July 06, 2020

Borealis kasvattaa merkittävästi uusiutuvan energian käyttöä Suomen tuotantotoiminnoissa

Borealis tiedottaa allekirjoittaneensa kaksi pitkäaikaista sopimusta uusiutuvan sähkön hankinnasta suomalaiselta tuulivoimayhtiöltä Ilmatar Energyltä. Sopimus on tehty yhdessä Nesteen kanssa, joka on Borealiksen pitkäaikainen kumppani Kilpilahden alueella Porvoossa.

  • Borealis on solminut kaksi pitkäaikaista tuulisähkön hankintasopimusta tuulivoimayhtiö Ilmatar Energyn kanssa
  • Tuulisähkön toimituksen on arvioitu alkavan vuoden 2022 puolivälissä maatuulivoimaloista, jotka Ilmatar rakentaa
  • Sopimus vie Borealiksen lähemmäs tavoitetta, jonka mukaan puolet sähkön kokonaiskulutuksesta yhtiön pääliiketoiminta-alueilla katetaan uusiutuvista energialähteistä

Borealis tiedottaa allekirjoittaneensa kaksi pitkäaikaista sopimusta uusiutuvan sähkön hankinnasta suomalaiselta tuulivoimayhtiöltä Ilmatar Energyltä. Sopimus on tehty yhdessä Nesteen kanssa, joka on Borealiksen pitkäaikainen kumppani Kilpilahden alueella Porvoossa. Sopimuksella hankitaan yli 20 megawattia (MW) tuulivoimaa seuraavien kymmenen vuoden aikana, mikä tarkoittaa, että noin 13 % Borealiksen Porvoon tuotantolaitosten kokonaissähkönkulutuksesta katetaan tulevaisuudessa uusiutuvista lähteistä.

Hankintasopimuksessa määritelty energiamäärä vastaa arviolta neljän tuuliturbiinin vuotuista tehoa. Sopimus vie yhtiön lähemmäs asetettua tavoitetta, jonka mukaan vähintään puolet Borealis-konsernin sähkön kulutuksesta hiilivety- & energia- sekä polyolefiiniliiketoiminnoissa katetaan uusiutuvista energialähteistä vuoden 2030 loppuun mennessä. Tuulisähkön hankintasopimus tukee myös Suomen kemianteollisuuden tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä.

Sopimusten perusteella hankittava uusiutuva sähkö vähentää Borealiksen Porvoon tuotantolaitosten epäsuoria energian hankintaan liittyviä hiilidioksidipäästöjä (määritelty soveltamisalan 2 päästöiksi kasvihuonekaasupöytäkirjassa) arviolta 16 kilotonnia vuodessa. Vähennys vastaa noin 8000 henkilöauton vuotuisia keskipäästöjä.

Ilmattaren tuulisähkötoimitusten Borealiksen Porvoon tuotantolaitoksille arvioidaan alkavan vuoden 2022 puolivälissä.

“Olemme asettaneet itsellemme vaativat energia- ja ilmastotavoitteet. Yksi tavoitteista on, että puolet hiilivety- ja energia- sekä polyolefiiniliiketoimintamme tarvitsemasta sähköstä katetaan uusiutuvista lähteistä vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää meiltä merkittäviä toimenpiteitä”, toteaa Borealis-konsernin peruskemikaali- ja tuotantojohtaja Martijn van Koten. “Ilmattaren kanssa tehty pitkäaikainen tuulisähkön hankintasopimus on meille ensimmäinen laatuaan. Se on Borealiksen kannalta yksi keskeisistä projekteista, joiden avulla tähdätään hiilineutraaliin tulevaisuuteen tinkimättä kuitenkaan kilpailukyvystä globaaleilla markkinoilla. Tämä on se tapa, jolla me määrittelemämme Borealiksen tarkoituksen mukaisesti muutumme ja luomme uutta kestävämpää tulevaisuutta varten.”

”Olemme erittäin tyytyväisiä tehtyihin pitkäaikaissopimuksiin. Ne ovat jälleen uusi osoitus Ilmattaren johtavasta roolista tavoiteltaessa hiilineutraalia Suomea. On hienoa nähdä Borealiksen kaltaisten yhtiöiden ryhtyvän ympäristön hyvinvointia edistäviin toimenpiteisiin sitoutumalla tuulisähköön, joka on puhtauden lisäksi myös kustannustehokkain energian tuotantomuoto teollisuuden tarpeisiin”, toteaa Ilmattaren toimitusjohtaja Erkka Saario. “Ilmattaren tavoitteena on tuoda 1000 MW lisää uutta kotimaista tuulisähkötuotantoa Suomen runkoverkkoon tulevien vuosien aikana. Tämä pitkäaikaissopimus on tärkeä virstanpylväs tavoitteen saavuttamisen kannalta.”

Downloads

Borealis:
Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa, lannoitteissa ja melamiinissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa. Henkilöstöä on nykyään 6 900 eri puolilla maailmaa ja toimintaa yli 120 maassa. Vuonna 2019 Borealiksen liikevaihto oli 8,1 miljardia euroa ja tulos 872 miljoonaa euroa. Mubadala investointiyhtiönsä kautta omistaa Borealiksesta 64 %, ja loput 36 % omistaa itävaltalainen öljy- ja kaasuyhtiö OMV. Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa yhteistyössä Borougen ja Baystar™:n kanssa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys, ja Baystar™ on Borealiksen, Totalin ja NOVA Chemicalsin yhteisyritys, joka toimii Texasissa. www.borealisgroup.com

Borealis Porvoossa:
Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunta on täysin integroitu petrokemian keskittymä, joka muodostuu kuudesta tuotantolaitoksesta. Näihin kuuluvat krakkeri, jossa valmistetaan olefiinejä (eteeni, propeeni ja butadieeni), fenoli ja aromaatit –laitos, kaksi polyeteenilaitosta (joista toinen on Borstar®-laitos), polypropeenilaitos ja sekoitelaitos. Borealis Porvoon valmistamat muoviraaka-aineet menevät pääasiassa putkituotteisiin, teräsputkenpäällystykseen, pakkauksiin sekä kaapelituotteisiin. Borealis Porvoon toimintoihin kuuluu myös Innovaatiokeskus, joka on keskittynyt katalyyttien ja prosessien tutkimukseen, sisältäen katalyytti- sekä Borstar PE ja PP –koetehtaat. Asiakaspalvelukeskus palvelee suomalaisia, pohjoismaalaisia ja Baltian maiden asiakkaita sekä tuotejakelijoita ympäri Eurooppaa. Suomen Borealiksen henkilöstömäärä on noin 900

Ilmatar: Ilmatar Energy kehittää, rakennuttaa, omistaa ja operoi tuulivoimapuistoja tavoitteenaan kasvattaa kotimaista tuulivoiman tuotantokapasiteettia 1000 MW verran lähivuosien aikana. Ilmatar myös myy tuottamaansa tuulisähköä sekä kuluttajille että yrityksille. Lue lisää: www.ilmatar.fi

Katso lisätietoja:
www.borealisgroup.com
www.ilmatar.fi

Borstar on Borealis AG:n rekisteröity tavaramerkki
Baystar on Borealis AG:n rekisteröity tavaramerkki

Get In Touch

Tiina Paulamaki

Regional Communications Expert

+358 9 3949 3003

tiina.paulamaki@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local