February 21, 2022

Borealis käynnistää merkittävän tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyön muoviteollisuuden kestävän tulevaisuuden edistämiseksi

  • Borealis Polymers Oy:n “Sustainable Plastics Industry Transformation” (SPIRIT) -ohjelmalle on myönnetty 20 miljoonan euron rahoitus Business Finlandin veturiyritysten haastekilpailussa.
  • Yritys käynnistää laaja-alaisen yhteistyön nykyisten ja uusien kumppaneiden kanssa johtaakseen muoviteollisuuden muutosta kohti uusiutuviin raaka-aineisiin, kierrätykseen ja hiilineutraaliuteen perustuvaa muovin valmistusta ja käyttöä.

Borealis Polymers Oy:n “Sustainable Plastics Industry Transformation” (SPIRIT) -ohjelmalle on myönnetty 20 miljoonan euron rahoitus Business Finlandin veturiyritysten haastekilpailussa. Business Finlandin veturiyrityksenä Borealis käynnistää laaja-alaisen tutkimus-, kehitys-, ja innovaatioyhteistyön nykyisten ja uusien kumppaneiden kanssa.

Ohjelma jakautuu kolmeen osa-alueeseen:

  1. Fossiilisten syöttöaineiden korvaaminen uusiutuvilla syöttöaineilla
  2. Muovien kierrätyksen kehittäminen huomioiden niin mekaaninen kuin kemiallinen kierrätys
  3. Tuotannon muuttaminen hiilineutraaliksi sähköistämällä sekä käyttämällä vetyä ja uusiutuvaa sähköä

”On hienoa päästä toteuttamaan suomalaisen muoviteollisuuden muutosta yhteistyössä nykyisten ja uusien kumppaneiden kanssa. Muovi on monien mahdollisuuksien materiaali ja tärkeä osa taloudellista kasvua. Tällä hetkellä muovin kestävää käyttöä varjostaa fossiilinen raaka-ainepohja ja maapallon roskaantuminen. Tarvitsemme innovaatioita ja koko arvoketjun yhteistyötä muovin raaka-ainepohjan muuttamiseksi fossiilisista uusiutuviin, hiilineutraalien tuotantoprosessien kehittämiseksi, sekä kierrätyksen edistämiseksi”, sanoo Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen.

Borealiksen tavoitteena on korvata vuoteen 2030 mennessä 33 % fossiilisista raaka-aineista uusiutuvilla tai kierrätettävillä raaka-aineilla ja muuttaa tuotanto hiilineutraaliksi vuoteen 2045 mennessä.

Muovin ominaisuudet, kuten keveys ja kestävyys, tekevät siitä erinomaisen materiaalin. Muovi auttaa säästämään resursseja, vähentämään ruokahävikkiä ja sen avulla mahdollistetaan hygieenisiä terveydenhuollon tuotteita, yhteiskunnan sähköistämistä sekä luotettavia vesi- ja viemäröintijärjestelmiä.

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää investointeja Suomeen. Business Finlandin Veturi-haastekilpailu – johon Borealis Polymers Oy menestyksekkäästi osallistui – haastaa halukkaita ja kyvykkäitä globaalisti toimivia yrityksiä erikokoisten yritysten ja muiden toimijoiden muodostamien ekosysteemien vetureiksi. Viimeisin haastekilpailu käynnistettiin 2021 ja sen rahoitus tulee suurelta osin EU:n elvytyspaketista.

Lisätietoja:
Heli Poikonen
Viestintäasiantuntija
puh.: +358 50 3794 119
sähköposti: heli.poikonen@borealisgroup.com

Borealis
kuuluu maailman johtaviin edistyneiden ja kiertotalouteen liittyvien polyolefiiniratkaisujen toimittajiin ja on Euroopan markkinajohtaja peruskemikaaleissa, lannoitteissa ja muovin mekaanisessa kierrätyksessä. Polymeeriasiantuntemuksemme ja vuosikymmenten kokemuksemme avulla tarjoamme keskeisille teollisuudenaloille arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja. Uudistumme ja luomme uutta kestävämpää tulevaisuutta varten: vauhditamme siirtymistä kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme perustanamme sitoumuksemme turvallisuuteen, ihmisiin ja erinomaisuuteen. www.borealisgroup.com www.borealiseverminds.com


Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, henkilöstömäärä on 6900 ja toimintaa on yli 120 maassa. Vuonna 2020 Borealiksen liikevaihto oli 6,8 miljardia euroa ja tulos 589 miljoonaa euroa. Itävaltalainen, kansainvälisesti toimiva öljy- ja kaasuyhtiö OMV omistaa Borealiksesta 75 %, ja loput 25 % omistaa Abu Dhabissa sijaitseva Mubadala investointiyhtiönsä kautta. Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa yhteistyössä kahden yhteisyrityksensä kanssa: Borouge (kumppanina Abu Dhabi National Oil Company eli ADNOC, Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina Total, Yhdysvallat).


Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunta
on täysin integroitu petrokemian keskittymä, joka muodostuu kuudesta tuotantolaitoksesta. Näihin kuuluvat krakkeri, jossa valmistetaan olefiinejä (eteeni, propeeni ja butadieeni), fenoli ja aromaatit –yksikkö, kaksi polyeteenilaitosta (joista toinen on Borstar®-laitos), polypropeenilaitos ja sekoitelaitos. Borealis Porvoon valmistamat muoviraaka-aineet menevät pääasiassa putkituotteisiin, teräsputkenpäällystykseen, pakkauksiin sekä kaapelituotteisiin. Borealis Porvoon toimintoihin kuuluu myös Innovaatiokeskus, joka on keskittynyt katalyyttien ja prosessien tutkimukseen, sisältäen katalyytti- sekä Borstar PE ja PP –koetehtaat. Asiakaspalvelukeskus palvelee suomalaisia, pohjoismaalaisia ja Baltian maiden asiakkaita sekä tuotejakelijoita ympäri Eurooppaa. Suomen Borealiksen henkilöstömäärä on noin 900


Veturiyritys

on globaaleilla markkinoilla toimiva alansa eturivin yritys, jolla on kyky ja halu ratkaista isoja haasteita ja aktivoida ekosysteemiä kansainvälisillä markkinoilla näkyvän kilpailuedun kehittämiseen ja viennin kasvattamiseen. Business Finland käynnisti vuoden 2020 alussa kilpailun, jossa haastettiin veturiyrityksiä ratkaisemaan merkittäviä tulevaisuuden haasteita ja kasvattamaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatio -investointejaan Suomeen. Kesällä 2021 käynnistettiin uusi kilpailu, jonka rahoitus tulee suurelta osin EU:n elvytyspaketista. Lue lisää: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/veturiyritysten-ja-ekosysteemien-rahoitus


Business Finland

on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. www.businessfinland.fi

Get In Touch

Heli Poikonen

Regional Communications Specialist

+358 50 3794 119

heli.poikonen@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local