August 10, 2022

Borealis bevestigt haar voornemen om een uitkoopbod uit te brengen op Rosier

Op 10 juni 2022 kondigde Borealis AG (Borealis) haar voornemen aan om een uitkoopbod uit te brengen op Rosier SA (Rosier).

Op 10 juni 2022 kondigde Borealis AG (Borealis) haar voornemen aan om een uitkoopbod uit te brengen op Rosier SA (Rosier). Na de goedkeuring van de kapitaalverhoging van Rosier door de buitengewone algemene vergadering van 16 juni 2022 en als gevolg van de daadwerkelijke voltooiing van deze kapitaalverhoging op 29 juli 2022, is de deelneming van Borealis in Rosier gestegen tot 98,09%. Borealis bevestigt hierbij opnieuw haar intentie om een uitkoopbod op Rosier uit te brengen tegen een prijs per aandeel van EUR 20, overeenkomstig het Belgische Koninklijk Besluit op de Openbare Uitkoopbiedingen.

Het uitbrengen van het uitkoopbod blijft conditioneel aan het verkrijgen van het rapport van de onafhankelijke expert dat de gegevens voorzien in artikel 6 van het Koninklijk Besluit bevat.

Een onafhankelijke expert werd aangesteld in overeenstemming met het Koninklijk Besluit in de eerste helft van augustus 2022, en het is voorzien dat de neerlegging van de formele kennisgeving bij de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) in de zin van het Koninklijk Besluit zal plaatsvinden wanneer de voorbereiding van alle vereiste documentatie substantieel is voltooid.

Deze mededeling vormt geen formele kennisgeving van een uitkoopbod in de zin van het Koninklijk Besluit.

EINDE

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Borealis Group Communications:

Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
tel.: +43 1 22 400 772 (Wenen, Oostenrijk)
e-mail: media@borealisgroup.com
Investor relations:

Elisabeth Schopf
Group Funding Manager
Tel.: +43 1 22 400 707 (Wenen, Oostenrijk)
e-mail: Elisabeth.Schopf@borealisgroup.com

Downloads

Voor meer informatie kunt u terecht bij:Borealis is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en duurzame polyolefinenoplossingen, alsook Europees koploper in het recycleren van polyolefinen. In Europa zijn we marktleider in basischemicaliën en meststoffen. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor belangrijke sectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.
We vinden telkens opnieuw uit wat essentieel is voor een duurzaam leven. Daarvoor bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, op onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. We gaan de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen versnellen en breiden geografisch uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn.

Met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen stellen we momenteel 6.900 medewerkers tewerk in ruim 120 landen. In 2021 boekten we een totale omzet van 12.342 miljard euro en een nettowinst van 1.396 miljoen euro. Het Oostenrijkse internationale olie- en gasbedrijf OMV heeft 75% van onze aandelen in handen. De overige 25% is in handen van een holdingmaatschappij van Mubadala uit Abu-Dhabi. We leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, gevestigd in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).
www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local