksen liikevaihto lisättynä omistusosuutta vastaavalla määrällä osakkuusyhtiöiden liikevaihdosta

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa ja peruskemikaaleissa. Borealis saavutti vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä 279 miljoonan euron tuloksen, kun vastaavan neljänneksen tulos vuonna 2017 oli 273 miljoonaa euroa. Kolmannen neljänneksen hyvä tulos oli osittain Borougen vahvan tuloksen ansiota. Euroopan polyolefiinien integroidut katteet pysyivät kohtalaisella tasolla. Lannoiteliiketoimintaan kohdistuu edelleen painetta.

Nettovelka väheni kolmannella neljänneksellä 282 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan vahva kassavirta korvasi vuonna 2018 maksetun 300 miljoonan euron väliosingon ja kasvuhankkeisiin liittyvät investoinnit vain osittain. Borealiksen taloudellinen asema on edelleen vahva, ja gearing oli vuoden 2018 kolmannen neljänneksen lopussa 23 %.

Bayport Polymers kaksinkertaistaa polyeteenikapasiteettinsa. Totalin, Borealiksen ja NOVA Chemicalsin yhteisyritys teki lopullisen investointipäätöksen uudesta 625 000 vuositonnin PE-yksiköstä

Bayport Polymers, LLC, jonka omistavat 50 prosentin osuuksilla  Total S.A. sekä   Borealis AG:n ja NOVA Chemicals Inc:n yhteisyritys Novealis Holdings LLC, ilmoitti lopullisesta investointipäätöksestä rakentaa 625 000 vuositonnin polyeteenilaitoksen tehtaalleen Teksasin Bayportiin. 

Uusi laitos käyttää Borstar®-teknologiaa, ja se yli kaksinkertaistaa tehtaan polyeteenikapasiteetin 1 100 000 tonniin vuodessa. Tehtaan on suunniteltu aloittavan toimintansa vuonna 2021. Laitoksen suunnittelu-, hankinta- ja rakennusurakka on annettu McDermottille, ja sen arvioidaan työllistävän enimmillään 1 750 henkilöä.

Toukokuussa 2018 perustettu Bayport Polymers rakentaa parhaillaan miljoonan vuositonnin höyrykrakkeria Teksasin Port Arthurissa. Krakkeri käsittelee etaania, jonka saatavuus on hyvä ja hinta kilpailukykyinen Yhdysvalloissa. Etaani käytetään raaka-aineena Bayportin polyeteenilaitoksilla .

Borealis nimitti Rainer Höflingin lannoite- ja melamiiniliiketoimintayksikön toimitusjohtajaksi, Borealiksen peruskemikaaleista vastaava konsernin johtaja Markku Korvenranta jätti tehtävänsä

Borealis ilmoitti Rainer Höflingin nimittämisestä lannoite- ja melamiiniliiketoimintayksikön toimitusjohtajaksi 1.10.2018 lähtien. Tähän yksikköön kuuluvat sekä operatiiviset ja kaupalliset toiminnot että tukitoiminnot, ja siinä on henkilöstöä noin 2 000. Rainer Höflingin alaisuudessa toimiva johtotiimi aikoo lisätä liiketoiminnan ketteryyttä ja asiakaskeskeisyyttä.

Borealis ilmoitti myös, että Borealiksen peruskemikaaleista vastaava konsernin johtaja Markku Korvenranta jättää tehtävänsä 30.

Borealis vahvistaa sitoutumistaan muovien kierrätykseen ja hankki itävaltalaisen muovinkierrätysyritys Ecoplast Kunststoffrecycling GmbH:n

Borealis ilmoitti ostaneensa itävaltalaisen muovinkierrätysyrityksen  Ecoplast Kunststoffrecycling GmbH:n (”Ecoplast”) koko osakekannan. Itävallan Wildonissa sijaitseva Ecoplast käsittelee vuosittain noin 35 000 tonnia kotitalouksien ja teollisuusasiakkaiden muovista kulutusjätettä ja muuttaa sen korkealaatuiseksi LDPE- ja HDPE-kierrätysmateriaaliksi pääasiassa muovikalvomarkkinoille. Borealis on tehnyt polyolefiinien kierrätyksestä keskeisen osan  polyolefiinistrategiaansa, koska se  tukee   sekä kasvua että vastuullisuutta, ja näin pystytään  vastaamaan kierrätettyjen polyolefiinien kasvavaan asiakaskysyntään.

Borealis on ollut alan edelläkävijä polyolefiinien kiertotalouden lisäämisessä. Vuonna 2014 yhtiö toi  markkinoille huippuluokan sekoiteratkaisuja autoteollisuudelle.   Tuotteista 25 ja 50 prosenttia oli kuluttajilta talteen otettua materiaalia. Borealis oli myös ensimmäinen neitseellisen  polyolefiinimuovin tuottaja, joka ryhtyi toimenpiteisiin i mekaanisen kierrätyksen osalta , ostamalla yhden Euroopan suurimmista kuluttajilta talteen otettujen polyolefiinikierrätysmateriaalien tuottajista – mtm plastics GmbH:n ja mtm compact GmbH:n – heinäkuussa 2016. Kiertotalousteknologian ja tuotteiden kehitystyötä investointeineen on yhtiössä jatkettu tämän jälkeenkin. 

Näkymät

”Borealiksen kolmannen neljänneksen tulos oli vahva, kuten koko vuoden tähän mennessä. Hyvä tulos oli pääosin Borougen hienon tuloksen ja polyolefiinien kohtalaisten integroitujen katteiden ansiota”, Borealis-konsernin toimitusjohtaja Alfred Stern kertoo. ”Borealis odottaa polyolefiinien integroitujen katteiden heikkenevän lisää ja lannoitemarkkinoiden haasteiden jatkuvan vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä.”

LOPPU

Downloads

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, ja sillä on toimintaa yli 120 maassa. Henkilöstöä on nykyään noin 6 600 eri puolilla maailmaa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 7,5 miljardia euroa ja tulos 1 095 miljoonaa euroa. Borealiksen omistavat Mubadala holdingyhtiönsä kautta (64 %) ja integroitu kansainvälinen öljy- ja kaasuyhtiö OMV, jonka pääkonttori on Itävallassa (36 %). Yhteistyössä Borougen kanssa Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys. www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com