October 04, 2022

Borealis kehittää arvoketjukumppaneidensa kanssa joustopakkausratkaisuja, joissa mekaanisesti kierrätetyn kuluttajamuovin osuus on 50 prosenttia

  • Plastotecnican ja ACMIn kanssa tehdyn kehitystyön tuloksena on juomapullojen monikkopakkauksiin tarkoitettu täysin kierrätettävä, kirkas ja hyvän pitovoiman tarjoava monikerroskutistekalvo
  • Yhteistyössä Rani Plastin kanssa on kehitetty kierrätettävä pehmopaperipakkauskalvo, jolla on hyvät painatettavuusominaisuudet sekä suorituskyky pakkauslinjalla
  • EverMinds™ käytännössä: hyödynnämme tietämystämme pakkausmateriaaleista ja mekaanisesta kierrätyksestä, jotta voimme pienentää joustopakkausten hiilijalanjälkeä

Borealis kertoo kahdesta pitkäaikaisten arvoketjukumppanien kanssa tehdystä yhteistyöhankkeesta. Näiden tuloksena on kehitetty uusia, täysin kierrätettäviä joustopakkausratkaisuja, joissa mekaanisesti kierrätetyn kuluttajamuovin (PCR) osuus on 50 %. Borealis-konserniin kuuluva kalvomuovien kierrätykseen erikoistunut Ecoplast tuottaa mekaanisesti kierrätettyjä matalatiheyksisiä (LDPE) kierrätysmuovilajeja. Kun kierrätystuotetta lisätään 50% pakkauskalvoon kalvon paksuutta muuttamatta, saavutetaan 35 % pienempi hiilijalanjälki. Vertailu on tehty muovilajien valmistusprosessien hiilijalanjälkien perusteella. EverMindsin™ hengessä tehdyn yhteistyön tavoitteena on nopeuttaa muovien kiertotalouden kehittymistä vastaamalla teknisesti kestävien ja ympäristövaikutuksiltaan vähäisten joustopakkausratkaisujen kysyntään.

Borealis, Plastotecnica ja ACMI kehittivät yhdessä 50% kierrätysmateriaalia sisältävän kutistekalvoratkaisun pullojen monikkopakkauksiin

Euroopan suurimpiin polyeteenipakkausten (PE) tuottajiin lukeutuva Plastotecnica sekä Italian johtava huipputeknisten joustavien pullotus- ja pakkauslinjastojen ja -koneiden valmistaja ACMI SpA tekivät yhteistyötä Borealiksen kanssa lisätäkseen PCR-materiaalin osuutta juomien monikkopakkauksissa käytettävässä monikerroskutistekalvossa. Kehitystyön tuloksen yhteistyökumppanit löysivät ihanteellisen materiaaliratkaisun, jossa yhdistyvät kalvon erinomaiset mekaaniset ja optiset ominaisuudet, painatettavuus sekä valmiiden pakkausten stabiilisuus. Kalvoratkaisussa on käytetty seuraavia tuotteita: CWT100VL, pian lanseerattava vähägeelinen Borcycle™ M LDPE PCR, Borealiksen omalla Borstar-teknologialla tuotettu BorShape™ FX1003, mekaanisten ominaisuuksien tehostaja ja Anteo™ FK2715, kalvon optisten ominaisuuksien takaaja. Lopputuloksena on täysin kierrätettävissä oleva kalvo, jonka PCR-pitoisuus on 50 % ja jonka raaka-aineiden tuotantoprosessin hiilijalanjälki on 35 % pienempi. Kutistekalvopakkausten testaus suoritettiin ACMI:n toimesta.

”Yhteistyö Borealiksen ja ACMI:n kanssa auttaa meitä edistämään omia tavoitteitamme, jotka liittyvät sekä kestävyyteen että teknologiseen innovointiin,” sanoo Plastotecnican T&K- ja kestävyyspäällikkö Valentina Betto. ”Olemme edistyneet huomattavasti tiettyjen tavoitteiden saavuttamisessa. Tavoitteitamme ovat paljon kierrätettyjä raaka-aineita sisältävien ratkaisujen tarjoaminen asiakkaille, kalvojen paksuuden pienentäminen ja suorituskyvyn optimointi sekä hukan minimointi kaikin mahdollisin tavoin.”

