May 23, 2023

Borealis ja IINO Lines allekirjoittavat pitkäaikaisen rahtaussopimuksen tilausvalmisteisesta, uusinta tekniikkaa hyödyntävästä Oceanus Aurora -nestekaasualuksesta

  • Uudessa nestekaasulla (LPG) toimivassa kaksipolttoainealuksessa on päästöjä vähentävä moottori ja käyttövoimajärjestelmä
  • Pitkäaikainen rahtaussopimus parantaa Atlanttin ylittävien raaka-ainekuljetusten kustannuskilpailukykyä
  • Sopimuksella Borealis pääsee lähemmäs peruskemikaalien liiketoiminta-alueidensa energia- ja ympäristötavoitteiden toteuttamista sekä IINOn vuoden 2050 hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista

Borealis, yksi maailman johtavista edistyneiden ja kestävien polyolefiiniratkaisujen tarjoajista, ja IINO Kaiun Kaisha, Ltd. (IINO Lines), Japanissa pääkonttoriaan pitävä merikuljetusten globaali johtaja, ilmoittavat pitkäaikaisesta rahtaussopimuksesta koskien tilausvalmisteista Oceanus Aurora -alusta. Alus tilattiin IINO Linesilta vuonna 2021 ja toimitettiin Borealikselle 14. toukokuuta 2023.

91 000 m3:n lastisäiliöllään luokkansa suurin VLGC-alus (Very Large Gas Carrier, erittäin suuri kaasusäiliöalus) tulee kuljettamaan raaka-aineita – pääasiassa propaania ja butaania – Pohjois-Amerikasta Borealiksen krakkausyksiköihin ja propaanin dehydrauslaitoksille Euroopassa, ml. Kalloon (Belgia), Stenungsundiin (Ruotsi) ja Porvooseen. Borealiksen toisena pitkäaikaisena rahtaussopimuksena Oceanus Aurora täydentää Navigator Gasin kanssa MGC-kaksipolttoainealus (Medium Gas Carrier, keskikokoinen kaasusäiliöalus) Navigator Aurorasta solmittua rahtaussopimusta. Navigator Aurora on kuljettanut etaania Stenungsundiin vuodesta 2016 saakka.

Kaksipolttoainemoottorinsa ansiosta Oceanus Auroraa voidaan käyttää joko nestekaasulla (LPG) tai vähärikkisillä polttoaineilla. Aluksessa on moottorin akseligeneraattorijärjestelmä, joka mahdollistaa sähköntuotannon LPG-kaksipolttoainemoottorin avulla. Tämä laskee sekä polttoaineenkulutusta että päästöjä vähentäen merkittävästi yleisimpiä laivojen tuottamia ilmansaasteita, kuten typpioksideja (NOx), rikkioksideja (SOx), hiilidioksidia (CO2) ja hiukkasia.

Aluksen ympäristöjalanjälkeä parantaa entisestään innovatiivinen, kahdesta Norsepower Rotorsailista™ koostuva tuulivoimajärjestelmä. Norsepower Ltd.:n kehittämät purjeet ovat pyörivän Flettner-sylinterin moderni versio, ja ne on suunniteltu asennettavan vuoden 2024 toisen neljänneksen aikana. Kansisylinterit saadaan liikkeelle pienellä määrällä sähköä, minkä jälkeen pyörivät sylinterit saavat tuulen avustuksella aikaan Magnus-ilmiön tuottaen työntövoimaa. Pääkäyttövoimajärjestelmää täydentäen purjeet vähentävät näin polttoaineen kokonaiskulutusta, päästöjä ja toimintakustannuksia.

“On tärkeää tarttua jokaiseen tilaisuuteen tulla entistäkin itsenäisemmäksi ja joustavammaksi kuljettaessamme kustannuskilpailukykyisiä raaka-aineita valtamerten yli peruskemikaalilaitoksillemme Eurooppaan”, sanoo Thomas Van De Velde, Borealiksen Senior Vice President, Hydrocarbons & Energy. “Borealiksen toisena pitkäaikaisena rahtaussopimuksena Oceanus Aurora ei pelkästään anna meille kilpailullista joustavuutta vaan auttaa meitä myös vähentämään kuljetustoimintamme ympäristövaikutusta strategisten energia- ja ympäristötavoitteidemme mukaisesti. Näin jatkamme merkityksellisten ratkaisujen luomista kestävään elämään.”

