Back to News

Borealis is begonnen met de productie van propyleen (PP) op basis van hernieuwbare grondstoffen in zijn productiefaciliteiten in Kallo en Beringen, België.

‒ EverMinds™ in de praktijk: een nieuwe mijlpaal voor de inspanningen van Borealis om de circulaire economie vooruit te helpen ‒ Productielocaties in Kallo en Beringen krijgen ISCC Plus-certificering ‒ Samenwerking met upstream- en downstream-partners in de waardeketen zoals Neste en Henkel
Borealis is begonnen met de productie van propyleen (PP) op basis van hernieuwbare grondstoffen in zijn productiefaciliteiten in Kallo en Beringen, België.

In zijn productiefaciliteiten in Kallo en Beringen is Borealis begonnen met de productie van polypropyleen (PP) op basis van hernieuwbare grondstoffen geproduceerd door Neste . Dit is de eerste keer dat Borealis op fossiele brandstoffen gebaseerde grondstoffen heeft vervangen in zijn grootschalige commerciële productie van PP. De Belgische fabrieken werden onlangs bekroond door de ISCC-organisatie (International Sustainability and Carbon Certification) met een ISCC Plus-certificering voor hun hernieuwbare PP. Met zijn engagement voor een volgende stap in de circulaire economie zet Borealis zijn EverMinds™-ambities opnieuw kracht bij. Deze baanbrekende onderneming in duurzame productie wordt gedreven in nauwe samenwerking met upstream- en downstream-partners uit de waardeketen, zoals Neste en Henkel. Het sluit ook aan bij de doelstelling van Borealis om ervoor te zorgen dat tegen 2025 100% van zijn consumentenproducten recycleerbaar of herbruikbaar is, of geproduceerd is uit hernieuwbare bronnen.
Samenwerking met de waardeketen in het teken van meer circulariteit Borealis en zijn upstream-partner Neste brengen de sector dichter bij een circulaire economie voor plastics dankzij de productiestart van hernieuwbare PP in december 2019. Na de productie van hernieuwbare propaan met zijn gedeponeerde NEXBTL™-technologie verkoopt Neste de hernieuwbare propaan aan de propaandehydrogenatiefabriek van Borealis in Kallo. Hier wordt het omgezet in hernieuwbaar propyleen en vervolgens in hernieuwbare PP in de fabrieken van Kallo en Beringen.
De recent afgeronde audits door een onafhankelijke derde partij resulteerden in een ISCC Plus-certificering voor het hernieuwbare PP dat in de fabrieken van Kallo en Beringen wordt geproduceerd. Deze certificering omvat de volledige waardeketen en controleert of de gebruikte hernieuwbare grondstoffen 100% hernieuwbaar en duurzaam geproduceerd zijn, inclusief de traceerbaarheid tot de plaats van herkomst.
Downstream-partners uit diverse sectoren zoals de sector voor consumentenverpakkingen, de automotive sector , de gezondheidszorg en de sector voor huishoudelijke toestellen kunnen nu hun producten voor eindgebruik commercialiseren met een kleinere koolstofvoetafdruk op basis van hernieuwbare propyleen en PP, die in de Belgische fabrieken van Borealis worden geproduceerd. Als antwoord op de toenemende vraag werkt Borealis samen met partners uit de waardeketen om de beschikbaarheid uit te breiden. Henkel, wereldmarktleider in de kleefstoffensector en bekend om zijn sterke merken op het gebied van wasmiddelen, schoonmaakproducten en lichaamsverzorging, heeft de waarden van de circulaire economie al omarmd. Met het gebruik van duurzame materialen als centrale pijler van zijn verpakkingsstrategie zet Henkel zich in om samen met zijn partners uit de waardeketen duurzame verpakkingsoplossingen te ontwikkelen. De toevoeging van hernieuwbaar PP-materiaal aan de verpakking van een topmerk van Henkel in de loop van het jaar betekent een nieuwe stap bij zijn inspanningen om het gebruik van nieuwe plastics op basis van fossiele brandstoffen tegen 2025 met 50 procent te verminderen. “De productie van hernieuwbare PP op basis van hernieuwbare grondstoffen voor het eerst in de geschiedenis is een nieuwe concrete stap in de richting van een koolstofarmere toekomst”, aldus Lucrèce Foufopoulos, Executive Vice President Polyolefins, Innovation & Circular Economy Solutions bij Borealis. “Een nauwe samenwerking met partners als Neste en Henkel, die onze EverMinds™-mentaliteit delen, is essentieel voor een betere toekomst. Circulair denken betekent inspelen op groeimogelijkheden die de transformatie naar een circulaire economie versnellen.”
“Het is fantastisch om voor het eerst in de geschiedenis een propaandehydrogenatiefaciliteit te zien die hernieuwbare propaan gebruikt om fossiele grondstoffen te vervangen. Zo kan Borealis gecertificeerde hernieuwbare polypropyleen volgens een massabalans produceren voor op duurzaamheid gerichte merken zoals Henkel. Dit is een uitzonderlijk voorbeeld van samenwerking in de hele waardeketen die een positieve impact heeft op duurzaamheid in de polymeersector", zegt Mercedes Alonso, Executive Vice President, Renewable Polymers & Chemicals bij Neste.

Borealis is begonnen met de productie van propyleen (PP) op basis van hernieuwbare grondstoffen in zijn productiefaciliteiten in Kallo en Beringen, België.

Downloads
Borealis is begonnen met de productie van propyleen (PP) op basis van hernieuwbare grondstoffen in zijn productiefaciliteiten in Kallo en Beringen, België.
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Latest News

Media Release – 05/07/2023

Borealis finalise la vente de ses activités Azote à AGROFERT

Read more

News – 01/09/2022

Borealis PEC-Rhin SAS : Egalité Professionnelle

Read more

News – 18/08/2022

Après la résiliation de tous les contrats avec Irem, Borealis procède à un nouvel appel d'offres pour la majorité des contrats de construction de PDH à Kallo, Belgique

Read more

Media Release – 04/02/2021

Borealis enregistre un solide résultat financier pour 2020 malgré un environnement de marché volatil

Read more

Media Release – 25/11/2020

Fin de la dispersion d’un panache de fumée orangé qui s’est produit sur notre site Borealis de Grandpuits

Read more

Media Release – 04/11/2020

Malgré un environnement de marché difficile, mais en amélioration, Borealis enregistre de solides résultats financiers pour le troisième trimestre

Read more

Media Release – 06/08/2020

Malgré la crise du COVID-19 et des prix du pétrole à la baisse, Borealis enregistre des résultats financiers positifs pour le deuxième trimestre

Read more

Media Release – 25/07/2020

Déclenchement électrique sur le site Borealis à Grand-Quevilly

Read more

Media Release – 25/07/2020

Déclenchement électrique sur le site Borealis à Grand-Quevilly - point de situation de 13h00

Read more