Borealis ja Rani Plast kehittivät uuden pehmopaperipakkauskalvon, jonka PCR-pitoisuus on 50 %

Rani Plast on osa Rani Groupia, joka on johtava Pohjoismainen kestävien pakkausratkaisujen tuottaja. Yritys on hyödyntänyt kalvo- ja tuotanto-osaamistaan yhteistyössä Borealiksen polymeeriasiantuntijoiden kanssa kehittäessään kalvorakenteen, jota voidaan käyttää talouspaperin ja wc-paperin kaltaisten pehmopaperien ympäristöllisesti kestävämpiin joustopakkauksiin. Borealiksen pian lanseerattava Borcycle™ M LDPE PCR -luokiteltu NAV101L on geelitason suhteen parannettu versio edeltäjästään NAV101:stä. Sen raaka-aineena on käytetty kotitalouksien ja kauppojen kuluttajamuovijätettä ja sen työstettävyys on huomattavasti alhaisemman geelipitoisuuden ansioista erinomainen. Tuotteen painatettavuus ja kirkkaus ovat myös erinomaisia. Borstar® -teknologiaan perustuvaan ja mekaanisia ominaisuuksia tehostavaan BorShape™ FX1003:n ja NAV101L yhdistelmä tarjoaa optimaalisen mekaanisen suorituskyvyn, mahdollistaen siten yli 50 % PCR-pitoisuuden, kasvattamatta kalvon paksuutta. Anteo FK2715 tuo kalvoon lisää jäykkyyttä, erinomaiset saumausominnaisuudet sekä kirkkauden.

”Suomalaiseen tutkimukseen ja kehitykseen liittyvän SPIRIT-hankkeen (Sustainable Plastics Industry Transformation) osallistujana, yrityksemme on iloinen mahdollisuudesta syventää Borealiksen kanssa tekemäämme yhteistyötä joustopakkausten saralla,” sanoo Rani Plastin kestävyys- ja kehitysjohtaja Mats Albäck. ”Hankkeen onnistuminen osoittaa, että teollisuudenalamme saa aikaan enemmän vähemmällä, kun teemme yhteistyötä: materiaalin suorituskyky ja kestävyys parantuivat, vaikka luonnonvaroja ja energiaa kulutetaan vähemmän.”

”On palkitsevaa nähdä, kuinka muovien kierron nopeuttamiseen tarkoitetulta EverMinds-alustalta lähtöisin olevat kestävän kehityksen menestystarinat lisääntyvät,” sanoo Peter Voortmans, Borealiksen kuluttajatuotteet –yksikön kaupallinen johtaja. ”Mekaanisella kierrätyksellä on ratkaiseva rooli integroidussa kaskadikiertomallissamme. Tarjoamme laajan tuotevalikoiman monikäyttöisiä materiaaleja, jotka ovat tasaisesti korkealaatuisia ja sopivat vaativiin käyttötarkoituksiin. Luomme merkityksellisiä ratkaisuja kestävämpään elämään yhdessä kumppaneidemme kanssa.”

K 2022 järjestetään 19.–26. lokakuuta 2022 Düsseldorfissa, Saksassa.

Kutsumme sinut innovoimaan, tekemään yhteistyötä ja nopeuttamaan kehitystä yhdessä kanssamme Innovate Collaborate Accelerate -periaatteen mukaisesti. Vieraile Borealiksen ja Borougen messuosastolla A43, hallissa 6, jossa yhdessä arvoketjukumppaneidemme eli Rani Plastin, Plastotecnican ja ACMI:n kanssa kehitetyt joustopakkausratkaisumme ovat esillä.

Huomaa, että tämä mediatiedote päivitettiin ensimmäisen julkaisun jälkeen 10. lokakuuta, kun tiettyjen Borealiksen tuotelaatujen brändäys muutettiin Borcycle™ M:ksi.

LOPPU

Mediayhteyshenkilöt:

Borealis

Virginia Wieser
Päällikkö, yritysviestintä,
brändi ja maine
Puh.: +43 1 22 400 772 (Wien, Itävalta)
media@borealisgroup.com

Plastotecnica

Elisa Occari
Myynti ja viestintä
Puh.: +39 049 95 79 911 (Padova, Italia)
news@plastotecnica.com

ACMI

Cristian Miano
Markkinointi- ja viestintätoiminnan johtaja
Puh. +39 0525 401 811 (Fornovo di Taro, Italia)
marketing@acmispa.com

Ab Rani Plast Oy

Sofia Riska
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Puh. +358 40 7496425 (Teerijärvi, Suomi)
sofia.riska@raniplast.com


