September 26, 2018

Borealis nimittää Rainer Höflingin lannoite- ja melamiiniliiketoimintayksikön toimitusjohtajaksi

​Borealis julkistaa Rainer Höflingin nimityksen yhtiön kansainvälisen lannoite- ja melamiiniliiketoimintayksikön toimitusjohtajaksi 1. lokakuuta 2018 alkaen.

Borealis, joka on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa, julkistaa Rainer Höflingin nimityksen yhtiön kansainvälisen lannoite- ja melamiiniliiketoimintayksikön toimitusjohtajaksi 1. lokakuuta 2018 alkaen. Tähän yksikköön kuuluvat kaikki liiketoiminnan osa-alueet, ja siinä on henkilöstöä noin 2 000. Rainer Höflingin alaisuudessa toimivalle yksikölle omistautunut johtotiimi lisää liiketoiminnan ketteryyttä ja asiakaskeskeisyyttä.

Borealis tuottaa lannoitteita Itävallassa, Ranskassa, Alankomaat ja Belgiassa sekä melamiinia Itävallassa ja Saksassa. Yrityksellä on ainutlaatuinen Euroopan laajuinen varasto- ja jakeluverkosto, ja se sijoittuu Euroopassa lannoitetuottajien ja ‑jakelijoiden kolmen kärkeen.
”Rainer Höfling on dynaaminen, erittäin kokenut ja taitava johtaja, ja iloitsemme siitä, että hän tulee johtamaan lannoite- ja melamiiniliiketoimintaamme”, sanoo Borealis-konsernin toimitusjohtaja Alfred Stern.

”Olen innoissani tarttumassa tähän haasteeseen, jonka tavoite on avata edelleen uusia mahdollisuuksia lannoite- ja melamiiniliiketoiminnalle”, julisti uuden lannoite- ja melamiiniliiketoimintayksikön toimitusjohtaja Rainer Höfling. ”Odotan erityisesti sitä, että pääsen jatkamaan arvon tuottamista asiakkaillemme ja entisestään parantamaan heidän kokemustaan meistä.”

Rainer Höfling aloitti Borealiksella 2007 melamiiniliiketoimintayksikön johdossa. Sen jälkeen hän on toiminut polyolefiinien ruiskuvalusovellusliiketoiminnasta vastaavana johtajana, erikoispakkauksissa ja kuiduissa käytettävien polyolefiinimateriaalien liiketoiminnasta vastaavana johtajana ja viimeksi polyolefiinien myyntijohtajana. Ennen Borealista Rainer Höfling on toiminut useissa ylimmän johdon tehtävissä Teufelberger GmbH:lla, PCD Polymerella ja Neste Chemicalsin Saksan yksikössä. Hänet nimitettiin tilapäiseksi polyolefiiniliiketoiminnasta sekä innovaatioista ja teknologiasta vastaavaksi johtajaksi huhtikuussa 2018.

Rainer on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon muovitekniikasta Würzburgissa Saksassa sekä MBA-tutkinnon Toronton yliopistossa Kanadassa. Hän on Saksan kansalainen, naimisissa ja kahden lapsen isä.

LOPPU

Downloads

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, ja sillä on toimintaa yli 120 maassa. Henkilöstöä on nykyään noin 6 600 eri puolilla maailmaa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 7,5 miljardia euroa ja tulos 1 095 miljoonaa euroa. Borealiksen omistavat Mubadala holdingyhtiönsä kautta (64 %) ja integroitu kansainvälinen öljy- ja kaasuyhtiö OMV, jonka pääkonttori on Itävallassa (36 %). Yhteistyössä Borougen kanssa Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys. www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local