“IINO Linesilla me hyödynnämme kuuden vuosikymmenen mittaista kokemustamme ja tietotaitoamme nestekaasun kuljettamisesta tehdäksemme siitä ympäristöllisesti kestävämpää”, sanoo Ryuichi Osonoe, IINO Linesin Senior Managing Executive Officer Management of Gas Carrier. “Olemme iloisia saatuamme Borealiksesta kumppanin, joka jakaa uskomme innovaation voimaan ympäristövaikutusten lievittämisessä. Tämä pitkäaikainen rahtaussopimus on lupaava alku kumppanuudelle, jonka uskomme olevan pitkä ja molemmin puolin hyödyllinen.”


Mediayhteydet:

Borealis
Borealis Group Media Desk
Virginia Wieser, Lena Lehner, Karin Schober
Puh.: +43 1 22 400 899 (Wien, Itävalta)
Sähköposti: media@borealisgroup.com
IINO Lines
Stakeholder Relations Department
Puh.: +81 3 6273 3069 (Tokio, Japani)
Sähköposti: ikk_srpr@ex.iino.co.jp

Tietoa Borealiksesta

Borealis kuuluu maailman johtaviin edistyneiden ja kestävien polyolefiiniratkaisujen toimittajiin ja on Euroopan edelläkävijä polyolefiinien kierrätyksessä. Euroopassa olemme markkinajohtaja peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Hyödynnämme polymeeriasiantuntemustamme ja vuosikymmenten kokemustamme tarjotaksemme arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja keskeisille teollisuudenaloille, muun muassa kuluttajatuotteisiin, energiaan, terveydenhuoltoon, infrastruktuuriin ja liikkumiseen.
Luodessamme merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään perustanamme on sitoutumisemme turvallisuuteen, henkilöstöön, innovaatioihin ja teknologiaan sekä toiminnan erinomaisuuteen. Vauhditamme siirtymistä polyolefiinien kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme palvellaksemme paremmin asiakkaitamme kaikkialla maailmassa.
Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, henkilöstömäärä on 7 600 ja toimintaa on yli 120 maassa. Vuonna 2022 tuloksemme oli 2,1 miljardia euroa. Itävaltalainen öljy- ja kaasuyhtiö OMV omistaa Borealiksesta 75 %, ja loput 25 % omistaa Abu Dhabi National Oil Company eli ADNOC Arabiemiraateista. Tarjoamme asiakkaillemme palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa Borealiksen ja kahden yhteisyrityksemme kautta: Borouge (kumppanina ADNOC, pääkonttori Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina TotalEnergies, Yhdysvallat).
www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Tietoa Iinosta

IINO Lines (IINO) on globaali Tokiossa sijaitseva ja vuonna 1899 perustettu meriliikenneyhtiö. IINO on kehittänyt meriliikennepalveluitaan omistajana ja operaattorina erikoistuen luonnollisiin energialähteisiin ja niihin liittyviin tuotteisiin, kuten raakaöljyyn, nesteytettyyn maakaasuun, nestekaasuun, ammoniakkiin, petrokemikaaleihin ja irtolasteihin. Maaliskuussa 2023 IINO omistaa ja/tai operoi 93 alusta, mukaan lukien seitsemää VLGC:tä, 24 pientä kaasusäiliöalusta, 37 kemikaalitankkeria, 20 kuivairtolastialusta, yhtä LNGC:tä ja neljää VLCC:tä.
IINO on kuljettanut nestemäisiä kaasuja jo yli 60 vuoden ajan. Se aloitti rannikkoliikennöinnin vuonna 1960 Japanin ensimmäisellä paineistetulla nestekaasusäiliöaluksella ja valtamerikelpoisen nestekaasusäiliöaluksen liikennöinnin vuonna 1963. Siitä lähtien IINO on tarjonnut asiakkailleen turvallisia ja luotettavia meriliikennepalveluita nestemäisten kaasujen – kuten nestekaasun, nesteytetyn maakaasun, ammoniakin, eteenin jne. – kuljettamiseksi hyvällä teknisellä ja miehistön hallinnallaan, pitkän kokemuksen ja ammattimaisen henkilöstön tukemana.
IINO on vahvistanut kestävyysaloitteita, myös ilmastonmuutokseen liittyviä. IINO on asettanut tavoitteekseen vähentää vuoteen 2030 mennessä kasvihuonekaasupäästöjä liikennöivillä aluksillaan 20 % per kuljetusyksikkö vuoteen 2020 verrattuna ja saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä. Saavuttaakseen tämän tavoitteen IINO on investoinut aktiivisesti innovatiiviseen teknologiaan. Katso lisätietoa verkkosivuiltamme osoitteesta https://www.iino.co.jp/kaiun/english