Tietoja Borealiksesta
Borealis kuuluu maailman johtaviin edistyneiden ja kestävien polyolefiiniratkaisujen toimittajiin ja on Euroopan edelläkävijä polyolefiinien kierrätyksessä. Euroopassa olemme markkinajohtaja peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Hyödynnämme polymeeriasiantuntemustamme ja vuosikymmenten kokemustamme tarjotaksemme arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja keskeisille teollisuudenaloille, muun muassa kuluttajatuotteisiin, energiaan, terveydenhuoltoon, infrastruktuuriin ja liikkumiseen.
Luodessamme merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään perustanamme on sitoutumisemme turvallisuuteen, henkilöstöön, innovaatioihin ja teknologiaan sekä toiminnan erinomaisuuteen. Vauhditamme siirtymistä polyolefiinien kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme palvellaksemme paremmin asiakkaitamme kaikkialla maailmassa.

Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, henkilöstömäärä on 6 900 ja toimintaa on yli 120 maassa. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli 12 342 miljardia euroa ja tulos 1 396 miljoonaa euroa. Itävaltalainen öljy- ja kaasuyhtiö OMV omistaa Borealiksesta 75 %, ja loput 25 % omistaa Abu Dhabissa sijaitseva Mubadala investointiyhtiönsä kautta. Tarjoamme asiakkaillemme palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa Borealiksen ja kahden yhteisyrityksemme kautta: Borouge (kumppanina Abu Dhabi National Oil Company eli ADNOC, Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina TotalEnergies, Yhdysvallat). www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Tietoja Borougesta

Abu Dhabin pörssissä noteerattu Borouge (ADX-symboli “BOROUGE” / ISIN “AEE01072B225”) on johtava petrokemian alan yritys, joka tarjoaa erilaisia ja innovatiivisia polyolefiiniratkaisuja energiateollisuudelle, infrastruktuurialalle, liikenne- ja erikoispakkausaloille sekä terveydenhuollon ja maatalouden tarpeisiin. ADNOC on Borougen enemmistöomistaja 54 %:n osuudella, ja Borealis omistaa loput 36 %. Lue lisää täältä: borouge.com

Tietoja Plastotecnicasta

Plastotecnica perustettiin perheyrityksenä vuonna 1976 Italian Padovassa. Omistajien aloitteellisuus ja ideat yhdessä yhteistyökumppaneiden osaamisen kanssa varmistivat yrityksen nopean kehittymisen. Nykyään eli yli 45 vuotta myöhemmin Plastotecnica on Euroopan viiden suurimman polyeteenikalvoja suulakepuristimella valmistavan yrityksen joukossa. Yritys tuottaa vuosittain yli 106 tuhatta tonnia joustopakkausmateriaalia nykyaikaisilla tekniikoilla, ja sen yli 400 työntekijää ovat sitoutuneet parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen takaamiseen joka päivä. Plastotecnica keskittyy asiakkaan tarpeisiin ja tarjoaa ratkaisuja, joissa suorituskyky, taloudellisuus ja palvelu yhdistyvät yhdeksi tuotteeksi. Neuvomme asiakasta tuotteen kehittämisestä myynnin jälkeiseen palveluun asti, mikä takaa korkean laadun.

Tietoja ACMIsta

ACMI on yksityinen yritys, joka perustettiin 1984 Parman maakunnassa Italiassa. Yritys on perustettu ja kasvanut ryhmäpakkausjärjestelmien ja käytöstä poistuvien tuotteiden keskellä erikoistuen juomien, elintarvikkeiden ja lemmikkieläinten ruoan tuotantoon. Osaamisensa tuoman rikkaan kulttuuriperinnön, saavutetun korkean teknologisen tasonsa ja organisatorisen joustavuutensa ansiosta ACMI on yksi maailman arvostetuimmista pakkaustekniikkayrityksistä.

Tietoja Rani Plastista

Rani Plast on perheomisteinen kansainvälinen yritys, jolla on yhdeksän tehdasta viidessä eri maassa. Yrityksen liikevaihto on yli 250 miljoonaa euroa, ja yrityksen tuotteita viedään 60 eri maahan. Tarjoamme laadukkaan ja kattavan valikoiman pakkauskalvoja teollisuuden ja maatalouden tarpeisiin. Kalvomme ovat tavanomaisia kalvoja ohuempia ja kestävämpiä, ja niitä käytetään elintarvikehävikin vähentämiseen, kuljetustehokkuuden parantamiseen ja tuotteiden ympäristövaikutusten pienentämiseen.


EverMinds, BorShape ja Anteo ovat Borealis AG:n tavaramerkkejä.
Borstar on Borealis AG:n rekisteröity tavaramerkki.

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com